Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Siipi-kk:t, valoja ja ohjaamo

4.6
Ei paljoa uutta auringon alla. Ohjaamoalueen kanssa lähräämistä.
Liimasin sopivanlevyisestä etsijämästä ohjurikiskot kuomun yläikkunaa varten ja ähersin kuomun takaosan sovitteiden kanssa.
Osa istui varmaan pari milliä liian korkealla, sekä liian edessä. Tuntui että sekä lasissa että rungossa oli mokailtu. Lähdin korjaamaan virhettä molempia hiomalla. Ei niinkään vaikea, mutta hieman tarkkuutta vaativa leikkuu- ja hiontaoperaatio.

Sitten kaksiosaisen etuosan kimppuun. Se näyttäisi olevan sekä hieman liian korkea, että leveä… (kuten myöhemmin huomasin, vähintään osittain pommikuilun asentamisen aiheuttamaa)

14.6
Aloittelin ohjaamon sovittelua. Pelkällä varovaisella viilailulla pärjää, osat sopivat hyvin. Ainoastaan takaseinän ja hattuhyllyn väliin piti liimata muovilevyä, runko kasassa hylly halusikin asettua hiukan ylemmäs.

Siipiin piti saada navigointivalot, joten leikkasin ja viilailin niitten paikat auki. Varastoista löytyi kätevästi sopivat valotkin, ei tarvinnut lähteä tekemään itse. Taakse löytyi ylijäämäosat jostain Spitfire-sarjasta, eteen taas sopivat hartsivalot CMK:n tarvikesetistä.

22.6
Ohjaamon suurimmat osat sopivatkin paikoilleen hyvin. Rungonpuolikkaita ja ohjaamon osia irrallaan pyöritellessä oli mielessä ajatus tehdä ohjaamon takahyllylle takaseinä joka sarjasta puuttui.
Pitihän se sitten tehdä nyt, vaikeamman kautta, kun runko oli jo kasassa. Eihän sitä valmiista mallista juuri huomaa, mutta tietääpä että on siellä. Ja estäähän se pölynkin kertymistä ohjaamoon, kun olisi muuten avoin ulkomaailmalle kk-tornin kautta.

Loput tämä päivityksen kamasta on hieman pienempiä, mutta tärkeitä II-sarjan ominaisuuksia.
Siivistä puuttuivat kokonaan konekiväärien aukot siipien etureunoissa sekä hylsyjenpoistoaukot. Nämä värkkäsin molempiin siipiin, kyseessä kun on II-sarjan kone.

Laskuvalonheittimet olivat sarjassa siiven etureunan mukaista, umpinaiseksi valettua mallia. Tein uudet muovitangosta jota liimasin pätkät siiven reunaan porattuihin reikiin. Tankojen päihin tein poralla syvennykset, joihin tulevat linssit. Ne olisi voinut tehdä jollain kirkkaalla liimalla, mutta päätyin tekemään ne venytetystä kirkkaasta valurungosta.
Ohuen rungon päätä sytkärillä kuumentamalla pää muotoutuu kuperaksi, oikeaan kokoon silmämääräisesti arvioiden. Tein näitä kymmenkunta, joista löytyikin kaksi oikean kokoista hyvin muodostunut. Nämä sopivat paikoilleen hyvin vain "valurungosta" irrottamisen jälkeen.

Kommentit

perttiL 21.6.2008 18:12 Vastaa lainauksella
aika hoitanut… pertti
Kah, tuli kömmättyä sitten. No ainakin pysyy pöly poissa ohjaamosta.