Pienoismallit.net

I 16 tyyppi 24 VH-21

Special Hobby I-16 tyyppi 24 "Rata" VH-21

Tällä kertaa ilmailun puolelle. Olen katsellut tätä Azur/SH:n Rataa sillä silmällä jo pitempään, vaikka se ei periaatteessa aihepiiriltään ole kiinnostukseni ytimessä. Kun tämä Special Hobbyn brändin alla oleva HiTech tyyppi 24 -versio sitten sattui olemaan K-kaupassa alennuksessa, niin se tarttui puoli väkisin mukaani.

Joskus aikoinaan ja alunperin olin ajatellut tehdä Suomi-ratan 1:32, mutta siihen sopivaa sarjaa ei pitänyt olla olemassa. Näinpä ajattelin, että tuo Safovin konekin käy pirtaan, ja siitäkin syystä sarja sopi minulle.

Kuitenkin laatikon avattuani jouduin toteamaan, että siirtokuvien iskulausetekstit ovat valkeat, kun oikeassa koneessa ne olivat hopeiset. Vaikka joku pienoismallityön sankari ehdotti niiden maalaamista käsin, hylkäsin ajatuksen hermoilleni täysin sopimattomana.

Siispä katseeni kääntyi takaisin suomalaisiin vaihtoehtoihin. Yllätykseni VH-21 sopi sekä alatyyppinsä, että sarjassa tulevan suksivarustuksen perusteella yllättävän hyvin aiheeksi, vaikka olin alunperin aivan toisessa käsityksessä. Lisäksi VH-21 on mielestäni parhaimman näköinen Rata. Jess!

Sarjan mukana tulee runsaahkosti resiniosia. Esimerkiksi hienon näköinen M-62 -moottori, mutta yhtään juuri sen näköistä moottoria en esim. netistä löytänyt. Toisaaltä moottorista ei kyllä mitään ulos näykään.
Lisäksi resiinisiä ovat ohjaamon sisustus, siivekkeet ja korkeusperäsimet, laskutelineluukut, runko-kk:t sekä niiden kaukalot sekä lukuisa joukko pikkuosia. Lisäksi on vielä resiininen moottorin etulevy, joka näyttäisi olevan sama kuin styreeninen alkuperäinen, mutta avoimilla jäähdytysluukuilla.
Fotoetsiarkkikin on laitettu laatikkoon, siinä on kerrosvoileipäkojetaulu, vyöt, sekä joitakin paneleita sekä pikkutilpehöörejä.

Käytin lopulta resiiniosista ohjaamon sisustuksen, sekä moottorin etulevyn. Ihmettelin kuitenkin, että kun oli kerran tehty resiininen moottorin etulevy, eikö siihen olisi saanut samalla alatyypin mukaisia ilmanottoja tehtyä??

Seuraavat muutokset noin pintapuolisesti lueteltuina ehkäpä tärkeysjärjestyksessä tulisi tehdä:

- Moottorin etulevyyn oikeanlaiset ilmanotot ylös ja alas
- Siipiin nähtävästi asekaukaloiden kiinnityksiin liittyvät panelit sekä päälle että alle
- Suksien detaljointi pitkälti uusiksi
- Oikean puoleinen ohjaamon luukku pois
- Siipikonekiväärien hylsynpoistoaukot sekä laskutelineen käyttövaijerien aukot
- Ohjaamon tuulilasin alle valoikkunat ja kolot tartuntakahvoja varten
- Ohjaamon detaljointi paremmin toivottavasti dokumentaatiota paremmin vastaavaksi.

Kokonaisuutena sarja oli parempi, kuin pelkäsin, mutta kehoitan tarkkuuteen siipien ylä- ja alaosien kohdistuksessa, jotta esim. etureunan kiertävät paneelit osuvat kohdalleen!

Rungon kasauksessa voi olla tarpeen hieman väännellä runkopuoliskoja, mielestäni ne olivat hieman vinkuroita, eikä esim. sisäosat ja rungon alakappalekaan vaikuttaneet sopivan ilman puoliskojen uudelleenmuotoilua. Niin, ja runkopuoliskoja saa ohentaa urakalla sisältä pöäin yläosasta, jotta ohjaamon aukon reunoista ei tule järjettömän paksuja. Tätä en jaksanut ihan loppuun asti viedä.

Seuraavaksi maalataan!!

Päivitys 30.10.:

Viikonlopun ahkerointi tuotti tulosta, mallissa on maalit, siirtokuvat sekä lakkauskin.

Käytin pohjamaalina GamesWorkshopin valkoista aerosolimaalia, joka on kelvollista muuten, mutta ison aerosolipullon kanssa saa olla tarkkana. Tämän valkoisen pohjamaalin maskeerasin Tamiyan teipistä tehdyillä rinkuloilla tunusten kohdalta. Näin sain helposti valkoisille siirtokuville tasavärisen pohjan, jolloin läpikuultaminen ei ole ongelma. Itse asiassa suosittelen tätä aina valkoisille siirtokuville, mikäli vain mahdollista juuri läpikuultavuusongelmien vuoksi.

