Pienoismallit.net

Aargh!

Yksityiskohtien kimppuun

Katsellessani figuurin revolverikoteloa, onnistuin jotenkin unohtamaan, että tarkoitukseni oli tehdä sarjakuvamaista jälkeä realistisuuden kustannuksella. Käteen upotun revolverin jälkeen tuo kotelo kun oli pahin epäkohta tässä figuurissa. Vaikka monet yksityiskohdat ovatkin todella nätisti toteutettuja, oli kotelo reilusti yksinkertaistettu umpinainen möhkäle.

Nikkaroin uuden kotelon 0,25 mm muovilevystä suurin piirtein samaan tapaan kuin oikeakin kotelo on nahasta valmistettu. Tuo 0,25 mm vastaa luonnossa 3 mm tässä mittakaavassa, joten materiaalipaksuuskin on nyt melko hyvin kohdallaan.

Varastostani ei löytynyt vinyylille sopivaa liimaa, joten kiinnitin revolverikotelon taakse 2 mm styreenitangon ja porasin asevyöhön vastaavan reiän. Kotelo pysyi siinä tiukasti kiinni. Saumat viimeistelin Green Stuffilla, joka takertuu kiitettävän hyvin myös vinyyliin.

Tarkammassa tarkastelussa totesin myös revolverin melko kelvottomaksi, joten aloin siltä istumalta rakentamaan uutta. Se syntyikin melko nopeasti styreenilevyistä ja -tangoista työstämällä. En pyrkinyt orjallisesti jäljentämään mitään tietyn tyyppistä revolveria, vaan yhdistin vapaasti yksityiskohtia eri aseista muutamien netistä löytyneiden kuvien perusteella.

Rakensin figuurille myös kannukset saappaisiin, sillä ne puuttuivat kokonaan. Kannusten perusosat rakensin 0,25 ja 0,5 mm:n styreenilevyistä. Soljen tein kuparilangasta, niitit kynttilän liekillä muotoilluista venytetyn valurangan pätkistä ja trissat (nuo tähdenmuotoiset osat) leikkelin irti työpöytäni kellon koneistosta löytyneestä pienestä rattaasta. Hyvästit sille kellolle, mutta saipahan kannukset tärkeimmät yksityiskohtansa. Nyt minulla ei ole enää ajantajua mallaillessa. Eipä tosin ollut ennenkään.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!