Pienoismallit.net

Maatila Karjalassa

Tein mummolle 80-vuotislahjaksi pienoismallin hänen kotitalonsa pihapiiristä. Talo sijaitsi Läskelässä, lähellä Sortavalaa ja poltettiin venäläisten omistusriitojen seurauksena joskus 80-luvun alussa. Ainoa rakennuksista oleva kuva pohjautui muistikuvien ja yhden vanhan valokuvan pohjalta maalattuun öljyvärimaalaukseen. Itselläni oli käytössä tästä taulusta otettu kuva. Mittasuhteet heittävät, enkä hatarien taustatietojen vuoksi edes yrittänyt tehdä tätä mihinkään mittakaavaan. Ajatus oli tärkein.

Kommentit

Itse Karjalaisten jälkeläisenä voisin todeta, että tämä on takuuvarmasti mieluinen lahja mummolle jo aiheen perusteella ja lisäarvoa vielä kun on itse tehty.
joni kt 5.1.2007 18:29 Vastaa lainauksella
hyvä idea teen 14 vuden kuluttua saman jutun kun minunkin mummo asui karjalassa
Cutwo 5.1.2007 23:32 Vastaa lainauksella
Loistava työ. Isäni perhe on Sortavalan Helylästä (isäni on syntynyt 1935). Ehkäpä otan yhteyttä isäni vanhempaan veljeen, jonka hallussa ovat suvun valokuvat.

Upeaa

C
Todella hieno toteutus ja Teemulta hieno IDEA!

Vaimoni vanhemmat ovat myös Karjalasta lähtöisin ja heidän makuuhuoneensa seinällä on taitelijan näkemys öljyvärimaalauksena vaimoni äidin kotitalosta Laatokan rantamilta. Pitäisköhän kehitellä Teemun ideaa soveltaen samantapinen pienoismalli. Jospa tekisin siitä talvisen dioraaman jossa talon vieressä kasvavien koivujen väliin olisi ripustettu pyykkinaru ja narulla roikkuisi rivi jäätyneitä kalsareita ym. pyykkipäivän kamaa.
Mitä mummo oli lahjasta mieltä?
Hienosti rakennettu malli! Mummo oli varmasti iloinen :)
Allu Aho 7.1.2007 13:42 Vastaa lainauksella
vau! mahtava!
Antaessani pienoismallin lahjaksi kysyin mummolta että tietääkö hän mistä tässä on kysymys. Vastaus oli: Sehän on meiän talo! Hetken tutkimisen jälkeen alkoi tulla kommentteja eroavaisuuksista muistikuviin. Erot olivat mm. navetan takaa puuttuva ajosilta, ja samaisen navetan talonpuoleisessa päässä olisi pitänyt olla myös ulkovessa. Ajattelinkin korjata nämä puutteet jossain välissä.

Eli mummo oli kyllä innostunut lahjastaan, vaikka ei nykyään tahdo enää innostua juuri mistään. Niille jotka harkitsevan vastaavan idean toteuttamista voin sanoa että kyllä kannattaa, samalla pystyy tallentamaan hieman sukunsa historiaakin. Tämä varsinkin jos vielä on elossa ihmisiä jotka voivat kertoa miltä paikkojen piti näyttää.

Kävin tuolla talon paikalla viimekesänä ja oli itsellekin helpompi kuvitella miltä kyseinen Valkosenmäki on joskus aikoinaan näyttänyt rakennuksineen, kun oli nähnyt niistä kolmiulotteisen mallin.

Lisäsin vielä pari kuvaa lisää hieman eri suunnista.
Samuli 17.4.2007 15:09 Vastaa lainauksella
Todella hieno!!
TODELLA HIENO
mistä toi puu on oikein tehty?
Kiitokset kehuista. Puu on maalattu tikku metsästä ja värjätyllä sahanpurulla kuorrutettua jäkälää.
Mahtava!