Pienoismallit.net

Hawker Hurricane IIb

Samasthans II

Ehdin kuin ehdinkin saada yhden keskeneräisen valmiiksi ryhmiksen puitteissa.

Malli on Hasegawan Hurricane ryyditettynä mm. Quickboostin potkurilla, Owlin metallisilla häikäisysuojilla ja Model Alliancen siirtokuvilla. Tämä Hurricane oli jäänyt vuosiksi seisomaan keskeneräisenä. Nykyisin on tarjolla parempiakin lähtökohtia Hurricane-mallille. Hasegawan mallissa häiritsee eniten takarungon kangasjäljitelmä, joka urineen muistuttaa pikemmin aaltopeltiä. Yritin hioa takarunkoa maltillisemmaksi, mutta enemmänkin olisi voinut tehdä.

Hurricane Z3971 kuului 253. laivueeseen. Otaksumani on, että musta naamioväri on vedetty alkuperäisen päivähävittäjänaamioinnin päälle. Siksi kuomun raamit ovat tummanvihreät. Luukkujen reunoja ja vastaavia kohtia olen elävöittänyt päivähävittäjänaamioinnin väreillä, mutta valokuvista se ei juurikaan erotu.

Mallin puutteista ja rakentajan virheistä huolimatta musta Hurricane on tyylikäs laite. Tarkoituksena olisi rakentaa vastaavanlainen varhaisemmasta alatyypistä.

Kommentit

Tero Tyni 29.7.2020 21:48 Vastaa lainauksella
Tyylikäshän tämä on. Musta pukee Hurriakin. Siistiä työtä. On kyllä aina hyvä, kun saa keskeneräisiä valmiiksi. Itsellä ei taitanut riittää aika kuitenkaan omien projektien viimeistelyyn.
" Nykyisin on tarjolla parempiakin lähtökohtia Hurricane-mallille. Hasegawan mallissa häiritsee eniten takarungon kangasjäljitelmä, joka urineen muistuttaa pikemmin aaltopeltiä. Yritin hioa takarunkoa maltillisemmaksi, mutta enemmänkin olisi voinut tehdä. "

Nimenomaan! Olen itse tehnyt Hasen Hurricanen Suomi kaavioon ja juuri tuosta syystä viimeiseksi jäi. Arma Hobby lienee nyt paras vaihtoehto.

Tossa kaaviossa takarungon urat eivät juuri näy, joten voi sanoa hienoksi malliksi ;)

yt.
MK

PS:
Mitä tuo alaotsikko: "Samasthans II" oikein meinaa?
Kiitokset, Tero ja Mika.

Tuo Samasthans II on koneen nimi. Se on kirjoitettu pienillä kirjaimilla pakoputkien alle, eli ei juurikaan näy näissä yläviistosta otetuissa kuvissa.