Pienoismallit.net

Bristol beaufighter MK IF

kone on ISO.

Kommentit

ISO ON, ukko melkein maalipurkin kokoinen :)
Käsittääkseni ko. malli on huonolaatuinen ja vanha? Detailien puutteet yms?
Kuten Antti totesi, niin tämän 1:32 Revellin Beaufighterin muotti taitaa olla 1970-luvun lopulta.

Itse olen kyseisen Revellin tekeleen rakentanut kahdesti ja kummallakin kerralla lisäilin koneeseen melko paljon itse tehtyjä yksityiskohtia - kuten ohjaamon sisätiloihin ja rungon takaosaan. Materiaalina käytin lähinnä muovilevyä paksuudeltaan 0,5 mm - 1,5 mm. Leikkasin myös koneen pohjaan ohjaamon taakse miehistölle sisäänkäyntiluukun, jonka jätin valmiissa mallissa auki ja lisäilin vielä tikkaat luukkuun - kone siis luonnollisesti seisoi pyörillään.
Noita pilottihahmoja en käyttänyt ollenkaan ja tein penkit itse muovilevystä - vyöt penkkeihin leikkelin muistaakseni viinipullojen kauloissa usein esiintyvästä alumiinikapselista.
Myös moottoreihin oli melko helppo itse lisätä esim. johdotuksia (käytin kuparilankaa) ja tuollaiset yksityiskohdathan näkyvät näin isossa valmiissa mallissa hyvin.

Muuten, tuolla keskusteluosion lentokonepuolella on ketju 1:32 mittakaavan hävittäjistä ja sieltä löytyy kuvia erään sankarin projektista isolla Peellä - hän nimittäin muunsi tämän Revellin 1:32 Beaufighterin suomalaiseksi 1:32 lyhytnokkaiseksi Blenheimiksi…
perttiL 8.2.2007 21:35 Vastaa lainauksella
nätti malli…pertti
Cutwo 8.2.2007 22:44 Vastaa lainauksella
Moro

Mukava nähdä Revellin Beau työn alla. Mallivarastossani on kaksi kappaletta kyseistä herkkua. Mallin koko vain on jarrutellut rakentamisen aloittamista. Pieneen opiskelijaboxiin ei meinaa noin iso malli mahtua näytille. Kuten muutkin Revellin isot, P-38 J/H (kolme kpl), P-38 Droopsnoot ja Me 110 (2 kpl).

Mutta mistähän tuon Mosquiton löytäisi? Ostaisin heti pois. Vanha rakentamani jäi Helsingin Aleksin edesmenneen Elannon tavaratalon leluosaston kattoon roikkumaan, kun vaihdoin työpaikkaa.

C :)
Cutwo hei, siis oletsä ollut Aleksin Eltsun leluosastolla duunissa? Jos olet, niin olen hyvin todennäköisesti ostanut sinulta jokusen pienoismallin.

Muuten, tuo mainitsemasi Revellin iso P-38 Lightning oli kyllä hermoja raastava rakentelukokemus - pakkelia, hiomapaperia ja muovilevystä tehtyjä vahvistuksia kului hirmuinen määrä.
perttiL 9.2.2007 22:42 Vastaa lainauksella
ei relevanttia…pertti
Hmm..1/32 "mossie"..! Voi itku tai, siis hienoa että tälläinenkin siis voisi löytyä(pitää hankkia).
Ebay:llä noita tuntuisi olevan ainakin mutta mielummin ostaisin suoraan liikkeestä.

fi661 Pertille nostan hattua kiitoksen kera vankkumattomasta asiantuntemuksesta ja mielenkiintoisista kirjoituksista.
Tietysti unohtamatta upeita malligalleria julkaisuja.
Ainakin allekirjoittanut lueskelee mielenkiinnolla näitä "pitkänlinjan harrastajan" näkemyksiä nyt niinkuin joskus takavuosinakin.
patleri hei, kandee ilmoittautua Martti Kuivalaisen sähköpostituslistalle (ellet sitten jo siellä ole?) - Kuivalainen laittaa sitten viikottain e-mailia hänen kauppaansa saapuneista uunituoreista uutuuksista ja muistakin varaston täydennyksistä - joskushan voi hyvällä tuurilla tulla ilmoitus vaikkapa tuon kaipailemasi 1:32 Mosquiton saapumisesta Kuivalaisen puotiin…
Paikalla!!

Ja tietty aina yhtä innokkaana osallistumaan sähköpostin availuun perjantaisin.
Joskus hyvin kauhunsekaisinkin tuntein että tuollanenkin pitäisi saada..
Tavallinen tarina siis.
Mutta että on kyllä kookkaan näköinen kapistus..Mielenkiinnolla odotellaaan lisäkuvia!
Cutwo 15.2.2007 17:49 Vastaa lainauksella
Moroon

Herra Kersantti, asia voipolos olla hyvinkin mahdollinen. Olin Elannossa töissä vuosina 1975 (loppuvuodesta), vuoteen 1977 kevääseen.

No jopas olisi mukava asia, jos näin olisi, ja vuosien jälkeen tapaamme samalla foorumilla. Keu. Ja vanhat Revellin yks:kolmekakkoset rulettaa plentysti. Ainakin meikälle.

C :)
Sunbeam 27.4.2007 23:27 Vastaa lainauksella
Mitäs tälle kaunokaiselle kuuluu???
Oikealle yläkulmassa näkyy värien sekoitus pulloja mistä sait ne??
Ne yläkulman värien sekoitus pullot eivät ole niitä mtä luulet, vaan ne ovat maaliruiskun säiliöitä kyllähän niitä
siihenkin voi käyttää mutta näin selvennuksenä vain. En tiedä saako niitä erillään, mutta minä sain ne maaliruiskun mukana
Ei oo oikein jaksanu rakentaa konetta ku sen maalaus meni aika pahasti piloille ja siin on niin iso homma maalailla sitä uudestaan. Ja on tässä ollu muitakin projekteja ja koulujuttaja työn alla.
kohta tulee kuvia lisää.
No ni, tulihan se sieltä…
J.P 15.12.2007 16:13 Vastaa lainauksella
On se komea täytyy myöntää. Mulla on muuten saman lainen työn alla. :D
Lappu 19.11.2008 19:26 Vastaa lainauksella
Aika iso toi on…