Pienoismallit.net

U-96 VII/C

Das Boot

Löysin lomamatkalta Bulgariasta Airfixin aloittelijapakkauksen ja ajattelin huvikseni kokeilla. Pienen mittakaavan alukset ovat minulle vieras alue, mutta ajattelinpa kokeilla. Osia ei ollut niin paljoa ja enimmäkseen ne olivat yksityiskohdiltaan karkeita tai puuttuivat täysin. Kaidekehikot torniin tein itse venytetystä valurangasta. Vaijerit Mig 0,01 mm superfine. Maalattu Tamiyan väreillä ja lakattu Games Workshopin "purity seal" (matt varnish)-lakalla. Olen nähnyt Das Boot-filmin useassa versiossa useaan kertaan, sen vuoksi malli oli mukava saada hyllyyn.

Kommentit

Onpa synkän oloinen harmaa susi. Mutta tuon kaltaisiahan ne taisivat olla oikeastikin. Varsin uskottava esitys, etenkin kun sukellusveneet ovat minulle hieman tuntemattomampi aihe.

Oletko muuten tutustunut todellisen U-96 historiaan? Tarjosiko sarja siirtokuvia muille yksilöille kuin U-96? Kuten esim Otto Kretscmerin U-99? Joskus kauan sitten luin Kretschmerin muistelmat. Muistaakseni U-99 tunnus oli hevosenkenkä joka avautui alaspäin. U-99 uran lopulta päätti HMS Walker, jonka tunnus oli hevosenkenkä joka avautui ylöspäin. Nyt meni OT puolelle vaikkakin aihetta sivuten.

E-P
Kultainen hevosenkenkä, joka taisi löytyä satama-altaasta. En tiedä U-96:n vaiheista sen kummemmin. Harmittaa sinällänsä yksityiskohtien puute tässä mallissa, koska olen huomannut, että löytyy saman skaalan veneitä, joissa on paljon enemmän yksityiskohtia.