Pienoismallit.net

F-4G Phantom II

Wild Weasel

Kokoelman viides Phantom sai alkukipinän muutama vuosi sitten Tikkakosken tapahtumassa, kun muutaman mallarikollegan kanssa keskustelimme F-4:n alatyypeistä ja siitä mihin asti kokoelmaa pystyisi laajentamaan ilman turhaa toistoa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun minulta löytyy vitriinistä jo ilmavoimien käyttämä versio (F-4D), laivaston versio (F-4J), vientiversio (FG. Mk 1) ja tiedusteluversio (RF-4C). Keskustelun loppupäätelmä oli, että vihollisen ilmatorjuntaa vastaan suunnattu F-4G olisi ainoa selkeä puute kokoelmassani.

Wild Weasel- kutsumanimen saaneilla koneilla oli sangen haastava tehtävä: lennät vihollisen alueella ja odotat kunnes ilmatorjunta havaitsee sinut ja lukitsee maalikseen. Sitten ammut ohjuksella ilmatorjunnasta ainakin tulenjohtotutkan hajalle ennen kuin IT-ohjus osuu sinuun. Jack Donovan, entinen B-52 pommikoneissa lentänyt elso-upseeri totesi tehtäväkuvauksen kuultuaan: "I´m gonna fly with you, and we´re gonna shoot a SAM site before it shoots us? You gotta be shittin´me". Tästä lausahduksesta tuli legenda ja kirjainyhdistelmä "YGBSM" joka esiintyy monissa Wild Weasel- yhteyksissä.

Projekti ei sinänsä vaikuttanut ihmeelliseltä: ostetaan Hasegawan F-4G ja rakennetaan se. Ihmeellisyyden aiheutti sarjan saatavuus. Halusin nimenomaan Hasegawan sarjan, koska muutkin Phantomit ovat RF:ää lukuunottamatta Hasegawan sarjoista tehtyjä. RF:n eturungon muodot poikkeavat sen verran muista versioista, ettei sarjan vaihtuminen Revelliin haitannut. Hasegawan G vain on TODELLA kiven alla. Sarjaa on julkaistu vähän, ja ne joilla se kaapista löytyy eivät siitä ymmärrettävästi hevillä luovu. Eikä muillakaan valmistajilla hyvää sarjaa G:stä ole, joten konversion kautta pääsee hieman lisävaivaa näkemällä haluttuun lopputulokseen. Hasegawan E- mallin sarjoja on jo huomattavasti helpompi löytää, ja jos kerran McDonnell on aikanaan konvertoinut E-malleja G:ksi niin kai sen nyt täytyy mallariltakin onnistua.

merkinnät

G-mallin Phantomin yksi haaste on ohjaamo. Se on täysin omanlaisensa ja vaatii jonkun verran työtä. Lentäjän työpiste on käytännössä samanlainen kuin muissakin paria poikkeusta lukuun ottamatta, joten 1/72 skaalassa uskaltaa käyttää perusmittaristoa. Eduardin etsiarkilla tämä onkin hyvin toteutettu. Takapenkkiläisen tontti onkin sitten asia erikseen. Ohjaussauvan edessä alimmaisena oleva APQ-120:n näyttö on paikallaan, ja siinä joko on tai ei ole -koneyksilöstä riippuen- kumisaappaan varren mallinen häikäisysuoja. Sen yläpuolelle täytyy rakentaa kolme APR-38 järjestelmän näyttöä. Vasemmalla puolen keskilinjaa on PPI:n (plan position…
Pöydälle on kasattu kaikki tarvittava: E-mallin sarja, siirtokuvat, etsit ja varaosia aikaisemmista Phantomeista. Rangoissa kun on paljolti eri versioiden osia, kuten G:ssä tarvittavat sisempiin siipiripustimiin tulevat omasuojaheittimet.