Pienoismallit.net

Suomi-Mersu G-6

Ensimmäinen mallini sitten vuoden 1969 ja lisäksi ensimmäinen ruiskulla maalaamani. Mersu oli tosi helppo rakentaa ja se sisältää paljon rakentamisen kannalta mielenkiintoisisa detaljeja. Nautinnollinen ja innostava kokemus kaikin
puolin, vaikka ruiskun käytössä on vielä opettelemista.

Kommentit

Todella näyttävä malli!Tykkään! Erityisen hienosti oot osannut mallintaa tuon hakaristin paistamisen tuolta maalin alta. Jos jotain negatiivista "pitää" sanoa niin olisit voinut kylkiin maalata koukeroita, u nou ja antennilanka on mielestäni kuin vaijeria. Mutta -Two Thumbs Up!-
Vakuuttavan näköistä jälkeä, etenkin läpikuultavan hakaristin osalta. Oma tulkintani samasta aiheesta on aika monta pykälää karkeampi. Voin sentään lohduttautua sillä, että mittakaava on omassa mallissani pienempi.
Miten antennin pystylanka näyttää roikkuvan ilmassa?
Uskomattoman hienoa jälkeä! Jos jotain sanomista kaiman lisäksi pitää vielä sanoa, niin rungon itärintamanauha taitaa olla hieman liian kapea ja takarunkoon menevä antennivaijeri taitaa olla irti? Joka tapauksessa jatka hyvää työtä!
Kiitos rakentavista kommenteista. Antennipiuha on tosiaan irti rungosta, mutta se on jo fiksattu.
Ja Tavelle tiedoksi, että maaleina käytin Vallejon valmiiksi ohennettuja Air-akryylivärejä. Ovat tosi käteviä käyttää.
Mersua oli tosi kiva rakentaa ja samalla opiskella konetyypin vaiheita ilmavoimissamme ennen ja jälkeen sodan. Ei tuo
varmasti ainoaksi Mersuksi jää, sillä kokarditunnuksinen ja Galland-kuomuinen post-war -Mersu jo surraa päässäni houkuttelevasti. Niillähän lennettiin vielä, kun meikäläinen oli snadi gloddi;)
Masa kirjoitti:
Ja Tavelle tiedoksi, että maaleina käytin Vallejon valmiiksi ohennettuja Air-akryylivärejä. Ovat tosi käteviä käyttää.
Kiva kuulla, että täällä on jollain toisellakin hyviä kokemuksia Vallejosta, noita kun enempi vain haukutaan täällä(kin). Hyvin on Mersu onnistunut!
Hiphei, hieno malli! Kyllä näköjään pysyy ruisku käsissä. Värirajat on siistit ja muutenkin huoliteltu kokonaisuus. Nuo siivissä siintävät saksalaiset tunnukset antavat tosiaan hienon lisän. Käytitkö Eduardin maskeja? Samaten siirtokuvat on hyvin saatu pintaan. Lakkasitko mallin ennen siirtokuvien laittoa?
Jos nyt jonkun verran voi kritisoidakin… niin oletko ohentanut tarpeeksi niitä Vallejoita? Pikkaisen on mielestäni tuollaista appelsiinipintaa. Voi johtua liian paksusta maalista. Samaten sävyt ovat hieman tummat minun makuuni, mutta voi kyllä johtua valaistuksestakin.
Hyvä, että saadaan lisää näitä "paluumuuttajia", tervetuloa tähän yhteisöön! Lisää Mersuja vaan peliin, niitä ei tosiaan ole koskaan liikaa!
Vai että eka ruiskuttelukokemus, noh hyvin olet kuitenkin onnistunut. Moni tuossa edellä ylisti hienosti maalin läpi kuultavaa hakaristiä, mutta minä en kyllä erota noista kuvista sitä ollenkaan - jokaisessa kuvassa koneen sivuvakaaja on niin pimennossa etten ainakaan minä vanhoilla silmilläni sieltä hakaristiä näe. Höh.
Nyt on tainnut pojilta mennä palkkiristit ja hakaristit sekaisin…
Käytin kuomussa, spinnerissä ja keltaisissa pinnoissa Tamiyan maskiteippiä. Muuten maalaisin koneen vapaalla kädellä hiukan paperimaskeilla avittaen. Maalauksen jälkeen litkuttelu, kirkaslakka, dekaalit ja mattalakka. Appelsiinipinta tuli kirkaslakasta - taisi olla liian paksua tai sitten maalarin käsi kramppasi väärällä hetkellä. Sakujen hakaristejä ei sivuvakaajissa ole, mutta siivissä maalin alta kuultavat hakas-tunnukset. Steinerin ei siis tarvitse vierailla optikolla;)
Siivissä kyllä kuultavat palkkiristit. Hakaristi on sitten hiukka eri asia ja saksalaiskoneissa niitä ei kai ollut juuri muualla kuin peräsimessä. Asia ei kuitenkaan siitä miksikään muutu. Ylimaalaus on todella aidon näköinen. Kuvittelisin että siksi jotta se ylimaalaus on aito. Menikö pieleen? (Eli onko alle laitettu saksalaistunnukset ja maalattu ne kevyesti yli?).
Timo Rasimus kirjoitti:
(Eli onko alle laitettu saksalaistunnukset ja maalattu ne kevyesti yli?).
Juuri näin. Ensin pohjamaali, sitten palkkiristit ja pintamaali ohuesti päälle. Palkkiristit kuulsivat monessa
MT-yksilössä läpi vielä 50-luvulla kokarditunnusten aikaan. Puhuttelevan näköisiä sotaratsuja.
Heh, tosiaan meni hakaristit ja palkkiristit sekaisin… No, eniveissön, jos tuo appelsiinipinta mallaria häiritsee, niin näillä hiomistarvikkeilla siitä pääsee. Voin suositella etenkin noita Micro Mesh Craft Kitin "hiomasieniä" ja varauksin myös kankaita!
www.hiroboy.com/catalog/index.php?cPath=48_62
LapioL 26.3.2008 17:57 Vastaa lainauksella
Hieno kone! Muistan varmasti väärin ja oon varmasti sekottanut kaikki neljäyksvitoset ja viisyksneloset ja yksneljävitoset yms. Mutta mulla on semmonen mielikuva, ettei MT-415 tullut Suomeen ollenkaan? Tai sitten se oli -451 tms. :)