Pohjan vaaleanharmaaksi valitsin Humbrolin 196:n yleisemmin suositellun 129 sijaan. Tein koemaalauksia, ja mielestäni 129 vaikutti hieman tummalta, eikä sen sävy muutenkaan oikein sattunut silmään…Lopputulemassa kokoardin valkean ja pohjan harmaan suhde vaikuttaa kohtalaisen hyvältä, vaikka väri on koemaalauksia vaaleamman oloinen.

Vihreäksi olin ajatellut alunperin Extracolorin Suomen ilmavoimien vihreää, mutta sekin vaikutti hieman tummalta. Jari Miettinen on käyttänyt jossakin tapauksessa "British Helicopter Olive" -sävyä, mutta se taas oli mielestäni liian vaalea (tai se purkki, joka minun käteeni sattui). Joten sekoitin em. puolet ja puolet, ja lakkasin pohtimasta Absoluuttisen Väritotuuden olemusta tällä kertaa sen pitemmälle.

Mustana on Humbrolin kiiltävään mustaa sävytettynä n. 30% 123:sta. Tämä "Soft Black" on mielestäni paljon paremman näköinen, kuin aivan mustanmusta, ja käytän sitä aina näissä suomimaalauksissa.

Värirajojen maskaukseen käytin sinitarramakkaroita, joilla syntyi hieman pehmeä esikuvanmukainen väriraja.

Koska usean maalikerroksen kuivuttelu vei aikansa, lähti em. tunnusympyröiden teippimaskien mukana hieman maalia. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Extracolorilla käy näin, maali ottaa teippiin aika lujasti, ja koska maalikalvo on sitkeä, se sitten lähtee teipin mukana.

Siirtokuvien suhteen luulin pääseväni helpolla, kun ostin Techmodin 1:32 hakaristisarjan, jossa oli vielä kirjaimetkin mukana!! Mutta ei, se ei mee niin, kuten laulussakin sanotaan. Ensiksikin, runkotunnus on niin pieni, ettei sellaista ole 1:32 arkilla. Lisäksi tietenkin kirjaimien suhteen on aivan samoin. Ja kuten ostosTV:ssä aina sanotaan, eikä tässä vielä kaikki, ei tietenkään V:tä eikä H:ta löydy suoraan!!! Nähtävästi lähes oikean kokoinen runkotunnus, noin 15 mm, löytyi Techmodin samalta 1:48-sarjasta. Koostin kirjaimet samoin 1:48 arkilta. Techmodin siirtokuvat ovat aika ohuita ja hauraita, joten leikkelyyn pitää käyttää terävää uutta terää, ja käsitellä leikattuja tunnuksia varoen. Ei onnistunut ensimmäinen, eikä täysin toinenkan H-kirjain.

Seuraavaksi työlistalla onkin pikkuosat, ja myös potkuri näköjään täytyy tehdä kokonaan itse.

Ja Grande Finaali 23.12.07:

Pahoitteluni pienestä viiveestä, mutta tässä loput tästä projektista:

PropProject:
Potkuri täytyi tehdä itse, alkuperäinen on aivan liian pieni ja surkeasti detaljoitu, siitä ei ole edes aihioksi.
Aloitin viilaamalla sopivasta valurangan kappaleista hieman kiilamaisia osia, joihin liimasin pieneen asetuskulmaan muovisuiroja (eli toinen hieman edemmäksi ja toinen siis taemmaksi, jolloin saadaan hieman lapakulmaa). Näistä paketeista sitten valokuvia ja netistä löytynyttä materiaalia hyödyntäen löytyi viilaamalla aivan kohtalaiset lavat. Kuten usein käy valukehystä hyödynnettäessä, kehyksen sisällä olevat "ilmakuplat" ilmestyivät näkyviin, ja niitä piti sitten kittailla muutamaan kertaan.
Keskiön sorvasin samoin valukehyksestä, ja detaljoin tarpeellisin osin. Akseliksi ja käynnistimen jenkaosa eteen syntyi messinkiputkesta. Lopuksi maalit, keskiö Alclad Polished Aluminium ja lavat humbrolia.

Tähtäin ja tuulilasi:
Tähtäimessä oli jotakin aika paljon pielessä, esimerkiksi ajatelluilla osilla rengasosa olisi useita millejä tuulilasin etupuolella!! Tähtäimen rungossa on pätkä rengasosan vartta, samoin kuin vartta kuvaavassa irto-osassa, ja toinen on liikaa.Leikkasin rungon puolelta suurimman osan vartta pois, samalla syntyi parempi liimapintakin. Lisäksi tähtäinsysteemi on hieman liian korkea. Se, että heijastinlasit puuttuvat, ei ollut yllätys, eikäpä oikeasti suuri haittakaan. Pienen pähkäilyn jälkeen sain tähtäin-tuulilasisysteemin kasaan, ja lisäsin VH-21:ssä olleen otsatyynyn.

