Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Homma lähtee etenemään

7.3
Homma etenee. Runko on kasassa ja pommikuilun sovittelu hyvässä vauhdissa. Ensimmäisen kerran löytyi muuten käyttöä Bare metal co:n kaivertimelle. (leventää ikävästi valmiita uria ja vaikea vetää suoraa uraa ilman tukia) Aivan yliveto työkalu harstin poistamiseen kuilun etuosasta. Reunat hoituivat sillä kuin itsestään, keskustaan vetelin tiuhaan syviä uria ja näversin veitsellä loput pois.
Kuilu näyttäisi istuvan mukavasti jahka saa vielä millin verran muovia pois kuilun takaa rungosta. Poistin ensin tarkoituksella liian lyhyen palan rungosta, ettei sahaa liikaa. Sivujen lievää kaarevuutta en taida yrittää hioa runkoo. Viilaan hiukan kuilun sivuja, liimaan paikalleen ja täytän mahdolliset kolot milliputilla.

22.3
Varovaista edistystä taas.
Runko alkaa olla valmis. Taka-ampumon hartsipalikan kanssa käytin surfaceria ja hiomatikkuja. Milliputilla kokeilin ensin, korkeusero palikan ja muovirungon välillä tuntui sen verran suurelta. Ei toimi ohuina kerroksina, ainakaan tasaisilla pinnoilla, sain huomata. Lähti irti yrittäessäni tasoittaa ainetta (ettei jäisi niin paljon turhaa hiottavaa).
Ei muuta sitten kuin teippausta hartsiosan ympärille ja mr. surfaceria pari kerrosta ongelma-alueille. Ja perään hiontaa. Ja ihan hyvä tuli.

Tämän jälkeen viimeistelin rungon paneeliurat. Kaivertelin syvemmiksi/uudestaan niitä mitkä olivat kärsineet ampumourakan aikana, hioskelin väliin hienolla santapaperilla, kävin urat tikulla läpi ja sivelin lopuksi nesteliimalla.

Kusti polki alkuviikosta tuoden Aeroclubilta tilaamani osat, potkurit tähän ja vielä kasaamattomaan IV-blennuun, sekä Vickers-kk:t.
Kk sopi suoraan torniin, ase paikallaan ei tosiaan osaa haikailla ampumon sisäosien puutosta. Sisälle ei vain näe.

Etulasitusta varovaisesti alustavasti sovitellessa huomasin että ongelmiahan sieltä on tulossa. En tiedä onko runko alunperinkin liian kapea, vai uuden pommikuilun syytä, mutta nyt etulasitus on leveämpi kuin runko. Taitaa joutua hiomaan molempia puolikkaita. Ja jos hyvä tuuri käy, niin ohjaamon sisuskalujakin.

Kommentit

th 5.3.2008 13:00 Vastaa lainauksella
Ohennus siäpuolelta tai siten silpaset pois ja teet uudet. Itse tekisin jälkimmäisen, hieman raollaan olevat kituset on stailin näköinen yksityiskohta.
melkoisasti on ollut jo näköjään hommaa.. eikä varmaan lopu ihan käsiin pikku fixi puuhat.
Tässä pari aihetta sivuavaa linkkiä, lienevät tuttujakin www.ilmasotakoulunkilta.fi/IlmaSK/ilmaskmma.nsf/sp?open&cid=Content9993D Ja tuo jossa kaveri rakenteli laskutelineitä uusiksi modelingmadness.com/reviews/allies/gb/vegardblenheim.htm
Osaavaa mallailua! Hienoa. Mukava katsoa aina in-progress kuvia malleista.