Pienoismallit.net

Kuorma-autoja

Tässä kun on palstoilla ollut puhetta näistä scratcinä tehdyistä suomi-kuorkeista, niin nappasin pari otosta omista tuotoksistani.
International esittää 30-luvun loppupuolen 4-vetomallia SA:n palveluksessa. Malli on värkätty 80-90-lukujen taitteessa Italerin Katjushaa lähtökohtana käyttäen. Pyörät Tamiyan 88sta, maski ja lokarit DAS-massaa/ muovilevyä. Lava koottu mäntyriman pätkistä. Näin jälkikäteen katsellen lokasuojien muodossa ja muussakin toteutuksessa löytyy paljonkin sanottavaa, mutta tulipahan tehtyä… :) Maalaus on fiktiota, perusuen hämärään tietoon että näitä olisi ollut Sturmien huoltoautoina.

Sisu SH-2 on vuosimallia -37. Malli on aloitettu samoihin aikoihin Natikan kanssa, mutta valmistui lopulta viime syksynä… Runko ja lava ovat alkujaan Italerin Opel Blitzistä, loput muovilevyä ja miljoonalaatikko-osia. Maski on aavistuksen liian edessä ja ajovalot "hätäasennettiin" FCMA Openia edeltävänä iltana, joten tuo lamppujen välirauta jäi uupumaan. Hytistä tuli ehkä hiukan kulmikas ja takaa kapea?

Seuraava projekti olisi sitten Studebaker K-15, kunhan laiskuudeltaan saisi aloitetuksi…
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Hienoa jälkeä. Itseäni on myös ka-kalusto kiinnostanut, mutta rakentelu on tökännyt lokauojiin. Ne kun pitäisi saada a) ohuiksi b)samanlaisiksi ja c) hieman kolhiintuneiksi. Pellistä olen kokeillut, mutta identtisyys on vaikea toteuttaa, etenkin kun niiden pitäisi olla vielä peilikuvia.

Onko kuumia vinkkejä?
Lokasuojantekomahdollisuuksia on montakin. Sisun lokarit on tehty kolmessa osassa. Runkoa vasten kaartuva osa on ensin laminoitu muovilevystä ja sitten hiottu ja jyrsitty (sisäpuoli) muotoonsa. Tuohon on sitten liimattu pituussuuntaisesti kaareva muovilevy ja tämän ulkoreunaan vielä ohut muotoonleikattu pala ulkokaareksi. Sitten kittiä ja hiontaa.. (Taitaa olla aika monimutkaisesti selitetty, mutta katson, jos löytyisi tekoaikaisia luonnoksia, joista asia selviäisi paremmin.)
Toinen vaihtoehto on tehdä ensin muodoltaan oikea umpinainen kappale ja prässätä sen päälle muovilevy. Tässä tulee kuitenkin muovin venymä (ohentuminen) vastaan.
Kolmanneksi kannattaa etsiskellä sillä silmällä osia muista malleista ja vaikkapa leluista. Esim Matchboxin 1/32 kupee/ avoSitikan lokarit sopisivat äkkikatsomalta pienin muutoksin Fordiin ja Letukkaan.
Eli rohkeasti vain kokeilemaan ja rakentamaan. Näitä vekottimia kun ei koskaan ole liikaa..!
JJ Hilska 11.3.2007 19:41 Vastaa lainauksella
Niin sitä pitää, aikalailla ensimmäiset Suomi-kuormurit 1/35 mittakaavaan mitä olen nähnyt.
Kiitoksia, Setä.

Täytyy vaan kokeilla. Ajattelin prässätä pellistä malliin urospuolinen muotti -naaraspuolinen muotti -pelti-ja-vasara.
Neljä lokaria vaatii kuitenkin kahdeksan muottia sen peilikuvan takia, joten…? No, aika näyttää. Muovi on kyllä mukavampaa työstää. Työn alla olisi D8, kokonaan scratchina.
JarkkoK 11.5.2007 17:31 Vastaa lainauksella
hienoja kuorma-autoja sulla.. niin ja tuota, neuvoit että maalit kannattaa poistaa ennemmin liottamalla siinä kodin putkimiehessä kuin hiomalla.. niin kuinkahan kauan niitä pitää liottaa? ja pitäskö maalien lähtä sitte niinku itestään poies vai pitääkö ne hinkata sitte irti?
tohon sota kuormuriin sopis saksalais porukka lavalle
Tupe 29.12.2008 12:43 Vastaa lainauksella
pienoismallari kirjoitti:
tohon sota kuormuriin sopis saksalais porukka lavalle
Joo, mutta se on suomalainen =)
no sitte suomen poikia lava täyteen :)