Pienoismallit.net

M-12 155 mm telatykki

M-12 155 telatykki Academyn rakennussarjasta. Mukava sarja rakentaa ja osien yhteensopivuus ok. Telatykissä on käytetty Eduardin etsijarjaa (verkot, työkalujen kiinnikkeet ja jotain muuta pientä) sekä AFV-Clubin teloja. Sarjan vetopyörän puolikkaiden väliin joutui jonkin verran lisäämään muovia, jotta AFV-Clubin telat saa hyvin istumaan paikoileen. Jonkin verran yksityiskohtia on myös lisätty ajajan tilan takaseinään, joka sarjassa sellaisenaan on aika pelkistetty. Nuo lisäykset ovat lähinnä pultteja, johtoja yms. Rakensin ja maalasin samaan aikaan useampia jenkkivaunuja, ja jotta kaikki eivät näyttäisi samalla OD:lla maalatuilta, maalasin osan Tamiyalla, osan sävytetyllä Tamiyalla ja tämän muistaakseni Life Colorin OD:lla.

Kommentit

Sami Pasuri 20.12.2007 20:40 Vastaa lainauksella
Jotkut vaan osaa.Onhan se hieno.En löydä yksinkertaisesti mitään valittamista tuosta mallista.
Pisti kyllä hiljaseks. Nyt löyty hienoin panssarivaunu koko sivulla : ) Aivan mahtavan näköinen!
Näppärän näköinen malli. Olisin toivonut näkeväni enemmän väripinnan efektimaalausta mutta se taitaa olla puhtaasti makuasia. Laita lisää kuvia hienoista malleistasi!
Hei, Kiitos kommenteista. Laitan kuvia lisää muistakin malleista. Tämä M-12 on tarkoituksella jätetty hieman puhtaammaksi, lisäksi kun malli on maalattu normaalia OD:ta vaaleammalla sävyllä niin pöly ja lika efektit ikäänkuin hukkuvat taustaan. Tosin nuo efektit olisi voinut tehdä vaaleimmilla sävyillä ja käyttää lisänä myös tummaa ja vaaleaa virheää elävöittämään pintaa aivan kuten Petri komentoi. Seuraavassa mallissa sitten ;)

t. Jake
missäs näitä vaunuja on käytetty vai osallistuivat taisteluihin ollenkaan kun en ole nähnyt tälläistä ennen?
nopealla googletuksella sain selville että näiä käytettiin toisessa maailmansodassa. kuitenkin vain sata kappaletta rakennettu.
Tosi upea ja mahtavasti vanhennettu nuo telatkin näyttää niin raskailta ja rautaisilta… ei uskois että on muovia. Jos tuossa olis joku tausta(valokuva siis..) niin en osais sanoa onko pienoismalli vai oikea. En löydä mitään kritiikkiä enkä ohjeita tuosta mallista osaat kaiken. ;)
Jouni Koski 21.12.2007 22:00 Vastaa lainauksella
Komea telatykki. Taitaa olla suoraan tehtaalta tulossa?
Ehkä kuitenkin hieman kulumaa ja metallia saisi olla näkyvissä ainakin tuon kaatuvan takaseinän rattaissa ja taljoissa?
Hei, näitä telatykkejä käytettiin Normandian maihinnousun jälkeen euroopassa. Kyseisestä yksilöstä (Buccaneer, numero U.S.A 4081009) on kuva kirjassa US Armored Artillery in WW II, S. Zaloga, ISBN 962-361-688-0, Concord Publications Co. Kirjassa on muitakin hyviä kuvia jenkkien telatykeistä.

Juho: vaikka ikää minulle onkin jo kertynyt jonkin verran, niin jokainen päivä tuo edelleen jotain uutta opittavaa; sekä mallailun piirissä että elämässä yleensäkin.
Jouni: ei nyt ihan suoraan tehtaalta, mutta jätin tarkoituksella telatykin siistin näköiseksi. Totta kyllä, että takana olevaan vastinlevyyn ja vaijereihin tulee kulumajälkiä varmastikin aika nopeasti. Josko saisin hommatuksi ja tehdyksi Koreassa käytetyn M-40 telatykin, niin siihen voisi sitten kokeilla rähjäisempää ulkoasua.