Pienoismallit.net

Scania R620

Tuommosta Scaniaa aloin värkkäämään. Väritykseksi tulee hollantilaistyylinen, värit ovat vaaleansininen, tummansininen ja valkoinen. Jonkin verran lisään afterosia esim. valoraudan, jauhesammuttimen, ja tavaraboksin.

19.6 Sen verran edistystä tapahtunut, että 18.6 tuli kuraläpät, kromipuskuri, etsiarkki, ja pikku pyörät. Nyt alkaa mielenkiintoinen sovittaminen, että miten pikku pyörät ja kromipuskuri mahtuu samaan kuorma-autoon, ettei puskuri laahaa maassa.

21.6 Tänään olen renkaat ja vanteet maalannut. Lisäksi suunnittelin uutta takapuskuria, ja valoja. Puskurista tulee hieman samannäköinen kuin perävaunuissa on, mutta kuitenkin hieman muokattuna, valoiksi tulee pyöreät lamput Emek:istä otettuina. Auto on edennyt siihen vaiheeseen, että leikkasin siihen styreenistä kävelytasot sekä tavaralaatikon kylkeen. Laatikkoa tuskin olisin tehnyt, mutta kun autossa oli normaalikokoinen vararengas jonka otin pois, siihen jäi hölmön näköinen tyhjä tila ja täytin sen. Laskelmoin, että uusi puskuri sekä matalat pyörät mahtuvat juuri ja juuri samaan autoon, puskuri ei kylläkään ole maasta kuin millin pari.

23.6 Tänään olen tavaralaatikon leikkanut alleajosuojaan. Joutui styreeni listan lisäämään leikattuun aukkoon, ja hiomaan sopivaksi, muuten ois jääny turhan iso rako leikkauskohtaan. Myös takavaloja ja -puskuria olen maalaillut.

9.8 Malli on Power Truck Show'ssa miltein valmiina, joten merkkasin kuitenkin valmiiksi jo. Muutamia kohtia pitää korjailla ja viimeistellä.

Tähän mennessä hankitut after-osat:
Uudet peilit
Matalat pyörät
Kattovalorauta
Aurinkolipan yläosa
Kromipuskuri
Uudet ikkunat
Photoetch arkilta logoja
…ja varmasti jotain muuta mitkä ei nyt tule mieleen

Kommentit

Henrik 28.3.2008 13:20 Vastaa lainauksella
hieno auto on tulossa. pahuksen 50 merkin vaatimus.
Sami.S 28.3.2008 18:02 Vastaa lainauksella
on kyl komia auto tulos. teetkö kärrynki jossai vaihees?
Kiitos kommenteista. Kärryks oon miettiny yhtä pakastetraileria mikä on jo hyllyssä, tai sitten ostan jonkun konttikärryn.
Thomson 5.4.2008 08:21 Vastaa lainauksella
Henrik kirjoitti:
hieno auto on tulossa. pahuksen 50 merkin vaatimus.
Olein ite harmitellu monta kertaa samaa probleemaa…
voishan sitä kattoo ku seuraavan kerran tilaa nii semmosseen ostaa
Thomson 22.6.2008 18:06 Vastaa lainauksella
Mistä sä teit maskiin nuo lisäpitkät? Omaan EMEK R580:aan vois tehä lisäpitkää, italeriltä ois tulossa tavaraa myös…:)
Lisävalot ovat maskiin ostettu J.C Lescrenieriltä. Melko aidonnäköset on, ja halvalla sai ostettua noi. Mitäs tavaraa sulle on Italerilta tullut?
Thomson 23.6.2008 09:42 Vastaa lainauksella
Ois tulossa se Truck accessories… eli se mis on lisäpitkää ym…
Thomson 7.7.2008 14:18 Vastaa lainauksella
Nyt on Italerin tavarat tullu…
Mitä kautta ostatte italerin autoja.Suoraan italerin sivuilta vai jonkun suomalaisen liikkeen kautta?
Itsekkin ajatelin ruveta kasaamaan.
Tietonikkarilta saa Suomesta näitä. Modelltrucks and partsista tosta osoitteesta saa halvemmalla Itävallasta, mutta se on eri asia haluaako sieltä asti tilata.
Hieno vabis ja paljonko maksoi noi tilpehöörit?
Tarkkaa summaa en ole laskenyt, mutta varmaa noin 35-40€. Esim. nuo matalat pyörät maksoivat pelkästään 10€ ja kromipuskuri 5,50€.
Eli nyt olen kans ruenut oikeen tosisaan rakentamaan sit kanssa puutavara autoa ja ajion viedä se power parkiin esitelyyn mut miten sinne pääsee niin se onkin sit toinen juttu elikäs mitenkä mä saan autoni näytelyyn ja mitä siellä pitää täytää
Ilmoita pienoismalli Perttilän Arille jonka yhteystiedot löytyvät tästä. Mutta ilmottautuminen ei ole vielä ihan ajankohtasta, itse ainakin ilmoitan autot vasta heinäkuun lopussa. Ja itse näyttelyssä täytät semmoisen tietokortin autosta.
no Pääseekö sinne ilmaiseksi sisälle niin kuin nämäkin joilla on sit jo vähän isonpaa kalustoa
ja onko olemassa pohjanmaalla joitakin pienoimallikerhoja?
onko tuo minkä lainen tuo sivuikunan kuvio kun se ostaa eli tarkoitan onko se pleksiä vai muovikelmua tai jotain sen vastaista ja saako emekin scaniaan mitenkään tehtyä pyörän vaidon ja oliko tuo valkoinen teksti jo valmiina renkaassa?
Joo sisälle pääsee ilmaiseksi kun vie mallin sinne. Pohjanmaan pienoismallikerhoista ei ole tietoa.

Sivuikkuna oli muovilevyä johon oli painettu Scania-Vabis logo.

Kyllähän noi Emekinkin pyörät saa vaihdettua jos jaksaa. Itse olen muutamat pyörät vaihtanu, mutta kannattaa katsoa tapauskohtasesti kuinka laittaa ne kiinni, esim. pikaliimalla. Rengastekstit on tilattu KFS:sältä ja ne ovat siirtokuvia.
eli toisi sanotuna mä en saa emekin runkoon sivulasia uusiks jos mä en sit muokaa niitä, mut minkä lainen se on se kiinitys systeemi sit et onko siinä reunalla sit"ylimääräistä reunaa et mä saan ne silla lailla sen sit kiini? varmaan hyvin ymärrät et ei ole helpoa ostaa jos ei tiedä et mitä ostaa