Pienoismallit.net

Hitachi Vibratory Combined Roller ZC50C-5

Asfaltti töissä tauko.

Työkone teemalla jatkaen tein tämän yhdistelmä jyrä dioraaman. Katukiveykset tein itse das massasta ja "soran"akvaario liikessä myytävästä koralli murskasta josta siivilöin karkean ja hienon partikkelin erilleen jonka liimasin ohuen hiekan kanssa kiini alustaan ja litkuttelin Valljon värillä. Asfaltti pinnan tein Valljon Lavanerga-asfalto 26.214 Textuurilla. Työmaa liikenne merkki tolpat tein itse mehupillistä ja muovi levystä. Sijoitin myös malliin Led-ajovalot. Malli oli todella simppeli ja yksin kertain rakentaa ja osat sopivat moitteettomasti paikoilleen.

Kommentit

Ne jyrää meitin! Hauska malli ja erikoisempi esikuva, mutta ei kaiken tarvitse aina olla sotakalustoa. Led-valot hyvä lisä.
Peabin tarrat vain puuttuvat koneen kyljestä, kuskilla taas on ilmeisesti keltainen sadepuku päällä tai kuski ei ole ottanut vielä Peabin oranssi-vihreitä työvaatteita käyttöön.
Näyttäähän tämä ihan asfalttityömaalta, tosin melko tyhjän näköinen vaikka merkkitolpat mestoilla onkin. Alueelle olisi voinut lisätä kaikkea työmaasälää joko valmiista seteistä tai skrätsinä. Myös huilaavaa figua olisi voinut muokata luonnollisempaan asentoon, nyt lähinnä muistuttaa vesikauhun saanutta henkilöä späsmäävine käsineen. Valoista plussaa!
Jyräkuski parka on varmaankin ajanut 16 tuntia putkeen jyrää, niin kädet ovat jo jäykistyneet ajoasentoon.
Tähän on saatu mielestäni hyvä tunnelma. Ajovalot jyrässä ovat mainio lisä, ja asfalttipinta muistuttaa erehdyttävästi enemmänkin "kylmää" paikkamassaa. Sitähän voitaisiin nostella kahmarilla soran päälle ja sitten tiivistää jyrällä ilman varsinaista levittäjää. Taukoilijan tönköstä asennosta miinus, mutta kokonaisuus vaikuttaa hyvältä.
Mikko jatkaa Hitachi sarjaa ja taas hieno dio.
Siihen kaivuriin kun tämän yhdistäisi, niin iso ja varsin näyttävä dioraama tulisi.
Kaivinkoneen näin livenä ja se oli kyllä aivan kuin oikea. Tässä olet varmaan meinannut tehdä yhtä realisen näköistä, mutta ainakaan tuo ukkeli ei näytä niin hyviltä. Voi olla että kuvat ei taaskaan kerro koko todellisuutta.
Asfaltista komppaa A Lappalaista. Siitä olisi tuohon mittaan saanut pienellä työllä näyttävämmän.
Myös Ollin mainitsemat Peabin turvavälineet toisivat vielä plussaa.
Alusta kokonaisuutena on kivasti suunniteltu ja niin kuin Jean toteaa, niin tuohon olisi mahtunut vielä kaikenlaista kamaa ympärille.

Passaa kuitenkin esitellä tapahtumissa ja muuallakin, koska niin hyvin malli olet saanut tehtyä.
Kiitoksia kaikille hyvistä kommenteista ja vinkeistä. Pitkä päivä takana kaikki muut hävinnyt työmaalta Viikonlopun viettoon paitsi tämä ainoa ahertaja joka huilaa pimememässä Pe illassa. Työkone teema jatkuu wwI teeman jäkekeen mikä on Kuopion näyttelyn teemana.