Pienoismallit.net

Petlyakov Pe-2

MPM:n haastava rakennussarja. Osat eivät sopineet sitten millään. Paitsi pakkelilla, puukolla ja hiomapaperilla. Referenssikuvia suhteellisen vähän saatavilla PE-2 koneesta, vaikka oli aikas yleisessä käytössä venäjällä. Mutta tämmöinen siitä tuli tällä kertaa.

Kommentit

On todella hgyvän näköinen. Ilmeisesti käytit sen vacu-kuomun?
Jo vain on hienon näköinen kone! Kyllä puukolla ja hiomapaperillakin saa siistiä jälkeä aikaiseksi :)
Tapio Huhtelin kirjoitti:
On todella hgyvän näköinen. Ilmeisesti käytit sen vacu-kuomun?
Kyllä käytin sen vacu-kuomun. Itse en kyllä pidä näistä vacu osista juuri yhtään, mutta tähän se täytyi laittaa.
Hienon mallin olet rakentanut. Jotkut MPM:n mallit ovat kieltämättä hieman hankalampia rakennettavia, mutta eipä monia malleja muilta valmistajilta sitten olekaan (tai ovat tarkkuudeltaan huonompia) Valitettavasti vacukuomuista ei vielä päästy eroon, mutta ovat monesti kuitenkin parempi vaihtoehto kuin valettu. 1/48 mittakaavassa on vaihtoehtona HiPM:n mallit, mutta en nyt äkkiseltään osaa sanoa että ovatko kotoisin samalta sylttytehtaalta.

En ole Pe-2:n kuvatilannetta netistä tutkinut, mutta kirjoja ja läpysköjä on lontoon kielellä ainakin Crowoodin ja Squadron Signalin tuotokset. Lisäksi on vanha Aircraft Profile ja puolalainen (puolaksi) TBiU - läpyskä, joka muistuttaa tuota Profilea mutta on parempi. Venäjäksi olen löytänyt Armadan kaksi kirjasta ja siltä suunnalta löytyisi varmaan lisääkin. Siis varmasti on muitakin , joita minulla ei ole. Tietenkään ei sovi unohtaa kotimaisia lähteitä eli Suomen ilmavoimien historia - sarjaa ja Mallareita. Jotain juttuja on muistaakseni myös Pienoismallilehdessä.
Tosi hyvin tehty malli.Antennilangat kruunaa koko komeuden.
Kiitos Arskalle tiedoista. Itseltä löytyy tuo Squadron Signalin Pe-2 in action. Jotain muuta kirjasta kerran hiplasin ja siellä oli paljon samoja kuvia kuin edellä mainitussa. Netistä löytyy jotain tietoa, mutta sieltäkin aika vähän verrattuna moniin muihin saman aikakauden aiheisiin. Museokoneisiin itse suhtaudun aika varauksella.
^^^ HIPM:n sarja on eri kuin MPM:n. Kokemusta itselläni on vain MPM:n verran, sitäkin vain laatikon aukaisun ja osien hiplaamisen verran. Jossain muistan kuulleeni kommenttia että MPM:n olisi jonkinverran mittatarkempi, mutta HiPM helpompi rakentaa.

Hiukan harmittaa tuon MPM:n sarjan hätiköity hommaaminen, HIPM:ssä kun tulee etsiarkki, heijastintähtäin erillisillä laseilla, asetaattimittarit ym. pelit ja vehkeet. MPM:ssä on täysin blankot mittaritaulut, ei heijastintähtäintä ja hartsipenkeistä puuttuvat vyöt, kuin etsejä olisi ollut tarkoitus laittaa mukaan, mutta jäi ajatuksen asteelle.
Eduardin tekemä etsiarkki, mutta arvatkaapa, saako sitä irrallaan. Eipä tietenkään…

Arvio HiPM:stä:
www.kitreview.com/reviews/hipmpe2reviewbg_1.htm

MPM:n & HiPM:n vertailu:
www.internetmodeler.com/2001/may/first-looks/hipm_pe2-mpm_pe2.htm

Pienoismalli-lehdessä oli joku vuosi sitten oikein hyvä artikkeli suomalaisen PE-3:n rakentamisesta MPM:n sarjasta.

Mutta kommenttia mallista. Erittäin hieno lopputulos haastavasta sarjasta. Hienosti onnistunut pinnan elävöittäminen, pakokaasuvanat ym.
Pienimuotoinen rakennusseloste olisi erittäin tervetullut, tietäisi pahimmat sudenkuopat ennenkuin itse alkaa askarrellla sarjan parissa.