Pienoismallit.net

T-55

"Loppuhionta"

24.07.-08

Sain inspiraatiota Muikku & Purhosen Suomalaiset panssarivaunut 1917-1997 kirjasta sivulla 103 olevista T-55:sta. Kuvissa on vaunujen sivuille kiinnitetty kuuset tuomaan hiukan lisänaamiointia pelkkään suojaväritykseen.

Kuusen koekappaleen valmistin balsasta, kiinnittämällä siihen Unelman oksia. Suihkutin raakileeseen Erikeepperivesiseosta ja ripottelin päälle hiukan ruohosirotetta. Lopuksi maalasin puun ruiskulla ja lisäsin hiukan pigmenttiä oksien alaosiin.

Nyt olen kahden vaiheilla, jätänkö kuusen vaunuun vai onko se parempi ilman kuusta? Lähinnä mieltäni kalvaa, että onko kuusi tarpeeksi luonnollisen näköinen? Tässä asiassa kaipaisinkin hiukan muiden mielipiteitä!

Korjasin myös teloissa olleen virheen käsittelemällä ne uudestaan pigmenttiseoksella ja lyijykynällä…kiitos Muikun Pekalle tarkkaavaisuudesta.

Kommentit

Kuusi on aivan loistava lisä. Tuo malliin entistä enemmän eloa. Toiselle puolelle vielä kuusi, pakoputken kohdalle nokea (ja hivenen öljyä).
Kuusi on todella hyvän näköinen. Omapäräinen lisä, joka ilman muuta kannattaa minun mielestäni jättää malliin.
th 24.7.2008 22:52 Vastaa lainauksella
Kun kaikki muu on viimeisen päälle skaalassa ja tarkasti ja täsmällisesti esikuvanmukaista, en suosittele kuusen käyttöä. Se valitettavasti ei näytä kuuselta - pikemminkin pieneltä elävästä puustä nypätyltä oksalta. Sorry. :-(
Kuusi olisi hyvä jos neulaset olisi enemmän mittasuhteessa,ainakin minua häiritsee hieman oksan "välimerellinen" ulkonäkö ja neulasten koko.Vaikeahan täydellistä kuusikopiota on löytää,tiedetään…
T-55 on itsessään niin upea ja korkeatasoinen malli että pienikin häiritsevä seikka rekvisiitassa pistää vähän silmään.
Voi p***y kun on hieno! Ehdottomasti noi kuuset jätät tohon! Kuusi on ihan tarpeeksi kuusen näköinen ja parempaa ei löydy ellei lähde etsimällä etsimään materiaalia/mallia kuusesta.
Samaa mieltä Jaakon kanssa tuosta pakoputki-asiasta.
Tässä mallissa on kyllä monta älyttömän hyvää yksityiskohtaa, esim. oletuskuvasta kun katsoo tuota vaijeria… voiko aidomman näköistä olla?
Kun en ole kasvissyöjä, niin voisin uskoa jos joku väittää, että tuollaisia pitkäneulaisia kuusilajikkeita on. On se nimittäin niin lähellä skaalaa kuitenkin. Mutta kun ihan normikuusta ajatellaan, niin olen samaa mieltä kuin Pasi ja Tapani, että kun kuitenkin tässä on erityisen tarkasta mallista kysymys, niin ei kannata tyytyä missään "ihan tarpeeksi näköiseen". Mielestäni tässä tapauksessa jos paras saatavilla oleva vaihtoehto ei ole täydellisesti skaalassa, jättäisin pois. Vähän asian vierestä; nyt ollaan lähellä viiden tähden mallia…
Kuusi on varsin hyvä kuuseksi. Jättäisin sen kuitenkin pois peittämästä loistavaa mallia!
pophead 25.7.2008 08:37 Vastaa lainauksella
Hyvännököinen. Jättäsin ehdottomasti paikalleen. Tuo vielä sen ekstra twistin malliin.
4 ääntä puolesta ja 4 vastaan. Päätöstä lienee vähän vaikea tehdä täällä saatujen äänten perusteella, ellei sitten anna painoarvoa perusteluille. :P

Minustakin tuo kuusi on tosi hienonnäköinen ja kyllä se minun puolestani saa tuohon malliin jäädä. Ei se sitä ainakaan huononna.
Päätöstä ei nimenomaan pidä tehdä "äänestämisen" perusteella. OH haluaa varmastikin kuulla erilaisia näkemyksiä asiasta tehdäkseen itse päätöksen, vaikka äänet olisivat 2-13.
Siksikin tällainen mielipiteiden kysyminen on usein paikallaan, että omalle työlleen tulee helposti vähän "sokeaksi".
Neulaset on mun mielestä liian pitkät. Muuten "erittäin hyvä ellei täydellinen"
OH 25.7.2008 14:00 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille mielipiteistänne. Pohditte täsmälleen samoja asioita, mitä omassakin mielessä kävin läpi.

Kauempaa katsottuna kuusen tekele näyttää mielestäni esikuvaltansa. Kuitenkin lähempää tarkasteltuna huomaa nopeasti, että puu muistuttaa vain rakenteeltaan kuusta, varsinaisia neulasia ei ole ollenkaan. Mikäli sijoittaisin mallin esim. metsäiseen dioraamaan jättäisin kuusen ehdottomasti paikoilleen. Linkissä yksi esimerkki…
www.missing-lynx.com/gallery/dio/ruhrdio_tlehmann.html

Toinen asia mikä myös puoltaa puun poistamista, on se että haluan nähdä telojen roikkuvan…:)

Otan siis puun pois…
Nordu 25.7.2008 20:20 Vastaa lainauksella
Moroo,
minun mielestä EHDOTTOMASTI jätä - - ja ehkä lisää vielä toiselle puolellekkin samallainen!!!!!
Kuusi on kyllä poikkeuksellisen hieno. Mutta jos pitää valita se kohta mikä ensimmäisenä paljastaa, että kyse on pienoismallista, niin kyllä se tuo kuusi on. Muuten on niin uskomattoman hieno ja realistinen malli, että mielestäni tuo kuusi ei ihan sovi yhteen mallin kanssa. Hiukan tyylitellympään malliin sopisi kyllä.
th 26.7.2008 09:27 Vastaa lainauksella
OH kirjoitti:
…että haluan nähdä telojen roikkuvan…:)
Varsinkin kun ne hampaiden kulumatkin on kohdallaan. ;-) Erittäin hienoa työtä.
Excellent !!!!!!!
Can you please tell which paint range you used, and which paint references ? The camo is just perfect !
Outstanding T55 !
I love that one !

Cheers,

Richard
Vaunu onnistunut hienosti,ja se on todella hyvin detaljoitu. Mutta kuusen kanssa on vähän niin ja näin, mutta olet jo oman päätöksesi tehnyt.

Richard, OH says he used black and two greens(Hu116 and Hu 102).hu= humbrol.
OH 9.8.2008 11:49 Vastaa lainauksella
Hi Richard!

As Johannes wrote I used Humbrol enamels to paint the three tone splinter camo to my T-55.
Hu 102 for light green, Hu 116 for dark green and Hu 33 for black. The chosen colors aren´t exactly right but in my opinion close enough. The correct colors you can find in the following link…
www.ipmsfinland.org/artikkeli_artikkelit_suomalaisenmaakalustonnaamiomaalit.html
Model was also filtered with Sin filters, washed with oil colors and treated with Mig pigments.
Hi OH, hi Johannes,

Thanks for your answers.

Best regards,

Richard