Pienoismallit.net

Armstrong Whitworth Whitley V

Whitley muodosti yhdessä Wellingtonin, Hampdenin ja Blenheimin kanssa RAF:n Bomber Commandin selkärangan II:n MS:n parina alkuvuotena kunnes siirrettiin osittain meritiedustelu- ja pääasiassa kuljetustehtäviin loppusodan ajaksi. Tämä malli kuvaa 77.laivueen konetta vuoden 1940 asussaan. Koneen "henkilökohtainen" historiikki ja kohtalo ei ole mallinrakentajalla tarkemmassa tiedossa.
Itse malli on kohtalaisen vanhaa alkuperää, todennäköisesti vain Chematicin pakkaama. Osien, varsinkin siipien rakentamisessa sai käyttää lievää väkivaltaa moottorien kohdalla, jotta olisivat asettuneet muotoonsa. Pakkelia kului. Detaljointi on minimaalista. Vasemman siiven laskeutumisvaloja ei ollut ollenkaan, vaan piti itse sahata kolo ja tehdä ulkolasi miljoonalaatikosta löytyneestä jonkun koneen ohjaamokuomusta.
Koska malli on 1/72:een, katsoin pensselimaalauksen riittäväksi. Käytin Humbrolin ja Revellin maaleja. Koska tällä hetkellä Whitleystä ei tietääkseni ole oikein parempaakaan mallia saatavana, tähän on tyytyminen.

Kommentit

Hienosti olet rakentanut ja maalannut koneen.Tuo on 2 moottoriseksi koneeksi aika iso.Tuota muistaakseni korkeajännityksessä nimitettiin lentäväksi ladon oveksi.:)
Valmistaja Chematic? Enpä ole moisesta ennen kuullutkaan. Tiedätkö minkä maalainen tuo valmistaja on (oli)?

Hyvin onnistunut malli aivan kauhean rumasta lentokoneesta ;-)
En mene takuuseen, valmistaako Chematic itse mallinsa vai onko enemmän pakkausfirma, mutta kyllä kyseinen yritys Puolassa toimii. On heillä muitakin malleja, mm. minulta löytyy pakkauksessaan oleva B-25C Mitchell, joka kuvaa RAF:n puolalaisen 305.laivueen konetta syksyllä 1943.
Mallien saatavuudesta Suomessa minulla ei ole tietoa. Itse olen saanut omat Chematicini lahjaksi puolalaiselta mallariystävältäni Krakovasta.
Paavo ja Kessu ovat ihan oikeassa. Whitley ei todellakaan kamppaile kärkisijoituksista valittaessa II MS:n konekaunotarta. Vaan olisipa meillä ollut edes noita 50 kpl syksyllä 1939… Kyllä ne kuormansa perille veivät.
Terve. Hieno malli, noinkin rumasta koneesta. Tuo Chematic on tosiaan polski-firma ja Whitley on Frogin vanha tekele. Heillä on paljon muitakin vanhoja Frogeja, en tiedä ovatko yhtään mallia masteroineet itse. Mutta vielä kerran, upea on ja kerää kyllä hyllyssä katseita.
Erikoinen mallailukohde. En valita vaan on hienoa nähdä harvinaisempiakin malleja. Hyvin maalattu ja kaikenpuolin hieno malli!

Ps. Esteettisesti on kyllä ruma kone, mutta samalla niin hieno:)
Mielenkiintoinen malli ja kelpo toteutus. Sain itse juuri hankittua ko koneen rakennus sarjan venäläis alkuperää olevana valuna toki vanhoilla Frog muoteilla. Ajatuksena olisi vielä hankkia falconin kuomusatsi omien "panssarilasien tilalle". Tässä hivenen lisää aiheesta www.pienoismallit.net/keskustelut/2728_whitley-sarjoja/?hl=whitley
Nippo 23.3.2008 15:18 Vastaa lainauksella
Erikoinen kone, hyvin kasattu. Chematiceja saa suomesta Harrasteesta. Näyttäisi olevan Blenheim mk1 ja Tupolev SB-2. Ovat Frogin vanhoja, Blennu olikin vissiin ihan tasokas sarja. www.harraste.fi