Pienoismallit.net

Aargh!

Ensikosketukseni vinyyliin

Koko figuuri oli valettuna yhdeksi köntiksi, joka on toisaalta hyvä, mutta toisaalta huono, koska sen vuoksi on jouduttu tekemään kompromisseja esimerkiksi materiaalipaksuuksissa. Monista paikoista sainkin veistellä ylimääräistä materiaalia pois. Ainoa valutekninen epäkohta, joka ei ollut siedettävissä, oli käteen kiinni valettu revolveri. Tai itseasiassa se ei ollut vain kiinni kädessä, vaan upotettu siihen. Revolverin kahva oli puoliksi käden sisällä. Tämä näkyi niin selvästi, että totesin, ettei se ollut edes taitavalla maalaamisella pelastettavissa. Leikkelin revolverin irti kädestä ja täytin käteen jääneen ison kolon Green Stuffilla. Samalla täytin myös muutamat pinnassa olleet ilmakuplat. Ohensin liipasinkaarta ja liipasinta lähemmäs skaalapaksuutta veitsellä veistelemällä ja porasin piipun auki.

Figuurissa oli melkoiset valusaumat, joiden siistiminen vinyylistä oli ainakin näin ensikertalaisella ikävä urakka. Yritin ensin upouudella veitsen terällä varovasti viiltää vain valusaumat siisteiksi, mutta en saanut tekniikkaa onnistumaan haluamallani tavalla. Vinyyliä kun ei voi siklatakaan. Lopulta päädyin varovasti veistelemään valujäänteitä irti, ja tämä luonnollisesti jätti jälkensä pintaan. Selvimmin valujäljet erottuvat hiuksissa, eli tietenkin juuri siellä, missä niiden poistaminen oli hankalinta. Loistavaa.

Tässä yhteydessä taivuttelin kuumailmapistoolin avulla oikean käden sormia hieman enemmän erilleen.

Veistelyjälkien siistimiseen koetin ensin käyttää hiomapaperia, vaikka melko varmasti tiesinkin sen tuhoon tuomituksi kokeiluksi. Ja oikeassa olinkin. Hiomapaperi vain irrotti pinnasta pientä vinyylinöyhtää, mutta ei saanut juuri muuta aikaiseksi. Miniviiloilla työstö onnistui jo paremmin, mutta jouduin lopulta levittämään monta kerrosta Mr. Surfaceria ja pohjamaalia ennen kuin pinta oli edes tyydyttävä. Pohjamaalien hiomisessa sai olla todella tarkkana, sillä ne lohkeavat todella helposti irti vinyylistä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!