Pienoismallit.net

Saab JA-37 Jaktviggen, "Petter Blå"

Uppsalan lentonäytöksessä 2001 esiintynyt Petter Blå.

Valmistui 9.1.2008

Kommentit

Onpas sininen taitaa olla joku sveamamman poikien taitolentoryhmän kone? onnistunut suko kaunis killtävä maalipinta.
Juho M 4.1.2008 14:03 Vastaa lainauksella
Juu, Sweamamman pojilla on(oli) nuita erikoismaalattuja Viggeneitä. Tämä kone esiintyi Uppsalan lentonäytöksessä vuonna 2001. Knoppitietona mainittakoon, että se oli maalattu vesiohenteisella maalilla maalitelaa käyttäen.
"Blå Petter" tosiaan oli maalattu telalla(!) ja käsittääkseni näin oli maalattu vain tämä yksi kone, eikä kysymyksessä ollut minkään taitolentoryhmän tms. väri. Juho on hyvin onnistunut toteuttamaan Sinisen Petterin 1/48 -skaalaan.
LapioL 4.1.2008 16:51 Vastaa lainauksella
Mää en käsitä, mikä tossa Länsinaapurissa niin vetää - niin lentsikat kun kaikki muukin - täti kyllä asuu Ruotsissa ja muu suku Vaasassa, muttei kukaan niistä puhu på svenska… Ehkä se tulee just Saabin lentsikoiden myötä? Mutta toi on hieno, onko sen tarkoitus kiiltää vai lakkaatko sen vielä?
Juho M 4.1.2008 16:58 Vastaa lainauksella
Jätän sen kiiltäväksi. Toimii tossa paremmin, kuin mattapinta. Pinnassa on 2 kerrosta Jonssonin vahaa.
-QWQ- 4.1.2008 19:39 Vastaa lainauksella
Jätä ihmeessä kiiltäväksi! Näyttää tosi komealta. Airfixin malleja on haukuttu aika paljon, niin onko sullakin ollut ongelmia mallin kanssa?
Juho M 4.1.2008 20:22 Vastaa lainauksella
Imperator Maximus kirjoitti:
Airfixin malleja on haukuttu aika paljon, niin onko sullakin ollut ongelmia mallin kanssa?
Airfixit on airfixeja. Oon tykännyt niistä useimmista, mitä olen tehnyt, mutta tämä oli aivan kammottava ja hirvittävä. Voisin kuvitella mallarin helvetin sellaiseksi, jossa pitäisi väsätä tätä mallia. Pakkelia kului mahottomasti ja rungon ja siipien saaminen saumattomaksi oli työläin operaatio tämän rakentamisessa. Moottorin ilmanottoröörit eivät sopineet mitenkään ja niiden saaminen säädyllisen näköisiksi vaati työtunteja. Lähes kolme kuukautta kesti tämän rakentaminen ja lopputulokseen olen jokseenkin tyytyväinen, varsinkin kun ottaa huomioon lähtökohdat. Kuitenkin Airfixin puolustukseksi sanottakoon, että sarjan muotit ovat Escin.

Kiitos kaikille kehuista!
Aake.S 9.1.2008 14:49 Vastaa lainauksella
muuten komee. mutta ainut huono puoli että tuo on ruottalainen.
Tyylikäs lentovispilä - ja ainakin erikoinen, toista samanlaista ei varmaan heti tule vastaan?

Ruotsissa ei sinänsä ole mitään pahaa, ilman ko maata ja sieltä aikanaan ristiretkien myötä tullutta sivistystä me suomalaiset kiipeilisimme edelleen puissa - tai mikä vielä pahempaa, olisimme samaistuneet toisiin rajanaapureihimme venäläisiin..
No just joo, taas niiin mahtavaa maalipintaa että huh huh!
Juho M 11.1.2008 17:34 Vastaa lainauksella
Kiitos kiitos! Tai aihepiirin mukaisesti Tack Tack!
h.t 25.2.2008 17:22 Vastaa lainauksella
hienoo jljee mut tosta ite lentokonees en tykkää:D
Juho M 30.7.2008 18:51 Vastaa lainauksella
Juho Mella kirjoitti:
mutta tämä oli aivan kammottava ja hirvittävä. Voisin kuvitella mallarin helvetin sellaiseksi, jossa pitäisi väsätä tätä mallia. Pakkelia kului mahottomasti ja rungon ja siipien saaminen saumattomaksi oli työläin operaatio tämän rakentamisessa. Moottorin ilmanottoröörit eivät sopineet mitenkään ja niiden saaminen säädyllisen näköisiksi vaati työtunteja.
Nonniin! Oli pakko poimia tämä pätkä omasta tekstistäni. Silkkaa masokismia ilmeisesti, koska aloitin juuri rakentamaan uutta 1/48 Viggeniä..
Juho Mella kirjoitti:
Silkkaa masokismia ilmeisesti, koska aloitin juuri rakentamaan uutta 1/48 Viggeniä..
Tai sitten on asiaa muistihäiriöklinikalle;-D