Pienoismallit.net

Viking Ship

SS Kötöstys

Vaimon lupaukseen suurimman mahdollisen hävittäjäkoneen saamiseksi syntymäpäivälahjana liittyi kylkiäinen; vaadittiin harrastukselta lisäarvoa myös olohuoneen sisustukselle. Kyseinen malli vaikutti sopivalta niin ulkomuodon, kuin hinnankin puolesta.

Koska kuvamme viikinkilaivasta perustuu enemmänkin mielikuvitukseen kuin historiaan ja laivanrakentajan todistuksestanikin puuttuu vielä muutamia opintopisteitä (tarkkaan ottaen 99,99% niistä), en puutu teknisiin seikkoihin. Sen sijaan totean että malli oli mielestäni varsin siedettävästi valettu. Vain muutama pala tarvitsi isompaa siivoamista ja vain yksi pikkuosa kaipasi hiomista sopiakseen paikoilleen..

…ottaen huomioon tämänhetkisen taitotasoni ja sen että uudet silmälasit ovat vasta matkalla luokseni, on hyvinkin mahdollista että paatuneemmat mallarit havaitsevat yhtä sun toista lausumastani poikkeavaa.

Maalaus Lidlin tuubiakryyleillä, joita ohennettiin pon…

…öh..

…voimakkaalla alkoholilla ja vedellä. Lisäksi sotattu Inktense kynillä (puuvärin näköinen kynä, jossa vesiloukoinen väri) ja Claes Ohlsonin akryylitussilla. Eksoottinen materiaalivalikoima siis.

Malli on hauskan näköinen, mutta epäilen että en tee toista ihan heti. Kyllähän se toki dekali-akatemiasta käy (ja kyllä minä sen tarpeessa olinkin), mutta 64 kilpeä ja lukematon määrä airoja tekevät muuten varsin hauskasta mallista (ainakin omasta mielestäni) projektin, johon sisältyy paljon tylsän tuntuista toistoa.

Tarkkasilmäisemmät näkenevät kehitykseni dekalien kohdilleensijoittelun alalla. Yritin toki kätkeä pahimmat ohilaukaukset sinne, missä muut elementit piilottavat ne.

Tykkäsin kyllä tuunata rungosta ainakin omasta (ja kiltin vaimon) mielestä puun oloisen ja onhan valmis tuote mukavan sorttinen koriste kirjahyllyn lasikaapissa.

Joku osaava voisi kertoa miten tuosta vakuumi-tekniikalla puhalletusta purjeesta saa aidomman näköisen. Yritin kyllä sotkea sitä, mutta sanoisin että se on oikeastaan valmiin mallin heikoin lenkki. Toki tuo lukemattomien kilpien sarjakuvamaisuuskin hiukan hämää.

Revellin naru ei ole helpointa mahdollista materiaalia, mutta keksin että sepä pitääkin kastella että sen saa muotoiltua haluamakseen.

Jäi odottamaan puolihimmeää lakkaa, koska en ole vieläkään saanut aikaiseksi lakkatilausta.

Kaiken kaikkiaan silti mukavuus-asteikolla selvästi plussan puolelle jäänyt projekti. Tunsin itseni hetkittäin jopa oikeaksi mallariksi kun vääntelin ihan merimiesmallin solmuja muutamaan paikkaan.

..juu. Tunnustan. Pikaliima auttoi myös.

Kommentit

Tämähän näyttää jo paljon paremmalta kuin se "taivaan helmi". Edistystä on selkeästi tapahtunut, Hienoa!
Mika Kauranen kirjoitti:
Tämähän näyttää jo paljon paremmalta kuin se "taivaan helmi"…
Ryysteri saa maistaa vähän Ajaxia ja sitten uutta väriä. Jospa siitä vielä saisi pelastettua jotakin yli metrin päästä katseltavaa.