Pienoismallit.net

B-24 Heavy Bomber (Liberator)

Fortnite-saaren massiivipommitus

Minimalistinen diodraama (= jalusta pommeilla ja saarikartta) B-24 pommarilla varustettuna yrittää kuvastaa vielä muuten dokumentoimatonta melkokuuluisan Fortnite -pelimaailmasaaren tuhoavaan mattopommitukseen osallistuvaa sankarikonetta. Monissa perheissä varmasti toivotaan moisen totalitäärisen saarituhon mahdollisimman pikaiseen toteutumiseen ja ko. pelin häviämiseen maailmankartalta. Toistaiseksi tämä on ollut vain toiveunta, joten tämäkin teos vajoaa jälleen muut/what-if -kategoriaan.

Meng B-24 Heavy Bomber (mPlane-006)
Mengin luoma B-24 Heavy Bomber (LIberator) oli mukava kasattava ja leppoisa maalattava. Osien yhteensopivuus oli 10/10 ja maalausohjeena käytin perinteistä olivedrab -yläpintaa ja vaaleanharmaata alapintaa. Pohjamaalina sumuteltu Mr. Surfacer 1200 harmaa ja maaleina vahvasti ohennetut (+ tipat Airbrush Flow Improver) Vallajon akryylit. Sisuskalut zinc chromate -värillä ajan hengen mukaisesti. Pyörät Tamiya Rubber Black + tilkka harmaata(!). Melkein suoraan pahvilaatikosta tehty, detaljina lisätty ainoastaan rautalangasta väännetty jarruletkut ja piiput porattu auki ja pilotti on lisätty jonkun toisen sarjan avaruusukkeli. Ohjaajan väritys mukailee Fortnite Dark Vanguard Female -skiniä …
Vanhenteena kokeilin Vallejon pigmenttejä joita huiskin Intermediate Gauzy Agent Shine Enhancer -suojan päälle.

Jalusta a.k.a diodrama.
Jalustatankona toimivaan kirkaaseen valuranganpätkään kiinnitetyt putoavat pommit on kerätty carpet monsterilta (pikkuosia ahmiva mattopaholainen) ja varaosalaatikon kätköistä. Saarea kohti pienenevät pommit yrittävät luoda perspektiivistä illuusiota korkealta tapahtuvasta pommituksesta. Saaren kuva on kupattu internetistä. Tulostuksen jälkeen se on kiinnitetty tukevaan pieneen pahvilaatikkoon ja lakattu UV-suojan toivossa.

(Pari seli-selitystä: Potkurit eivät pyöri kuvassa, koska esikuva kuvattu nopealla valotusajalla. Laskutelineet ovat ulkona vauhdin hidastamisen johdosta pientä saarta tarkkaan pommitettaessa ja näin myös skrätsinä tehdyt jarruletkut näkyvät paremmin. Telineiden ulkonaolosta sain rittävän rankan rakentavaa kritiikkiä jo Tampereen Pienoismallipäivänä, joten se siitä sitten.)

Kommentit

Hillittömän upea kokonaisuus!! Ja erinomaista maalaustyötä😊
Tämä kiinnitti huomioni Tampereella näyttelypöydällä, eikä ihme, onhan kyseessä hieman valtavirrasta poikkeava idea ja toteutuskin varsin hyvällä tasolla. Mallissa oikeastaan ainoana tökkää kabiinin raamien jykevyys, lasit jäävät ikään kuin kuoppiin. Tästä Mengin mokasta tosin ei voi mallaria syyttää. Fortnite- saarta kohti lentävälle Liberatorille antaisin Go/No go-pisteessä sanoman jatkaa päättäväisesti eteenpäin. Suorasta osumasta miehistölle kierros upseerikerholla minun piikkiini.;)
Hyvä läppä tämä kuvaelma! Vastaavuutta moiseen näkyyn saa reaalimaailmasta hakea kissojen ja koirien kanssa - mutta mitä sitten?! Ripaus fantasiaa ja huikka Fantaa, eikä aina tartte olla niin vakavaaaa.
Työn jälki kertoo vakaasta kädestä ja mietintämyssyn alla on luova hautomo. Par excellence!!
Kiitokset kommenteista ja arvioinneista kanssamallareille. Kyllähän tässä tarkoitus oli vakavalla läppämielellä tehdä detaljoitua dokumenttia realistisesta e-urheilutilanteesta, tosin what-if -meiningillä. Elämää/realismia se on digitaalinenkin todellisuus kaiketi.

Komppaan vahvasti tuulilasien kummallista kuopallaoloa, joka tosiaan häiritsee huomattavasti enemmän kuin esim. koneen rungon mahdollinen mittavirhe (liian lyhyt?!?). Kuopat ovat Meng-insinöörien tuotantopäätöksen tulos, jota kunnioitin, enkä lähtenyt moista modifioimaan. Tuohan se tosin hyvin syvyyttä raameihin, tosin karrikoidusti.

Hyvillä fiiliksillä siis vielä jatketaan! Laittakaahan lisää kommentteja ja huomioita, niin koetetaan petrata seuraavassa mallissa tai sitäseuraavassa mallikyhäelmässä.