Pienoismallit.net

Mörkö-Morane

Ensimmäinen ruiskulla maalamani valmistunut malli viime vuodelta (se aivan ensimmäinen, 1:72-skaalainen T-34 on vieläkin kesken…).
Luulin että olin tästä kuvia laittanut tänne, mutta jossain hurvanassa oli sekin unohtunut. Otetaan vahinko takaisin, kun nyt otin kuveja monesta mallista kerralla.

Kyseessä siis MPM:n 48-skaalainen Mörkö. Kuten toisen samanlaisen kommenteissakin tuli esille, sarjasta saa kyllä hienon mallin aikaan, mutta on aika työläs, ja korjattavaakin löytyy. Tämän kanssa tulikin töppäiltyä niin vakaajien, rekisteritunnusten, pohjan sinisen, kuin pakokaasuvanojenkin kanssa. No, niistä tulikin opittua

Malliin kuitenkin lisäsin etsivyöt (MDC:n tuotoksia), uuden tykin putken, siipi-kk:t, pitotputken, ja kannuspyörän (taisi olla Hasen mk.IX spitistä sekä porasin auki pakoputket.

Maaleina pääasiassa vallejo ja xtracrylics. Pohjaan käytin virheellisesti RLM65:ta, vähän liian tummaa on.
Sarjan omat siirtokuvat olivat ehkä hirveimmät koskaan käyttämäni. (Tönköt, liima-aine jätti valkoista tähnää kuivuessaan jne.) Käytinkin techmodin tunnuksia. Taisin laittaa rekisteritunnukset ennen runkohakaristejä, ja menivät sitten liian alas. Ainoat sarjan omat tunnukset ovat peräsimen ykköset, joista leikkasin tarkkaan kaiken ylimääräisen kalvon pois, ja liottamisen jälkeen hinkkasin liiman tarkkaan pois.

Taisi olla myös ensimmäinen vacu-kuomuni. Yllättävän hyvin onnistui mielestäni, etenkin kun sarjassa tuli vain yksi kappale.

Kommentit

On kyllä upeesti onnistunut malli! Olen itsekin miettinyt ko. mallin ostoa, mutta nyt ei pysty vielä sitä hankkimaan:/