Pienoismallit.net

Sdkfz 251/10 Ausf C

30.12.2006

Dragonin 251 C- "3 yhdessä paketissa" , joista päätin väsätä 10-version. Kaksi muuta vaihtoehtoa olisivat olleet raketinheitin versioita.
Ohjeissa oli pientä hämminkiä ainakin telapyörien kanssa, joista sain liimattua "johtopyörät"?? väärinpäin, ja eikun repimään.
Samoin tykin kanssa oli hieman tuumausta väärin piirettyjen ohjeiden kanssa. Paketissa oli mukana messinkinen tykin kilpi , minkä käytän ko. malliin. Mutta muovisessa olisi ollut sisäpuolella jo valmiina paljon paremmat yksityiskohdat… ( Ajattelin upottaa muoviversion tykistä kirjaimellisesti suohon.. Suomi dioon :-)

Samaten jäin ihmettelemään kolmea erilaista ohjaamon istuinversiosta , mikä mahtaa olla sopiva? Mutta ei kun arpa ilmaan.

Paketista jää aika paljon ylimääräistä tavaraa tulevaan käyttöön.
mm. toinen tykki, raketteja, pari istuinta ja vaunun bensatankki, akku ja vetoakseli ,jotka olisivat jääneet lattian alle piiloon.

Muuten ihan kiva kasattava. Muutama ejektorin jälki löytyy, niinkuin kuvista näkyy.

jatkethan kevväämmällä.

27.01.2007

Rakentelu jatkuu.
Elämäni ensimmäisten palatelojen lisäksi, olen lähinnä olen keskittynyt ohjaamon yksityiskohtiin. Valkoisen maalin kanssa oli pieniä ongelmia, koska se ei tuntunut peittävän seiniä miljonallakaan kerroksella.

Seinien säistäminen on vielä vähän vaiheessa, mutta toisaalta ohjaamosta tulee aika pimeä ja tukkoinen kun joskus pääsen laittamaan rungon yläosaa paikoileen. ja figuurit näkemä esteiksi.
Radion tarkka paikkka, ja kinnitystapa jäivät vähän epäselviksi. Joten se on nyt siinä… Radioon lisäilin hieman johtoja, ja rakentelin kuulokkeet.
Kivääritelineiden osalta ohjeet olivat hieman epäselvät, mutta ne ovat nyt siinä. Lähinnä mietin pitäisikö joku osa jättää pois? Ohjaamon puoleisesta päädystä tuli melko paksu.

Ammuslaatikoista napsaisin pari laatikkoa pois. Ajattelin sitten joskus istuttaa ajoneuvon dioramaan tilanne päällä.
Laatikoiden tukikehikot ovat sarjan mukana tulevasta fotoetsisarjasta. Yllättäen niiden taivuttelujen jälkeen näyttävät "hieman" käytössä kuluneilta. Tarvikelaatikot ja laidat ajattelin täyttää erilaisella roinalla. Tämä sen takia, että en laiskana ole ainakaan vielä viitsinyt hioa ulkolaidoista raketinheittimen kohdennusruutuja.

Ylärungon kanssa tulee peräosassa pieniä soviteongelmia. Takaseinään näköjään jää vasemmalle parin millin täytettävä rako. Saapa nähdä miten saa ovien saranat stemmaamaan ko. parin millin heiton kanssa.

Mutta siitä myöhemmin

22.02.2007

Noniin. Kuvien siirto onnistuu jälleeen.
Takarunko on paklattu ja hiottu. Tarkasti takaa katsomalla huomaa kyllä millin heiton. ( vasen takakulma jäi korkeammalle)
Vaunun maalauksesta kyllä huomaa, että se on sudittu pensselillä. Litkutuksilla ja pölytyksillä pitää yrittää naamioida pahimmat mokat.
Rungon ulkopuolelle ajattelin ripustaa rutkasti erilaista tavaraa. Samoin sisäpuolelle tulee vielä roinaa.

04.03.2007

Taitaa malli olla vihdoin valmis.
Litkuttelin öljyväreillä ja pölyttelin pastelleilla mallia pariin kertaan, mutta en vieläkään ole tyytyväinen ulkonäköön, mutta olkoon nyt tässä. Saa jäädä odottelemaan inspiraatiota dioraamaan, jossa vaunu olisi tukemassa rynnäköivää jalkaväkeä tms.
Pakko päästä tekemään jotain muuta uutta mallia :-)

Kommentit

kuinka paljo tommone maksaa samas mitta kaavas
Muistaakseni ko. sarjojen hinnat pyörivät 30 - 40€ välillä. Riippuu ja roikkuu vähän mallista.
Onko projekti edennyt? Oma 251/10 jumissa odottelemassa inspiraatiota. AFV Clubin ja Dragonin sarjoissa on yllättävän paljon eroja, risteyttäminen on helpommin sanottu kuin tehty.
on kyllä komee varsinkin sisusta
Oikein hieno malli. Hyvin olet toteuttanut yksityis kohdat sisäpuolelle. Meinaatko laittaa figuureita mallin viereen?
Jouni Koski 16.11.2010 20:28 Vastaa lainauksella
Tämä on jo siirretty arkistoon. Uudet mallailuhaasteet odottavat ;)