Pienoismallit.net

RX-78-2 Gundam ledeillä

Maan Federaation prototyyppimecha

RX-78-2 Gundam Bandailta. Pienoismalli oli jonkinlainen "retromalli" eli osien määrä oli vähäinen eivätkä ne olleet valmiiksi oikean värisiä, kuten muissa Bandain malleissa yleensä. Raajojen liikkuvuuskin oli paljon huonompi. Valujälki oli kuitenkin loistava ja maksoi vain vähän yli kaksi euroa uutena. Kaikki puutteet saivat mielikuvituksen lentämään ja virittelin malliin kaikkea ylimääräistä. Monimutkaisuuden kasvaessa mallin valmistumiseen kului noin vuosi.

Valomiekka oli läpinäkymätöntä styreeniä ja sarjasta puuttui siirtokuvat. Kalliit siirtokuvat löytyivät ebayn syövereistä ja valomiekan valoin uudelleen kylmälasitehartsista. Valoin myös Gundamin pään uudelleen saadakseni sinnekin ledit. Valomiekka piti valmistaa useamman kerran uudelleen joko valun mentyä pieleen tai poltettuani miekkaan upotetun smd-ledin rikki. Lopullinen valomiekka ei kovettunut kovaksi vaan oli melko pehmeä lötkö, jonka lopulta sain pysymään pystyssä ohuella pikaliimakerroksella. Miekan maalaus pinkiksi maalisekoituksella ei onnistunut niin hyvin kuin odotin, mutta sen voi antaa olla tai korjata myöhemmin.

Gundam saa virtansa AA-pattereista ja niitä varten tarvitsin alustan. Halusin saada jotain asteroidimaista ulkonäköä alustaan, niin päädyin muovailemaan sen fimo-massasta. Alustan lattiataso on jotain random pvc-levyä jostain. Maalausvaihe oli kivempi, sillä pääsin kokeilemaan eri säestys ja väritys tekniikoita, kuten chippailua. Gundam on myös ensimmäinen mallini, jota olen säestänyt, ehkä vähän liiankin reippaasti. Malli esittää taistelumechaa avaruudessa, niin oli vaikea keksiä, mitä kaikkea kulumaa siihen oli tullut. Käytin säestykseen Vallejon, Tamiyan ja Ammo by Migin tuotteita. Maalaus ja lakkaus enimmäkseen Vallejon tuotteilla.

Esikuvasta sen verran, että malli on japanilaisesta Mobile Suit Gundam -animesarjasta, jossa maapallistien ja avaruussiirtokuntien välillä on sota. Pienoismallin oletettu tapahtumapaikka on yksivuotisen sodan viimeinen taistelu A Baoa Qu -asteroidilinnakkeessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!