Pienoismallit.net

Pienoisrata

3.9.2008 UUSIA KUVIA on nyt photobucketissa koska tänne mahtavaan pienoismallit.netin sivulle ei noita "mahdu" Klik Klik!!

Taas innostui rakentamaan tuota joten lisäilen sitämukaa kuvia. Luulin että loppusuora alkaa häämöttää ennen lopullista maisemointia mutta toisin kävi. Kaivankin pienen tunnelin. Kuvat kertokoo lisää.

Ekana vanhimpia, rakennus aloitettu vajaa vuosi sitten heinäkuussa kun sain käyttööni pienen huoneen. Rata on olevinaan lohkorakenteinen ja tänään taas testattuani se toimii. Sähköjohdot on kytketty 25 nastaisilla liittimillä joita näkee mm. vanhoissa tulostimissa, jotta eivät repeä kun lohkon irroittaa.

Valmistajia:
Vetokalusto Rocoa + kolme lidlin Herculesta (ne alexit)
Vaunut Rocoa lähes kaikki, + 9 Pikon alex pikajunavaunua ja muutama uudempaa Pikon tavaravaunua sekä Electrotreniä

Kiskot pääosin uutta Pikon flexiä ja palakiskoa, vaihteet pääosin Pecoa sekä uusia Pikon kaarre,3-tie ja kaksoisristeysvaihteita. Myös vanhempaa Rocon flexiä on ratapihalla.

Kaikki raiteet on kuitenkin 2,5mm profiililla.

Ohjaus on perinteinen, vaihteet sähköllä ohjauspöydästä ja samasta taulusta ohjataan myös virta tarvittaville raiteille. Nyt on 39 eristettyä osuutta mutta luku nousee vielä muutamalla.

19.5 tilattu Conradista lisää tavaraa, muutama säiliövaunu, Rocon dieselmoottorijuna Br 628 ja sirotteita figuureita rakennuksia ja muuta pientä.

29.5

Nyt näyttää pahasti siltä että rata valmistuu hyvinkin aikataulussansa. Heinäkuussa 2007 ajattelin että vuoden päästä voisi olla "valmis" (= ei tää koskaan valmistu kun aina jotain voi näppäillä, mutta sähköt ja perusmaasto kunnossa). Aikataulussa on pysytty erinomaisesti ja styroxit on vissiin nyt kaikki paikallaan.. jotain muotoja haetaan (ja rakoja täytetään) kipsillä. Conradin kamat tulevat viikon sisällä joten silloin maastoa väsäämään.

Lisäsin kuvan raidekaaviosta. Periaatteessahan se on erittäin sääntöjenvastainen koska se on kokonaan koneella tehty eikä siinä ole mitään pienoismallia, mutta kokonaisuudessaan se selvittänee hivenen tätä projektia.. Jos se ei tänne sovi niin voin poistaakin.

23.6

Jotain pientä taas näppäilty. Rataan ja sähköihin en ole tälläkertaa tehnyt mitään, lähinnä maiseman kimpussa vain. Tiet on tehty osittain pahvista (mäellä) ja siinä asemalla suoraan styroxiin maalattuna. Tienviivat on tavallista kopiopaperia liimattuna tiehen. Lisää yksityiskohtia yms luvassa kunhan "perusmaasto" on valmis ja rata toimii. Kuvia laitan kuten ennenkin kun jotain uutta on.

3.8.

Pienoisrautatie on viimein valmis! Reilu vuosi siihen meni,mutta perusmaasto on paikallaan ja rata pelaa. Koska kyseessä on näinkin laaja kokonaisuus, niin ainahan sinne täytyy käydä jotain näpräämässä.. mutta kyllä se nyt Valmis on!

Ja kuvia seuraa heti huomen-illalla.

Olisin laittanu jo nyt kuvia, mutta ei näköjään tila riitä :)

Tarvii kait huomena ottaa kaikki kuvat pois, ja laittaa uusia pienempiä tilalle, ja vähemmän kuin nyt.. aika naurettavan pieni tuo rajoitus, 250 kt.. Koska tämmösestä mallista ei oikein järkevästi saa laitettua muutamaa kuvaa niin ne tulee sitte kait olemaan aika huonolaatusia.. Nyt ei jaksa enää puljata noitten kanssa kun tarvii käyä maate..

