Pienoismallit.net

BA 20M

BA 20 M suomalaisten käytössä. Rakennussarja on ehkä Alan. Sarja oli huono rakennettava, osien yhteensopivuus ja yksityiskohdat eivät juuri mieltä lämmittäneet. Renkaatkin ovat sakkorenkaat…

Kommentit

Mixa Aho 7.1.2008 15:28 Vastaa lainauksella
Onko torni suoraan sarjasta peräisin? Muistelisin ettei Alanilla ollut kuin BA-20 ja puolestaan Start-valmistajalla -20M.

Hieno malli jokatapauksessa.
Moi Mixa ja kiitos, torni on sarjan torni. Valmistaja on varmaankin sitten Start.

t. Jake
Oletko maalannut tuon tornin takaosassa olevan hakaristin? Näytti rosoisemmalta (lue realistisemmalta) kuin samassa kuvassa oleva toinen risti. Hieno BA! Tekisi joskus mieli rakentaa samantyyppinen panssariauto.
Mixa Aho 7.1.2008 16:29 Vastaa lainauksella
Jep. Katselin tossa omaa, ikivanhaa, Alanin BA-20 -autoani ja ainakin etuvalojen lasit ovat erilaiset, omassani tuskaisen paksut ja kuvioidut. Lisäksi rungon takana oleva luukku, jossa on "7" on mun mallissa eri kohdassa. Alanilla näyttäisi renkaissakin olevan syvempi kuviointi. Lisäksi Alanissa tulee lapio, joka ohjeen mukaan tulee rungon vasempaan kylkeen taakse.

Muistelisin Alanin menneen kasaan ihan hyvin. Voi olla kyllä että olen koittanut jokaisen mallin ongelmat unohtaa :)
Tornin takaosan hakaristi, kuten muutkin tunnukset, ovat Wiking Decalsin siirtokuvia. Hakaristin yläosa, siis se osuus joka on tähystysraon päällä ja yläpuolella, on maalattu osittain käsin koska siirtokuva ei mitenkään suostunut mukailemaan noita muotoja.

Omassa mallissani etuvalojen lasit on tehty parista tipasta kirkasta Super Epoxia. Valitettavasti käyttämälläni Epoxilla on taipumus kellastua ajan myötä, joten jossain vaiheessa nuokin valot näyttävät sumuvaloilta. Olisiko ollut niin, että ajovalojen linssit olivat samaa vihreää muovia kuin muukin sarja. Ainakin tässä yksilössä oli kattopanssarin sovitteet ja takapanssarin sovitteet huonoja.
Toisaalta nämä yksinkertaiset "huonosti rakennettavat", vanhat sarjat kiehtovat toisaalta meikäläisen mieltä. On ainakin jotain rakennettavaa. Ja tulee enemmän etsittyä referenssejä, kuin jos saa käteensä uusia, täydellisiä sarjoja.

Omassa Alanin BA-20 :ssä on suoraseinäinen torni. Samoin jäähdyttäjän korkki on erilainen + nuo Mixan mainitsemat erot. Oma sarjani kaipasi ainakin kittiä paikoin runsaasti. Muuten sarjat ovat varmaan aikalailla samanlaista tekoa/laatua.
Jos kiinnostaa vertailla sarjojen eroja, niin yksi Alanin versio löytyy tuolta. www.pienoismallit.net/galleria/malli_767/
Moi Jouni, olen kanssasi samaa mieltä. Tällaisten mallien kanssa oppii rakentamista yleensäkin, yksityikohtien tekemistä, osien huonosta yhteensopivuudesta johtuen erilaisten kittien ja täyteaineiden käyttöä ja muokkaamista, hiomista eri karkeuksilla, viilan käyttöä, scratch rakentamista jne. jne. Aina kun saan työtä vaatineen mallin valmiiksi, tuntuu siltä kuin olisi ikäänkuin päässyt pykälää pidemmälle. Siinä mielessä nämä ovat mielestäni mielenkiintoisempia kuin uudet täydelliset sarjat, jotka eivät vaadi muuta kuin huolellista osien irroittamista ja mallin kokoamista. Itsekin olen hankkinut pari tällaista täydellistä sarja ja ovathan ne kieltämättä upeita kokonaisuuksia. Joskus tekee kuitenkin hyvää rakentaa malleja periaatteella "menen siitä mistä aita on matalin". Toisaalta saahan leipääkin ostaa nykyään viipaloituna, ei tarvitse ostaa leipäveistä eikä ainakaa tarvitse opetella teroittamaan sitä ;)

Oma mallini on sitten Startin malli. Laatikon kannen taustaväri oli muistaakseni likaisen harmaa ja siinä sitten tuo BA-20M auton kuva.

Hieno tuo sinun mallisi on. Mielestäni olet öljyillä onnistunut saamaan hyvän kulahtaneen pinnan.

t. Jake
Tervehdys!
Sai äskettäin eräältä vanhukselta valmiiksi? rakennetun kyseisen auton, mutta ilman tornia. Voitteko neuvoa, mistä voisi saada pelkän tornin. Mallin valmistaja ei ole minulle avautunut, mutta näyttää samalta, kuin Jarmon tekemä hieno malli.

T: Seppo V
Tervehdys Seppo ja kiitos,

Pelkän tornin hankkiminen voi olla hankalaa. Ainoa tilanne mikä tulee mieleen on sellainen, että joku toinen mallari on jostain syystä hyytynyt omaan BA-20M projektiinsa ja saat häneltä koko sarjan torneineen päivineen. Ehkäpä kysely tuolla keskustelupuolella poikii tulosta.

t. Jake
Tämmöinen herkku löytyi sivustoja lärätessä. Tällä Jarmolla näyttää olevan tuo sotilaskaluston mallailu hallussa. Upeaa ja aidon näköistä. Olisi tullut pojoja jos olisi ollut arvosteltavana. Olikos Neuvostoliiton valmistamissa ajoneuvoissa muuten muitakin kuin sakkorenkaita? (Vitsi vitsi näin viikonlopun alkajaisiksi).
Moi Kauko ja kiitos,

Kyllä nuo huonokuntoiset renkaat taitavat olla aika yleisiä ;)

t. Jake
pelottava