Pienoismallit.net

MU-4

Alkutarkastelua

Kuten blogin esittelytekstissä mainitsin, tarkoituksenani on rakentaa Suomen ilmavoimien MiG-15 UTI yhdistämällä osia kahdesta eri mallisarjasta, eli Trumpeterin PLA Air Force MiG-15 bis Fighter (02204) ja PLA Air Force JJ-5 Trainer (02203). Käytännössä mallini rakentuu pitkälti MiG-15:n varaan ja JJ-5:stä tarvitsen ainoastaan ohjaamon.

Mielestäni Trumpeterin MiG-15 on ihan kelvollinen mallisarja - se on nimittäin mitoiltaan ja muodoiltaan erittäin tarkka. Näin ollen se tarjoaa hyvän lähtökohdan autenttiselle mallille. Valitettavasti kummankaan mallisarjan detaljoinnista ei voi kuitenkaan sanoa samaa. Yksityiskohtien toteutus on joiltain osin aivan surkeaa, muilta osin ne puuttuvat kokonaan.

Hyvien mittakaavapiirustusten lisäksi hankin ison kasan MiG-15:lle tarkoitettuja aftermarket-osia.

Kommentit

Kimmo K. 8.5.2020 22:08 Vastaa lainauksella
Vertasin toki myös mallin siipeä piirustuksia vasten, mutta tästä ei jäänyt kuvaa todisteeksi. Piirustuksissa siiven nuolikulma on asteen parin verran enemmän taaksepäin suuntautunut kuin mallin siipi. Osasin hieman odottaa tätä, koska muistelen lukeneeni jostain aiemmin, että kulmassa oli pieni ero MiG-15 bis:n ja UTI:n välillä. Ero on kuitenkin hyvin pieni ja virheen korjaaminen siististi olisi melko hankalaa. Näin ollen päätin jättää tämän korjaamatta.