9.8.
Yritin nyt noita kuvia vähä laitella.. Huh huh mitä pelleilyä. nykyään halpojen ja surien kovalevyjen aikana mokomat rajotukset !! Nyt mulla tuli jo se 250kt täyteen ja noin huonolaatusilla kuvialla! Kun joutu niin paljon pienentää niitä. Miten tämmöstä mallia voi esitellä jos NYKYÄÄN on tilaa kuville 250 kilotavua! Naurettavaa touhua sanon minä, ja perustelen sillä että toimihan tämä palvelu ennenkin, kun sai laittaa paljon ja hyvälaatusia kuvia.. Voisi olla edelleen niin ja tilaa säästyisi kun keskeneräiset poistuvat..

20.8
Yksi lyhyt video Youtubessa, kiskobussi on pysähtynyt pienelle asemalle (Aseman / paikkakunnan saksalaistyyppistä nimeä saa ehdottaa!!) varttumaan kun vastaan tulee pikajuna: www.youtube.com/watch?v=uT-hqNVgcCQ

Kommentit

Hienolta näyttää. Minäkin kävin Lidlissä ja ostin tuollaisen Alex-setin. Maksoi muistaakseni n.70 euroa. Onko tuo Ludmilla Rocon valmistama? Minulla on sellainen Pikon DDR-aikainen Ludmilla mallia T679.2002.
Kaikki veturit on Rocoa paitsi ne kolme Lidlin.. Samoin vaunut on melkein kaikki rocoa, osa tavaravaunuista on uutta Pikoa sekä Electrotreniäkin löytyy.
Marazuk 14.5.2008 19:54 Vastaa lainauksella
Yataa…! Täähän on tosi hieno. Joo…, se Lidl on kätsky mesta: sieltä saa melkeen mitä vaan. Pienoimsmalleja, telttaa, laskettelusuksia, moottorisahaa, jne jne…
Lisää kuvia kun etenee…
Nägyy mo
Jokin aikaa sitten Lidlissä myytiin H0 autoja neljän pakkauksissa. Hintakaan ei ollut kova.
Jep, muutaman laatikon niitä sieltä silloin hain. ihan ok autoja
Marate 22.5.2008 10:28 Vastaa lainauksella
Minusta tuo kääntöpöydän ympäristön raiteet on hienosti vedetty luonnollisilla loivilla kaarteilla eikä niin saksalaisen järjestelmällisesti (suora-kaarre-suora jne), sopii mun makuun.
Marazuk 23.6.2008 18:14 Vastaa lainauksella
Tää käy koko ajan paremmaks ku enemmän kuvia tulee… JES!
Tattista kommenteista, kyllähän tuo hitaasti mutta epävarmasti valmistuu tuosta, nyt on vaan töissä pielly kiirusta aikalailla että olihan tossa taas parin viikon tauko mutta nyt on viikko hyvää rakennusaikaa :)
Samuli L. 23.6.2008 19:41 Vastaa lainauksella
Alkaa näyttään jo erittäin hyvältä! Lisää kuvia kiitos! :)

Btw, tuon oletuskuvan taustalla näkyvän seinän kun shoppaisit taivaaksi, olisi kuva kuin suoraan jostain Rocon katalookista… Hyvä hyvä!
Samuli S 10.7.2008 10:02 Vastaa lainauksella
Onko autotie tossa sellaista liimattavaa rullaa vai jotain muuta ainetta? Hyvältä näyttää!
Täytyykin seurata tarkasti tämän projektin etenemistä, sillä olen aloittamassa oman rataprojektin tekemisen :)
Samuli S 15.7.2008 09:56 Vastaa lainauksella
Ai se olikin tuossa kirjoituksessa mainittu. En ollut lukenut tarpeeksi tarkasti.
hieno rata tämä on
Näyttäviä yötunnelmia tuolla valokuvaämpärissä. Hieno kotirata sulla.
Kantri 25.12.2008 00:45 Vastaa lainauksella
En näistä paljon ymmärrä,mutta tämä jo vaikutti.Oli pakko katsoa enemmänkin kuviasi tuolta klik,klikin takaa.
GasMonkey 28.5.2010 21:43 Vastaa lainauksella
Onko toi ekan kuvan auto Opel omega vanha malli?
En noista paskoist (opeleista) tiedä mutta varmaan niitä ekoja..