Pienoismallit.net

Fokker D.XXi

Tällainen Suomi Fokker työn alla. Ohjaamon kasaus oli aika työläs ja kärsivällisyytä vaativa,istuimen ympärille tulleen putkikehikon takia mutta sain kyhättyä kasaan.Mootorin kasaus jäi vielä tekemättä se vaatii ilmeisesti pika liimaa ja mootori suojus ei ole vielä liimattu kiinni vaan on teipattu kuvausta varten.

Kommentit

Kesken mootorin kasaus. Tämä pikaliima ei tehonnut ,mitä materiaalia osat ovat ja mitä liimaa niiden kasaamiseen tarvitaan?????
Taitavat olla moottorin osat resiiniä. Kyllä niiden ihan normaalilla pikaliimalla pitäisi mennä kasaan. En sitten tiedä mikä on vialla. Kokeile jotain toista merkkiä tjs.
Sunbeam 20.6.2008 14:50 Vastaa lainauksella
Salut!

Toi Super Attack pikaliima on ensinnökin pe*****stä ja sen lisäksi kohtuullisen syvältä. Ainakin meikäläisen kokemusten mukaisesti. Eihän se pidä minkäään näköisessä materiaalissa!

Veikkaanpa, että siinä on sen seuraus, siinä on sen syy!
Mikko J 20.6.2008 15:02 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen malli tulossa. Itsellänikin on tuo rakennettavien jonossa. Liiman suhteen komppaan edellistä. Tuo on kamalaa litkua. Suosittelen käyttämään geelimäistä pikaliimaa. Tosin niidenkin pitävyydessä on valmistajien välillä eroja. Ainakin Loctite ja scotch/3m pitäisi pysyä kiinni.
Osat taitavat tosiaan olla "resiiniä", eli hartsia.
Loctiten super attackia itsekin käytin useamman putelin verran vuosia sitten, eikä minusta siinä mitään vikaa ollut. Geelimäisten kanssa onkin enemmän saanut kiroilla; jos ottavat kiinni, joskus eivät.

Itse olen hyväksi aineeksi havainnut Zap-a-gapin, gap filling-tyyppisen juoksevuus sopii minulle, ei liian jähmeää muttei vesi-ohuttakaan.

Oletko muuten pessyt osat ennen kasaamista? Hartsiosissa saattaa olla muottirasvan tai vastaavan aineen jäämiä jotka estävät liiman tarttumisen

Hyvältä näyttää tähän mennessä. Näyttää osatkin sopivan yhteen kohtuu-hyvin. Mites ohjaamon sopivuus rungon sisään?
Sainpahan sen mootorin kasaan piti vain odotella jokaisen osan kanssa jonkin aikaa, se kuuluisa kärsivällisyys. Ohjaamo sopi ihmeen hyvin paikalleen ei mitään ongelmia.
Mootori kasassa ,pitäisiköhän siihen vielä lisätä kupariputkia ja matta lakkaa??? Potkuri ei ole vielä liimattu kiinni,porataanko siihe pienet reijät johon kuparilanka liimataan,löytyisikö kuvia mootorsta??
Hyvältä näyttää.
Ainakaan metallimaaleilla maalattuja osia en lähtisi mattalakkaamaan, metallivaikutelma menee herkästi piloille. Potkurin vetäisin kyllä mataksi; mutta ei kai siihen pitäisi tulla kuparilankaa?

Wikipedian artikkelissa on hyviä kuvia Mercurysta.
en.wikipedia.org/wiki/Bristol_Mercury

Hyvä kuva löytyy googlella:
www.enginehistory.org/G&jJBrossett/Bristol%20Mercury%20VIII.JPG
^Tuossa kuvassa näkyvät kolmiosaiset pakokaasunkerääjärenkaan kannattimet taisivat olla Fokkerissa erilaiset (tuommoiset olivat ainakin Blenheimissä), niistä en uskalla mennä sanomaan, kun ei ole käden ulottuvilla referenssejä tällä hetkellä.
Yksi mikä tuosta Special Hobbyn sarjasta puuttuu, on joka sylinteriin tulevat kaksi pakoputkea, jotka kiinnittyvät pakokaasunkerääjärenkaaseen moottoripellin etureunassa.
en.wikipedia.org/wiki/Image:Bristol_%28NOHAB%29_Mercury.jpg
^Kuvassa putkien rei'issä keltaiset tulpat.
Sarjan ohjeissa ei ole tästä mitään mainintaa.
Tässä vaiheessa taitaa olla jo melkoisen hankalaa lähteä niitä lisäämään. Mutta hyvä siitä tulee ilmankin.
Kiitos hyvistä linkeistä ,taidanpa jättää mootorin ennalleen ja mattalakata potkurin.
Simppeli kaunis Fokkeri, tätä ilo katsella. Käsin pensselöinti kunniaan.
Esko Rusi 23.6.2008 17:10 Vastaa lainauksella
Hieno Fokker, Fokker D XXI saa aina sydämeni lyömään hieman tiuhempaan (olisinkohan edellisessä elämässä lentänyt tällaisella). Sain jokunen viikko sitten omani valmiiksi, saman FR-98 koneen,poikkeuksena suksiversio.
Mielastäni oli sopivan haastava malli rakentaa.
Pikaliima asiasta senverran, itse olen käyttänyt Cascon express liimaa ja onnistunut sen kanssa hyvin. Ainoastaan purkin ollessa lopussa olen huomannut tarttuvuus ongelmia. Elikkä, kun purkisssa on enää pohjat jäljellä kannattaa se vaihtaa uuteen.
Siirtelin kuvia omaan kuvatiedostoon ja ne menivät myös etusivulle en tiedä miksi???
Hieno malli. Itselläni on sama hyllyssä.