Pienoismallit.net

Handley Page Victor K2

Antti ja pappa saivat ( melkein ) valmiiksi Revellin/Matchboxin Vihtorin. Osat ja siirtokuvat löytyivät laatikosta, kittiä kului purkillinen. Kuvia hienosta koneesta löytyy runsaasti mutta ei juuri tästä yksilöstä.
Malli on vanhaa peruslaatua, kohokuvioitu ja paikoitellen karu. Korjattavaa olisi ollut runsaasti mutta tyydyimme yrittämään koneelle ominaisten piirteiden esille tuomista. Rungon etuosa ensinnäkin oli muotopuoli ja korjaus onnistui vain osittain, näkyy kuvissakin. Lasiosat piti hioa ohuemmaksi ja paksut kehykset poistaa ja kiilottaa koko komeus uudelleen. Keulan yläosan koveraa muotoa emme onnistuneet saamaan aikaan. Eturungon kylkien sisäänpainuma jäi myös korostamatta. Moottoreiden ilmanottoaukot kaipasivat uudelleen muotoilua. Tämän seurauksena piti aukkoihin laittaa " pellit ". Takarungon ilmanottoluukut menivät uusiksi. Sivuvakaajan edessä oleva kyttyrä oli liian matala. Sivu- ja korkeusvakaaja kaipasivat ohentamista ja niiden liitoskohdan paksunnos oli väärän muotoinen. Takarungosta pilkistävä pyörä lisättiin. Siivekkeet piti kitata umpeen ja sauma raapia kittiin. Siipitankkien roikkumahaa emme jaksaneet korostaa. Siiven etureunasta puuttui kaksi ilmanottoaukkoa joista isompi porattiin moottorien ulkopuolelle, siiven kärkeen kuuluva pieni aukko jäi tekemättä. Paneeliurat kaiverrettiin. Koko komeus maalattiin pensselillä Revellin ja Humbrolin maaleista silmämääräisesti sekoitellen. Himmeä lakka jäi hiukan viiruiseksi. Siiven kärkien pitot-putket katkesivat ja tehdään vielä neuloista.

Kommentit

Onpas hieno Vihtori! Maalausjälkikin on todella hyvää!
Kerrassaan upea! Moderneja pommikoneita ei täällä kovin paljoa olekkaan näkynyt. Todella hyvännäköinen maalaus. Onko tämä ihan pensselillä sudittu? Lisää näitä!
Kalle kirjoitti:
Kerrassaan upea! Moderneja pommikoneita ei täällä kovin paljoa olekkaan näkynyt. Todella hyvännäköinen maalaus.
Upea kyllä. Kuten myös hyvännäköinen maalaus ja siisti työnjälki. Mutta ei pommikone, vaan tankkauskone. Victor oli alunperin suunniteltu pommikoneeksi, mutta K2 oli tankkausversio. Tämähän suorastaan huutaa Vulcania kaverikseen, vaikka on kyllä todella hulppea kone yksinäänkin. On todella iso malli ja vaatinut paljon työtä tuohon lopputulokseen pääsemiseksi. Jos nuo Matchboxin juoksuhaudat on peitetty kittaamalla, niin pakkelia on todellakin kulunut ja hiomapölyä siunaantunut aika kunnioitettava määrä!
Nämä Brittien isot V-pommittajat ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Vulcan todellakin täytyy joskus tehdä. (kunhan saisi sen 1/144) Olen seisonut sellaisen alla ja täytyy sanoa että on massiivinen. Pommikuilukin on isompi kuin minun entinen opiskelijakämppä.

Minulla on ollut sama "viiru" ongelma Humbrollin purkkilakan kanssa ja olenkin siirtynyt käyttämään lasipullossa olevaa lakkaa tai Microsolin lakkaa. Kummatkaan eivät ole täysin mattoja, mutta eipähän tuu raitoja.
Kyl on hieno ja futuristinen vehje 60-luvun laitteeks. Mistäs näitä sais?
antti s 26.9.2008 20:26 Vastaa lainauksella
Tuomas Haapasalo kirjoitti:
Kyl on hieno ja futuristinen vehje 60-luvun laitteeks. Mistäs näitä sais?
Tämä löytyi Tietonikkarin hyllystä. Eikä mennyt kuin pari kuukautta vastatessa …