Pienoismallit.net

Marder III (Sd.Kfz.139)

Mustavalkokuvasta tehty jäljitelmä

26-29.12.2007

Malli on kasattu jo kokoon kuten kuvista näkee, mutta telapyörät ovat vielä ainoastaan sinitarralla kiinni maalausta ja tulevaan dioraamaan asettamista silmällä pitäen.

3 - 6.1.2008

Figuurit maalasin suurin piirtein valmiiksi tänään. Kokeilin ensi kertaa öljypohjaisia maaleja ja maalausjälki on pehmeämpää kuin akryyleillä. Huono puoli on vaan niiden hiiiiiidas kuivumisaika, jonka kiersin akryylimattalakkakerroksella päivän kuivumisen jälkeen. Tähän tulenee myös TK-kuvaajat eli dioraama kuvaa myös kuvan ottajia.

7.1.2008

Pohjamaali, esivarjostus ja naamiovärin pohjaväri maalattu akryylein.

Nyt myös kolmivärinaamio maalattu, tämän jälkeen alkaa säeistys.

8.1.2008

kolmivärinaamio poistettiin tänään, koska se ei mielestäni näyttäny hyvältä ja tilalle perus harmaa väritys. Mielestäni saksalaisten harmaassa värityksessä on sitä jotain ja se sopii hyvin tähän Marderiin

Tämän jälkeen alkaa säeistys vihdoinkin.

10.1.2008

Siirtokuvat lisätty sekä pieniä yksityiskohtia maalattu siellä täällä, ei kuitenkaan kaikkia vielä. Yläosaa vanhennettu pigmenteillä ja litkuttamalla.

23.3.2008

No niin, valmista parin kuukauden tauon jälkeen. Pohja tehty S-30 sementtilaastista, jonka jälkeen leikattu manilla köydestä pientä silppua aluksi pohjalle ja sen jälkeen tuppoja upotettu löysään laastiin. Laastin kuivuttua, pigmenteillä (Russian Earth ja Dark mud) värjätty alusta.

Kommentit

JPW 6.1.2008 20:38 Vastaa lainauksella
Kuvia tulee lisää kunhan palvelin alkaa ottamaan niitä vastaan nikottelematta… noin kaikki siinä.
Kenen akryyleistä olet siirtymässä, ja mihin öljyväreihin? Itse viikonlopun aikana ruiskuttelin ekaa kertaa Vallejon värejä auton sisustaan ja moottoriin, ja totesin, ettei taida Humbrol/Revell -linjalle olla paluuta. Homma sujui ihan kohtalaisesti, vaikka oli (ainakin foorumien mukaan) se toimimattomin yhdistelmä, eli Aztekin ruisku, ja Vallejon ModelColor -värit (ei siis ne ruiskukäyttöön tehdyt).
Hajuhaitat minimaaliset ja ruiskun puhdistuskin sujui ikkunanpesuaineella (Cif) ja Vallejon omalla Airbrush Cleanerillä.
JPW 6.1.2008 21:13 Vastaa lainauksella
Akryyleinä käytän Clas Ohlssonista ostetettuja tuubeja (Marie's) Niitä on n 20 yhdessä pakkauksessa ja ne toimivat ruiskussa moitteetta, toisin kuin ne vallejon ei ruisku-maalit. Sillon tällön käytän myös muutamaa vallejon air maaleja. Öljyvärit ostin Suomalaisesta kirjakaupasta samoin sellaisen pakkauksen (maksoi n. 6€)
mopo 10.1.2008 17:42 Vastaa lainauksella
Das Reich porukan Marder 3 hienoa jälkeä on mukava katsella
Janne V 10.1.2008 22:06 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää! Millä tavalla saat nuo pigmentit pysymään mallin pinnassa?
JPW 11.1.2008 08:15 Vastaa lainauksella
Janne V kirjoitti:
Hyvältä näyttää! Millä tavalla saat nuo pigmentit pysymään mallin pinnassa?
Pigmentit pysyvät mattapinnassa ilman apuja, mutta ei kuitenkaan paksuna kerroksena. Tärpättiä voi käyttää kiinnitysaineena tai sitten ihan lakkaan sekoitettua pigmenttiä jolloin saa aikaan paksua kuraa.

Paras keino on kuitenkin sivellä pigmenttiä kuiviltaan juuri mattapinnalle ja olla koskematta siihen.
Onnistunut maalaus ja vanhennus. Ja toimivan näköinen kokonaisuus tulossa figuureineen.
Tupe 24.3.2008 11:40 Vastaa lainauksella
Mielestäni kanssa harmaa toimii paremmin tossa kuin kolmivärikaavio, hyvin olet onnistunut matkimaan alkuperäistä kuvaa.
JPW 24.3.2008 11:50 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista! Seuraavaksi vuorossa Tamiyan F4u-1A Corsair