Pienoismallit.net

Opel Blitz 1939

Päätin tehdä Opel Blitz 1939-kuorma-auton, joka oli Härmälän lentokonetehtaan käytössä sota-aikana Tampereella. Autossa on poikkeuksellisesti Suomessa tehty ohjaamo. Tavallisesti Blitzit olivat varustettuja alkuperämaansa hyteillä. Näin siksi koska auto on ilmeisesti romuttunut rintamalla ja siten taas korjattu kotimaisella ratkaisulla. Puuttuva etupuskuri ja uudet etulamput kertovat myös omaa kieltään.
Ovessa on VMT-logo ja sen alla lukee pienellä; "Lentokonetehtaat".

Kommentit

th 21.4.2008 20:46 Vastaa lainauksella
Herra Hilska tekee mitä haluaa! WOW! Nyt alkaa opiskelu, tulevaisuudessa joskus minäkin nyhjään oikeasti tyhjästä ja taion maagisia malleja muiden hämmästeltäväksi. Siihen asti nautin tämän saitin mestareiden luomuksista.
Hieno Blizi,mutta eikös tuo VMT viittaa sodan jälkeiseen aikaan?
JJ Hilska 21.4.2008 23:41 Vastaa lainauksella
Turo Mustonen kirjoitti:
Hieno Blizi,mutta eikös tuo VMT viittaa sodan jälkeiseen aikaan?
Saattaa viitatakkin, mutta on tiedossa autoja joissa on tuo merkki muitakin ja ennen sotia ovat autot malliltaan. Mutta joka tietää tarkemmin, niin olisi mukava kuulla tarkempaa tietoa asiasta. Saattaapi olla sitten juuri sotien jälkeenkin kuvattu.
seljapa 8.8.2008 12:26 Vastaa lainauksella
Tehdas muutti 1936 Santahaminasta Tampereelle. Tietojeni mukaan se muuttui Valtion Metallitehtaiksi v. 1945 ja edelleen Valmetiksi v.1951. Tämäkään nimi ei ollut lopullinen, vaan niitä on vielä pitkä litania.
Huomiotani kiinnitti tuo monikkomuotoinen "Lentokonetehtaat", en itse löytänyt yhtäkään laattaa, jossa olisi ollut monikkomuoto, vaan aina lentokonetehdas. Lentokonetehtaitakaan kun ei tuohon aikaan ollut kuin yksi. Tietysti on saattanut olla aihetta jonkinlaiseen profiilin nostoon varsinkin noina aikoina sodan jälkeen. Olisi mielenkiintoista nähdä alkuperäinen kuva, jossa tuo teksti esiintyy.
seljapa 15.8.2008 13:16 Vastaa lainauksella
Joo, näyttää olleen monikkomuotokin käytössä. En vain tutkinut kuviani tarpeeksi tarkkaan. Aina oppii kun on pois kotoa.
Teetkö vielä häkäpönttöagregaattikärrynkin (komea sana) tämän perään? Sitähän se on tässä vetämässä.
JJ Hilska 18.8.2008 21:08 Vastaa lainauksella
Jaa, että on sellaista vetämässä. Ilman muuta tekisin jos saisin parempia kuvia/jotain tarkempaa muuta tietoa siitä.
seljapa 16.9.2008 16:11 Vastaa lainauksella
Moro. olen ollut vähän aikaa pihalla. Voi olla että olen vieläkin… Mulla on kyllä kuvia Ooppelista ja mainitusta agregaatista. Niistä saa vekkulin yhdistelmän. Mutta mitäs sanoisit Caterpillar-puskutraktori+ agregaatti-yhdistelmästä metsässä? Tällainenkin on joskus tehty, kait lähinnä Soteva vientituotteeksi. Aggregaatilla tuotettiin virtaa erikoiseen sähkösahaan, jolla tukinkaato kävi kuin sima. Ultraharvinainen viritys ainakin Suomessa.No tosin Cattia ei kai viety. Tukkilaania voisi tietysti vielä jatkaakin vaikka kenttäradalla ja kapearaiderautatievaunuilla ja nosturilla. Tulisi kuuden neliön malli venäläiseen metsään…
JJ Hilska 16.9.2008 23:11 Vastaa lainauksella
Olis kiva tosiaan nähdä tuo kuva aggregaatista. Sen verran kun on harvinainen laite kuitenkin.
seljapa 17.9.2008 07:53 Vastaa lainauksella
Raskaan autokaluston referensseissä kuva.
voihan nenä miten noita malleja tehdään ite?
JJ Hilska 22.9.2010 21:13 Vastaa lainauksella
artur reinson kirjoitti:
voihan nenä miten noita malleja tehdään ite?
Kun ite tekee, niin pitää olla piirustuksia tai muuten hyvin tietoa esikuvista. Sitten vain rungot tehdään suorasta muovitavarasta ja pellit vaikka muovilevystä. Jostain 20-30-lukujen taitteen kanttiautosta kannattaa aloittaa, koska niissä on paljon suoria pintoja, eikä taitoksia tarvitse tehdä paljoa.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.