Pienoismallit.net

Aargh!

Valmis

Lopuksi maalasin valo- ja yksityiskohdat. Maalina käytin edelleenkin pelkkiä Vallejon akryylejä, paitsi metalliosissa, joissa käytin Vallejon alkoholipohjaisia maaleja. Ohensin maalit hidastimella, jolloin akryylimaalien kuivumisaika pitenee niin merkittävästi, että pehmeiden värirajojen teko on merkittävästi helpompaa ja niitä pystyy käyttämään ikään kuin öljyvärien tapaan.

Kuten kuvista huomaa, päätin vaihtaa paidan väriä hieman vaaleampaan ja kirkkaampaan violettiin, jolloin vanhaa tummempaa sävyä jäi näkyviin lähinnä varjoissa.

Rakensin 2 mm:n polystyreenilevystä lautalattian alustaksi. Lattian kiinnitin Andrean valmistetta olevaan valmiiseen puualustaan. Tulostin lattialle muutaman pelikortin antamaan katsojalle vihjettä siitä, mikä on aiheuttanut lyjymyrkytykseen johtaneet erimielisyydet.

Kommentit

Malli on mielestäni hyvin tehty mutta pari asiaa pistää mietityttämään. Nuo vaatteiden värit on aika vaikea mieltää 1800 luvun vaatteisiin. Toinen asia on tuo ase. Jotenkin oudossa asennossa kädestä tippuvaksi painavaksi revolveriksi. Muuten on hieno.
Paavo Virolainen kirjoitti:
vaatteiden värit on aika vaikea mieltää 1800 luvun vaatteisiin.
Ihan totta. Hakusessa oli kuitenkin tuo sarjakuvamaisempi ote historiallisen autenttisuuden kustannuksella, ja tämä vaikutti myös sävyvalintoihin.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Toinen asia on tuo ase. Jotenkin oudossa asennossa kädestä tippuvaksi painavaksi revolveriksi.
Totta tuokin. Ase olikin alunperin realistisemmassa asennossa, mutta se näytti ainakin omaan silmääni jotenkin tylsältä, joten muutin aivan lopuksi asentoa dramaattisemmaksi – mahdollisesti realistisuuden kustannuksella, myönnettäköön.

Nämä ovat aina hieman tällaisia tyylivalintajuttuja, joista toinen tykkää ja toinen ei. :)
Maalaus on onnistunut hyvin, mutta vaatteiden karkkivärit hyppää meikäläisenkin tylsän värimaailman silmille :)
Kasvot kyllä kelpaisivat realistisempaankin kokonaisuuteen.
Miska 1.1.2010 21:10 Vastaa lainauksella
Todella hieno Ukko! Tuo Turpa on Tosi hyvin maalattu ja muutenkin!
Muhun uppoaa tuo sarjakuvamaisuus koska se poikkeaa normaalivirrasta, mutta on kuitenkin maalattu hyvin. Ei kaiken tarvitse olla samasta kaavasta. Jotenkin tuli joku Lucky Luke sarjakuva ensimmäisenä mieleen. Odottelen sitä inkkaria.
Onhan sitä kangasta värjätty vuosituhannet… ;) Kyllä villin lännen keikarit muistuttivat riikinkukkoja vaatteillaan. Karkkimaista, tai ei, komea AARGH.
Hyvin pomppaa silmille kirkkaat värit, positiivisella tavalla. Hieno malli ja hienot varjostukset. Pisteitä vielä kasvoista
mahtava, mitä maaeja käytit?
Marate 12.1.2010 19:02 Vastaa lainauksella
Ase ei varmaan todellakaan tipu käsistä noi, vaan piippu laskeutuu nopeasti ja kahva hieman hitaammin, nyt kahva on periaatteessa vain kääntynyt, ei varsinaisesti tippunut.
Samoja tunteita myös vaatteiden värisävyistä, ei ihan luonnollisia.
Kasvojen uurteet jälleen meikäläisen mieltymysten mukaan hieman yli varjostettuja.
Sinänsä hieno malli, en tosin pitänyt tätä ihan viikon malliksi yltävänä.
Edit: Koska antamaani tähtimäärää pidettiin sivujen ohjelmoinnin kannalta liian pieninä (3), pyydettiin selitystä huonoon arvosteluun.
Kaksi asiaa tulee heti mieleen:
1. Mallin epäluonnollisuus, eli vaatteiden vaikutelma on kuin posliinimallista, ei oikeista vaatteista.
2. Minusta tuntuu, että keskustelua nuorten arvostelemisesta voisi laajentaa kaikkiin harrastajiin, eli jos mallarin ikä tai henkilö ei olisi tiedossa, mikä lienee sen jälkeen arvostelun skaala?
En välttämättä viittaa pe…en nuolemiseen, mutta jotain sinne päin, olen vakuuttunut, että arvostelut eivät tällä systeemillä ole tasapuolisia.
Nimimerkillä: surkea mallari