Pienoismallit.net

CV-707 Vesikko

Tavoitteena on rakentaa Vesikko vuoden 1944 väreissä. Tässä mallissa aion kokeilla ensimmäistä kertaa säistämistekniikoita.

merkinnät

Askartelin vielä lipun antamaan kontrastia ryvettyneeseen alukseen. Tein myös yksinkertaisen jalustan ja laitoin siihen kyltin, johon otin alaotsikon Timo Merensillan ansiokkaasta kirjasta. Konetykkiä sarjassa ei ollut ja jään odottelemaan sen osalta aftermarket osaa tai inspiraation syttymistä skrätsirakentamiseen. Peräosaan voisi vielä joskus askarrella sen lepuuttajan. Koen että pääsin tavoitteeseen, eli harjaannuin vanhentamistekniikoissa, joita ensimmäistä kertaa kokeilin. Historiallista esikuvaa ajatellen sään vaikutuksia on ehkä jo liikaa ja ehkä tämä esittää sodanjälkeistä rapistuvaa alusta. Mallin rakentaminen oli mielenkiintoinen…
Lisätty streaking rust effects, streaking grime for red hulls. Maalipinnan chippaaminen on vielä harkinnassa. Mielipiteitä, meneekö jo överiksi?
AK:n Salt streaks-efekti laitettu. Harjoittellessa huomasin, että olisi pitänyt laittaa reilumpi kerros lakkaa päälle. Kuluu helposti puhki kun pehmentää noita efektejä ohenteella.
Maalauskaaviona musta vuoden 1944 suojaväri. Tarkoituksena on kuvata Vesikko palveluksen loppupäässä jo lähes viisi vuotta sotaa nähneenä jossakin loppukesän/sysksyn 1944 paikkeilla, jotta säistämisen kanssa ei tarvitse ehkä varoa niin paljon. Sitä tässä olisi tarkoitus treenata. Alapuoli maalattu Lifecolorin matt rustilla, vähän tuollainen "Ferrexin" värinen myrkkymaali oli tarkoitus kuvata. Mustat osat Tamiyan flat blackia ja kansi Lifecolorin French Brown. Kanteen täräytetty AK:n dark wash for wooden deks. Lähdekirjallisuuden mukaan kansi oli tuossa vaiheessa käsitelty puutervalla ja yritin tehdä siitä suhteellisen tumman.
Tornin osalta ohjeissa periskoopit ovat väärin päin. Periskooppien paksuus on myös liian suuri, joten niitä piti "sorvata" jotta sopivat. Laitoin Dremeliin kiinni ja viilasin pienemmäksi. Potkurin akselien ja syvyysvakaimien sovitukset olivat pielessä ja osia piti lyhentää sekä porata syvyysvakaimelle uusi reikä. Tässä tein pienen virheen ja uusi reikä tuli hieman väärään kohtaan, mikä aiheuttaa virhettä syvyysvakaimien horisontaalisessa asennossa.
Mallissa on yllättävän paljon tekemistä osien sopivuuden ja muotojen kanssa. Kittiä meni aika reippaasti, kun rungossa oli mm. peukalonpään kokoinen useita millejä syvä painauma. Pohjamaalina käytin Tamiyan fine surface primeria ja porailin puuttuvia virtausaukkoja sormiporalla. Peräsimen eteen yritin väsätä virtausaukkoja moneen kertaan, mutta jätin lopulta ne umpeen.