Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75A

Ensimmäinen mallini ns. "kylmiltään" n. 15 vuoden tauon jälkeen. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, koska se ylitti roimasti kaikki odotukseni. Ainoastaan kuomun raamien maalauksen pilalle meneminen ja ohjaamon takasivulasien paketista puuttuminen / hukkaan meneminen jäi harmittamaan. Joten jätin koko kuomun pois mallista. Kai siitä voisi joskus ottaa jollain keinolla maalit pois ja maalata sen uudelleen paremmalla menestyksellä. Lisäksi voisin maalata mittaristonkin tuohon kojelautaan myöhemmin.

Maalasin mallin kokonaan penssellillä. Vanhentamisen ja säistämisen toteutin ohennetuilla maaleilla ja jauhetuilla pastelli-liiduilla. Huom! Mallin pohjassa oleva vaalean sininen sävy näyttää kuvissa vihertävämmältä mitä se oikeasti on.

Antakaa kommentteja, kiitos!

Kommentit

Hyvinhän tuo sussu on onnistinut, mukavasti kulunut maalipinta ja potkurin kulumat autenttiset. Lisää vain rakentamaan, ja tervetuloa takaisin harrastuksen pariin.
JoniLupunen kirjoitti:
potkurin kulumat autenttiset.
Ottaen huomioon potkurin pyörimissuunnan, niin nuo kulumat taitaa olla potkurin lavassa väärällä puolella? Noh, ei se mitään, ei ruveta hiuksia halkomaan. Tervetuloa takaisin hienon harrastuksen pariin.
ihan upee sellaisen taun jälkeen mutta maalaus saisi olla vähän tummempi
Kyllä on upean näköinen nähtävästi on taito pysynyt tallessa toivotaan että seuraava on yhtä hieno :)
Varmaan tässä kevään mittaan saan Revellin Hurricanenkin tuohon kaveriksi neukku -"skinillä". Tulee sopivasti vaihtelua ja vastakkainasettelua kun on entisen vihollisen kone. Lisäksi aion rakentaa joskus Revellin Fockewulfinkin saku "skinillä" niin on "tasaveroisesti" edustettuna koneissa kaikki maat, jotka liittyvät Suomen sotahistoriaan. Tiedä sitten näkyikö esim. Suomen rajojen yllä sota-aikana yhtä-aikaa sekä suomalaisia Curtisseja että neukkulaisia Hurricaneja tai Lapin taivaalla sakujen wulffeja.

No, pääasia on että kaikki maat ovat edustettuina "vertauskuvallisessa" mielessä kuten edellä sanoin.
Taitoihini ja kokemuksiini nähden aivan loistavasti onnistunut eka malli 15 v. tauon jälkeen. Mielestäni ihan kilpailutasoista jälkeä aloittelijoiden sarjaan. Miinusta hätäisesti tehdystä maalauksesta ku ei jaksa haistella tärpätin höyryjä kauaa aikaa ku ei ollut mahdollisuutta rakentaa mallia sellaisessa paikassa jossa olis ollut hyvä tuuletus. Ohjaamon kuomukin olis voinut onnistua paremmin.
Sussu meni jo toista kertaa rikki. Ei tahdo pysyä tavarat aina käsissä. No, ainahan voi tehdä rikki menneestä mallista vaikkapa dramaattisen dioraaman tai sitten korjata malli.