Pienoismallit.net

Northrop P-61A "Black Widow"

Testataanpa nyt sitten, jos saisin jonkun kuvan ilmaantumaan tänne…

Testiotoksena on 10kunta vuotta sitten suoraan boxista väsätty 1/48 Black Widow-malli.

Kommentit

Raksi 18.2.2007 23:00 Vastaa lainauksella
Onko tässä kyseessä naamoimaalattu leski, kun merkintöjen alla on eriväristä maalipintaa, vai esittääkö mallisi kulunutta yksilöä? Tästä legosta tuli mieleeni eräs 1:1 musta leski, joka eksyi siirtolennon aikana pahasti reitiltään ja löydettiin vuosia myöhemmin Alaskasta. kone oli erittäin hyvin säilynyt, koska pilotti oli onnistunut tekemään pakkolaskun siististi. Lentäjää ei ikinä löydetty, mutta kone pelastui. Juttu oli muistaakseni TM-lehdessä kauan aikaa sitten
EIkä tämä ollut jenkkien yöhävittäjä 2ww ajoilta? aika kummajainen tuo on, huutonetissä myytävänä tällänen 1/72 koossa.
Pekka 19.2.2007 11:01 Vastaa lainauksella
P-61 muistaakseni palveli ww2:en lopussa yöhävittäjänä ja Korean sodassa.
Tuota, tuota… Kauhtunutta olive drabia tuossa on haettu. Läiskät siirtokuvien kohdalla ovat lakkaa, joka on ruvennut aavistuksen kellertämään. Jostain syystä kamera korostaa tuota ilmiötä ällistyttävän paljon.
Ainakin Indonesiasta on rahdattu jenkkeihin pakkolaskun tehnyt kone. Tiedä sitten, onko tuon entisöinnin suhteen tapahtunut mitään?
P-61 oli jenkkien ainoa, nimenomaan yöhävittäjäksi suunniteltu kone. Palveli sekä euroopassa että tyynellä merellä. Tyypin tilillä lienee ww2:n viimeinen ilmavoittokin.
Huutonetin malli on Airfixin, -60 luvulta? Aika kolho, mutta ikäisekseen näköinen. Dragonilta on olemassa tuoreempi tuotos (90-lukua?) Paljon detaljoidumpi, mutta ei tullut koskaan niputettua.
Koreaan lesket eivät tainneet ehtiä, vaan ne poistettiin palveluskäytöstä melko nopeasti sodan jälkeen. Joitakin käytettiin erilaisissa tutkimusprojekteissa (esim. ukkosmyrskyt) Viimeiset olivat yksipaikkaisia kameroin varustettuja tiedustelumuunnoksia (RF-61c/ F-15A "Reporter") jotka toimivat japanista käsin vuoteen -49.