Pienoismallit.net

A7V German Sturmpanzerwagen

Tauro Modellin rakennus-sarja. Tämä sarja on ilmeisesti aikaisempia tuotantoeriä, joten tässä ei ollut hirveitä sovittelu ongelmia. Mitä olen jossain firman sarjoissa kuullut olevan.

Sarjassa on mukana jopa isommat sisäkalutkin. Moottorin jäähdyttimet, tykin ammuslaatikot, ohjamon penkit. ja tietenkin Kk:t ja näiden panoslaatikoiden hyllykkö. Tykki on aika yksinkertainen , lisäosina on pari kampea tms.
Hetken harkitsin sisäosien parantelua. Lähinnä ajattelin tehdä istuimet taistelutilaan, ja ammusvyöt KK:lle.
Katon sovittelun jälkeen luovuin kuitenkin ajatuksesta , sillä sisään ei juurikaan näe.

Katon asennuksessa joutui hieman käyttämään puristimia, muuten malli meni mukavasti kasaan.

Telat ovat irtopaloja, ja mukana tulee mittaan leikatut metalliset telatapit. Tapit upposivat myös hyvin sormenpäähän, joten näkymättömissä paikoissa käytin sopivaa rautalankaa telojen kiinnitykseen. Oli huomattavasti nopeampi tapa kasata telat. Telat itsessään on tehty mustasta ämpärimuovin tapaisesta muovista, ja osa murtui aika helposti tappeja paikalleen työntäessä. Vähän epäilyttää miten maali tarttuu.

Telapyörästön mukana tulee toimiva jousisto. Harmi vaan ettei se juurikaan näy möhkäleen alta.

Maalaus on tehty Vallejon akryyleillä. Mustat raidat on vedetty kylmästi mustalla markkeri tussilla. Tämän päälle suihkuttelin Mastonin kirkasta pohjamaalia estämään maalien liukenemisen litkuttelujen ja pesujen aikana. Pohjamaalina on sama "näkymätön" mattamaali.
En jotenkin ole ihastunut varsinaiseen lakkaukseen tai Johnssoniin tässä vaiheessa. Kokeillaan tälläistä tyyliä tällä kertaa.

Seuraavaksi siis tehdään se mitä jossain ketjussa kiisteltiin. Suloisesti vanhentamista , säistämistä , ja muuta kulumista kehiin:-)

Ja laatikossa odottaa muutama britti jotka ajattelin laittaa ihmettelemään mutaan juuttunutta jättiläistä tms.

31.3.2008

Mallia litkuteltu öljyvärillä ja tomutettu Tamiyan tuotteilla. Tunnukset maalattu vapalla kädellä tätä mukaellen. www.landships.freeservers.com/jpegs/A7V-1s.jpg
Vaatii vielä muutaman pesun ja pientä paikkailua. ja paljon mutaa alarunkoon.

Ajattelin peittää vaunun naamioverkolla tämän esikuvan mukaan, www.landships.freeservers.com/jpegs_new/number_14/a7v_87.jpg
mutta toisaalta kansi on ehkä parhaiten onnistunut osa vaunua, joten taidan rullata verkot kannelle. Verkot on tehty haavasiteistä.
Jaa… linkit näköjään eivät toimi, mutta kuvat löytyvät sivuilta www.landships.freeservers.com/emhar_a7v.htm

6.4.2008 Malli on valmis?
Parin lisä litkutuksen jälkeen malli pölytettiin pastellijauheilla, ja alarunkoon roiskittiin akryylivärin ja tomun sekoitetta pensselillä.
Naamioverkot päätin sittenkin jättää kasaan kannelle.
Nyt vaunu saa mennä odottamaan rapaista dioraamaansa:)

Kommentit

Hienoa nähdä tämä malli rakennettuna. Oma malli vielä laatikossa. WW1 buumia odotellessa.
Saksalainen muotoilu on kyllä aika… fäsöneiting.
th 31.3.2008 21:19 Vastaa lainauksella
Tää on hieno. Mulla on yksi Rellu täällä samanlaisella kaaviolla. Ja kotona vielä yksi venäläinen panssariauto.