Pienoismallit.net

Yamaha YZR500

Yamahan kuninkuusluokan kilpuri -80 luvulta.
Mallin ikä näkyy, paitsi kellastuneessa valkoisessa, myös siinä että sponsoritarroja ei tarvinnut erikseen haalia, vaan niitä sai myydä mallilaatikkoon pakattuna. Pikkuhiljaa, kun kaikki maat liittyvät näihin mainosrajoituksiin, on opeteltava itse tekemään siirtokuvia.

Kyllä netti on ihmeellinen. Piti Googlettaa tarkempia tietoja mallista. Eli tämä on laite jolla Eddie Lawson voitti maailmanmestaruuden vuonna 1984

Kommentit

Taitaapi olla nelinkertaisen maailmanmestarin Eddie Lawsonin ohjastama peli..
Klassisesta 2t kilpurista rakennettu kaunis pyörämalli. Allekirjoittanut myöntää olleensa vuosikaudet vannoutunut road racingin ystävä..
Bike mootoripyörälehti muistaakseni kirjoitti v.85 (numerossa 4?) kolmisivuisen artikkelin värikuvin Tamiyan pienoismallitehtaan moottoripyöräpuolesta.
No on tuossa kieltopolitiikassa onneksi sekin puoli, että uudempiin malleihin ei edes tarvitse noita C*, G* ja M* merkkejä laittaa koska ne puuttuvat myös esikuvista. ;) Tässä tapauksessa olisi kyllä hankalaa, kun pyörä oli joka kisassa samoin merkinnöin ja tiimikin oli virallisesti Team M* Yamaha.
Onhan se näinkin, tosin taitaa riippua vähän minkä kisan version haluaa rakentaa. Hyllyssä seisoo pari aloittamatonta Peugeottia, joissa kyljet ovat kohtalaisen tyhjän näköisiä ilman noita M* -tarroja.
Jumaleissön. En paremmin sano. Kyykkypyörät ei muuten kiinnosta pätkääkään, mutta kyllä RR-kisoja tulee katseltua mahdollisuuksien mukaan. Ei tuo olisi ehkä niin nätti, ellei tuo valkoinen maali olisi vähän päivettynyt / kellastunut. Decaleissakin on vähän samaa oiretta havaittavissa. Mutta sekin on vain plussaa, ainakin minun silmään.
Joo, kyllä sen decaleistakin näkee, että pitkään on hyllyssä ollut. Säilymistä varmaan auttais, kun pitäis mallit pimeessä valolta suojattuna, mutta ketä ne silloin ilahduttais?
Toisaalta, olis kiva nähdä missä kunnossa esikuva on tänään, onko jossain museossa, vai raiskattuna romuna jonkun tallin perukoilla.
Tän sivun alareunassa on yksi kuva Lawsonin YZR 500:sta, kylläkin kilpanumerolla 3.
Muistan joskus oman malliharrastuksenalkutaipaleilla nähneeni tällaisen moottoripyörämallin kaupanhyllyllä, mutta eihän se silloin kiinostusta herättänyt ku piti saada suihkari X) Kyllä olet komean mallin rakentanut :) Onko tällähetkellä projekteja meneillään?
Jes, innoitit Googlettamaan, eipä ole toi mun malli ihan autenttinen jos katsoo täältä
Janne Herajärvi kirjoitti:
Onko tällähetkellä projekteja meneillään?
Pöydällä olis aloitettuna F-16, hyllyssä roikkuu varmaan enemmän kuin kerkiää tekemään…
Tervo Salminen kirjoitti:
Jes, innoitit Googlettamaan, eipä ole toi mun malli ihan autenttinen jos katsoo täältä
Noo, pientä sävyeroa havaittavissa tuossa punaisessa värissä :) Ja takavanne on kokonaan punainen. Sen isompia en huomannut, ainakaan näin äkkisilmäyksellä. Itsehän siitä ne eroavaisuudet parhaiten huomaa, kun on mallin rakentanutkin.
Marko kirjoitti:
Noo, pientä sävyeroa havaittavissa tuossa punaisessa värissä :) Ja takavanne on kokonaan punainen. Sen isompia en huomannut, ainakaan näin äkkisilmäyksellä. Itsehän siitä ne eroavaisuudet parhaiten huomaa, kun on mallin rakentanutkin.
Joo, tota signaalipunaista ei siihen aikaan löytynyt mistään. Itseasiassa vanteissa vikana on etuvanne, johon kuuluisi myös tuo metallinvärinen sivu, takavanne on mielestäni oikein. Kauttaaltaan noissa metalliosissa toi alumiiiniväri on liian vaalea, pahiten pistää silmään etuteleskooppi. Kuskin pehmusteet on molemmat saman väriset, vai onko tuon pystypehmusteen alla vaaleanharmaa lisäpalanen? Katteen keulassa ylimääräiset teipit, tosin nämä on voineet vaihdella kisasta kisaan. Ja pleksikin olis näköjään pitänyt sävyttää.