Loppukoonta oli selkeää, lopuksi hiuksenhieno vanhennus, konehan ei pitkään lennellyt ennen Saksaan luovutusta, joten ylenpalttinen säistäminen olisi ollut epäesikuvanmukaista. Tällaisena kone vieraili IPMS-Openissakin 25.11..

Kaiken kaikkiaan ihan kiva tavallisestapakoprojekti, ja onhan Rata söötti, kun sika pienenä.

En pitänyt rakennussarjaa mitenkään toivottoman heikkona tapauksena muutamaa selkeää puutetta lukuunottamatta, aina se helpommalla synty, kuin scratchista vääntämällä.

Omina mokina oli siiven kasauksessa alunperin tapahtunut kohdistusvirhe sekä jostakin maalipintaan ilmestyneet roskat. Viimemainittuja yritin hioa pois teräsvillalla, mutta parempi olisi ollut jättää ne roskat kokonaan pois…

Ähä, yksi puute jäi: Ohjaamon etupuolella oikealla kyljellä on venturiputki, se pitää vielä lisätä. Huomasin sen, kun lisäsin näitä kuvia.

Kiitos mielenkiinnostanne!

T:VH

Kommentit

Raimo Leino 27.10.2007 18:39 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää, varsinkin nuo suksiviritykset. On aina hienoa kun näkee jonkun "masokistin" ryhtyvän rakentamaan näitä haastavia tsekkisarjoja.
-Johannes- 30.10.2007 17:38 Vastaa lainauksella
Hieno maalaus ja muutenkin onnistunut hyvin:D
Mixa Aho 30.10.2007 18:01 Vastaa lainauksella
Ohhoh.

Ittellä mielessä pyörinyt myös, että VH-21 pitää joskus tehdä. Pakko sanoa, että toi kokeellinen kaavio, jossa alapinnan väri "kiertyy" yläpinnoille, näyttää vielä paremmalta mallissa kuin kuvissa.

Upea malli tuloillaan.
Oi hitto kun näyttää hyvälle!
OH 23.12.2007 13:12 Vastaa lainauksella
En paljoa lentokoneista tiedä, mutta tämä näyttää hienolta. Suomi-lentokonepuolellakin taitaa olla sama ongelma kuin vaunujen kanssa…Mitään ei saa tehtyä suoraan laatikosta. Referenssit pääsevät taas arvoonsa.
Ajattelitko vielä tehdä lisää kulumisen merkkejä?
Mixa Aho 23.12.2007 13:41 Vastaa lainauksella
Moi Ville!
Olisiko tuhottomasti liikaa vaadittu saada tosta sun tähtäin-projektista kuvia? Vaikka vain valmiistakin tähtäimestä?

Itelläni tulee jossain vaiheessa eteen sama proggis, uhrina Eduardin 1/48 Type 24.
OH kirjoitti:
Ajattelitko vielä tehdä lisää kulumisen merkkejä?
Väittäisin ettei juurikaan kannata, ehkä todella kevyt litkutus uriin ja hyvin vähän kulumia ohjaamon kohdalle vasemmalle puolelle runkoa + siiven tyveen. Niinkuin Ville tekstissään mainitsi, ei kone kerinnyt olla Suomalaisten käytössä kuin hieman yli vuoden ja siitäkin mallin kaltaisessa asussa vain kuukauden ja kolme päivää.
Pasi Kiiski 23.12.2007 15:58 Vastaa lainauksella
On se nätti kone,ja sattui vielä tekijän nimikirjaimet tunnukseksi :)
JJ Hilska 23.12.2007 21:09 Vastaa lainauksella
Tosiaankin hyvännäköinen M-62 sarjassa. Todella poikkeuksellinen ja näyttävä toi alapinnan maalauksen taipuminen yläpinnan puolelle. Onnittelut vielä projektin hyvästä lopputuloksesta!
VilleH 24.12.2007 12:07 Vastaa lainauksella
Moi Mixa,

Mielestäni otin kyllä kuvia tähtäimestä, mutta ne on ehh, arkistoituneet nyt jonnekin.

Kun sattuu eteen, laitan tulemaan.

Tuosta vanhennuksesta vielä, pääsääntöisesti paneelirajat, sikäli kun niitä tässä onkaan, sekä mm. laskutelineen komponentit on hennosti litkutettu, ja tämän enempää ei tarkoitus ollut tehdäkään. Referesseissä (mm. SIH7) ei juurikaan näy kulumajälkiä, joten siksikin näin. Yleisesti, näiden selkeiden kulmajälkien suhteen kantani on se, että ne jäljet, joita referenssikuvien mukaan on havaittavissa, kuuluu asiaan, muut ovat sitten mielikuvitusta. Tästä voimme keskustella eri yhteydessä, aiheesta varmasti riittää kirjoitettavaa!!

T: VilleH
Siis tuohan on suorastaan kaunis, hieno maalaus muuta työtä väheksymättä.
Kaunista siistiä jälkeä tuo malli, maalaustyö todella tarkkaa.