Hillurei ja hilipatihoi.
Kiva virike varmaan joulusiivousten korvikkeeksi ja myös kuuseen ainutlaatuinen koriste.
Nyt ei haittaa, vaikka paneeliurat onkin järeät olihan pukkikin järeä. Olet kuiten saanut aikaa kulutettua ihan kivasti, eli hytiloiden tätä ei ole huitaistu.
Kiva oivallus sinulta ja toivottavasti tällaisia tulee lisääkin.
Mittakaavan 1:144 tiedän ainakin Brewsterin kohdalla, mutta tuon Bittikolikko on arvoitus. Onko se yksi yksikkö bittirahaa? Voi olla, että kysymykseni on aivan peestä, mutta kun ei noista ole haisuakaan. No nyt meni mallailun ohi jo.
Brewsteri Punakuono
J. Pukin nimikko 24

On se pieni - 1/144
Hetken jo pohdittuani uhkaavasti lähestyvää joulusiivoussessioita ja -härdelliä, pieneen mieleeni pulpahti ajatus rakentaa juuri sisäänraahttuun joulukuuseemme uusi koriste killumaan. Näin voisin ehkä vältellä vääjäämätöntä siivousurakkaa ja myös erinäisä kiireestä johtuvia konflikteja kotitaloudessamme. Napakasti argumentoimalla ja vedoten vielä jokavuotisen loppuvuoden ryhmärakentelun perinteeseen, saisin varmaan rehdisti luvat kuntoon ja pääsisin näin rauhoittumaan lekotehtaan uumeniin näpräilemään ja kuuntelemaan samalla keskittyen Sarasvuon Jarin podcast -uusintoja itseni kehittämiseksi. Tämä tapahtui siis tasan viikko sitten.
Brewster:
Yllätyksekseni huomasin pian valitsevani sopivan pientä ja kevyttä projektikohdetta ”stash”-pakettivarastosta turvallisesti palo-ovien takana pölynimurinvinkunan kuulumattomissa. Ilo oli suuri, kun Mark I Modelsin 1/144 Brewster löytyi pinosta - paketissa oli vielä kaksi konetta (2 in 1). Nyt piti valita teemaan sopiva koneyksilö ja maalauskaavio sekä vaihtaa otsaluupin kakkuloihin lisää suurennuskerrointa.
Punakuono:
Yksilöksi valitsin vähändokumentoidun ja myös olemattomin referenssikuvin varustetun J. Pukin henkilökohtaisen Brewsteri Punakuonon. Tämäkin projekti putoaisi siis taas vähemmän mairittelevaan ”What’s up?” (kuis hurisee) ja ”What if” (mitäs jos…) -fantasiakategoriaan.
Senverran koneyksilöstä on tietoa, että punainen se oli (ainakin spinneri) ja kaikenmoinen aseistus oli korvattu karamellitykeillä, pohjapanssarialue toimi lahjapommitusluukkuna ja hylsyjen poistoaukot oli modifioitu matkapuhelimien pudotteluun Pukin jouluaaton jakeluhommissa. Joku väitti nähneessä antennilangan korvatun lyhyellä jouluvalosarjalla?! Koneyksilö tunnistusnumeron vetäisin hihasta (= valkea 24). Olisi voinut olla myös yleinen 1, 10 tai 013.
Rakentaminen:
Rakentelu sujui sujuvasti. Perusvihreäkorkkisella liimailin ”suurimmat” osat ja vaaleanvihreällä pikaversiolla laskutelineet, antennin ja kuomun kirkkaat osat. Antennilanka kiinnittyi pikaliima+kickerkiihdytin yhdistelmällä yllättävän kätevästi. Antennilankana tai siis jouluvalosarjan kaapelina toimi laadukas Uschi van der Rosten Rig That Thing -lanka. Värivalot antennilangalla taplasin maalitipoista (valkea + väri). Pimeää ohjaamoa ei tarvinnut edes ajatella sisustaa, koska Pukin pyöreä figuuri peitää aukon lähes kokonaan. Pukin pipon venytin valurangasta. Pilotin väritys on Coca-Cola Companyn(tm) luoma perinteinen punavalkoinen, lisättynä tuoreella 2020 kokonaaman kultaisella maskilla ja sinisillä bakteerivapailla hanskoilla. Pohjiksi harmaa ensin ja sitten valkoinen Mr Surfacer ja päälle ohuita kerroksia Vallejon akryylimaalia Flat Red. A vot - punakone oli lähes valmis.
Viimeistely:
Kirkkaan lakkailun, 24 -siirtokuvien ja päällelakkailun jälkeen Tamiyan tummat paneeliliuoket juoksivat iloisesti 1/48 koon paneeliuomissa korostaen myös nokipilvissä lentelyn vaikutusta koneen ulkonäköön. Faktahan on, että etenkin pientaloalueella matalla kaartelu altistaa maalipinnan väärinsytytettyjen takkojen, uunien ja saunojen lisääntyvälle mustalle nokipölylle. Maalia ja muita liemiä kului kyllä mukavan vähän tässä 1/144 mittakaavassa. Valmista tuli siis ryhmärakentelun (johon kyllä unohdin ilmoittautua) aikaraamissa.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.