Pienoismallit.net

Saab Draken

Elokuulla valmistunut Draken. Kuvien laitto vähän venyi, johtuen laiskuudesta =). Kommenttia kiitos!

Kommentit

Nippo 25.10.2007 20:25 Vastaa lainauksella
Hieno! Suomi-koneet vielä hienompia! Mutta onkos maalaus oikeassa tuollanen? Oliko minkälaatunen koota? Tässä on DK-208 tunnukset, mutta alatyyppi on väärä. DK-208 on BS, malli taas joku muu alaversio,siis tietääkseni. (FS?)
Aika mahtavan näkönen on! Hyvät maalaukset!
Oikein hyvän näköinen! Draken on hieno kone. Muutama odottais itteläkin rakentamista.
Matti V 25.10.2007 20:37 Vastaa lainauksella
Maalaus ei ole aivan oikea, ja tuo valo hieman vääristää väriä, joka on oikeasti tummempi. Ihan ok oli koota, lukuunottamatta valujäämiä. Ja jännä juttu oli, että rungossa ei ollut mitään kiinnitystappeja (tai itsellä ensimmäinen tapaus missä noita ei ollut). Jos oikein muistan niin laatikossa tais lukea 35J. Mahdollista?
Ihan hyvä malli tehty kohtuu kehnosta raaka-aineesta, siis jos Revelin Draken on se sama minkä minä joskus maailmassa tein ja jossa oli nuo 208:n tunnukset. Tuossa mallissa taitaa olla lyhyt suihkuputki ja varapitotputki ei ole sivuvakaajan kärjessä joten nuo piirteet saattaisivat viitata esim Arneen. Kolmiosainen kuomu on myös merkki varhaisemmasta versiosta. Samaan suuntaan osoittaa myös ilmanottoaukkojen pituus. Kaiken kaikkiaan tuossa on monta sellaista piirrettä joita joudun tekemään siihen Cesariin jota olen väsäilemässä. Eli jos noiden kuvien perusteella pitäisi arvio esittää niin sanoisin että tuo kone olisi Arne. Varmuudella se ei ole Johan sanoo laatikko mitä tahansa. Luultavasti Revel on vain laittanut mukaan lisää ripustimia ja ohjuksia ja niille paikat kuten Johanissa. Oikeastaan voisi uteliaisuudesta ostaa tuon mallin ja katsoa mitä siitä saisi aikaan. DK-208:sta sitten sen verran, että kone kuului sarjaan Saab 35 B Drakeneita joita Suomeen hankittiin kuusi kappaletta koulutuskäyttöön. Koneista poistettiin tutkavarustus ja ne saivat tunnukset DK-202 - 212 (vain parilliset numerot käytössä). Tähän versioon tuossa Revelin koneessa käyvät kolmiosainen kuomu ja lyhyet ilmanotot, sen sijaan suihkuputken pitäisi olla pidempi ja en ole varma sopiiko ohjusaseistus kyseiseen yksilöön, jos sopii niin korkeintaan infrapunahakuinen ohjus. Lisäsäiliöitä noissa Suomessa BS merkinnän saanneissa koneissa oli vain yksi kuten Cesarissakin.
HannuL 26.10.2007 17:12 Vastaa lainauksella
Olisiko tuo ollut kaksipaikkaisen raaka-aineena parempi kun siinä on valmiiksi lyhyet suihkuputki ja ilmanottoaukot?

Revellin malli lienee alunperin jostain 60-tai 70-luvulta ja esitti silloin selkeästijotain varhaista mallia.
Matti V 26.10.2007 17:28 Vastaa lainauksella
Muistaakseni tämä oli -89