Pienoismallit.net

SEIS !

Sotapoliisi, Feldgenarme, 1941

Dragonin figuuri on samaa laatua kuin muutkin isot valumuoviset henkilöhahmojen mallit yleensä ovat. Mallia oli suhteellisen helppoa parantaa.

Vaihdoin siihen ilmekkäämmän pään. Käytin Doctag'in (MA1202) "character heads" -sarjan vaihtopäätä, jolla on hyvin vihainen ilme. Muita helppoja parannuksia ovat photo-etsiosat kuten vyön solki, kypärän hihna, olkalaatat sekä aseen hihna solkineen. Onneksi Alliance Model Worksilta löytyi yksityiskohtaisempi rintalätkä, alkuperäinen oli hyvin pelkistetty. Lisäsin myös seis- merkkilätkään narun.

Maalasin figuurin asepuvun ensin vesiliukoisella harmaalla maaleilla. Tämän kuivuttua jatkoin öljyväreillä; musta, valkoinen, harmaa, ruskea ja niiden sekoitukset. Öljyvärit jättävät yleensä hyvin kiiltävän pinnan. Asepuvuthan normaalisti, eivätkä muutkaan vaatteet, ole kiiltäväpintaisia. Vain nahka-asusteet ja sadetta hylkivät pinnat ovat puolikiiltäviä tai kiiltäviä. Figuurilla on moottoripyörälähettien yleisesti käyttämä vettähylkivä puku, joten kiiltävä pinta sopi tilanteeseen. Joissain asuissa oli puvun kaulus kangasta, joten maalasin sen ruskealla mattapintaisella maalilla. Ruiskutin puvun helmaan hieman pölyä. Kasvoihin ja käsiin käytin samaa maalaussysteemiä kuin asetakkiin.

Käytin figuurin alustana sarjan mukana tullutta muovista alustaa. Tein siihen jälanjälkiä kaksikompponentti kitillä. Liimasin siihen hiekkapuhalluksessa käytettävää hienoa hiekkaa. Annoin mallille nimen "Halt" Korkeajännitys -sarjakuvien innoittamana.

Ihan mukava projekti.

Mallailuiloja

Tuomo Mäenpää

Kommentit

Todellakin julman näköinen ilme kaverilla. Hampaissakin on hieman sinertävä vivahde. Liekö tuo saanut välipalaksi suomalaista mustikkakeittoa? ;)
Olet oikeassa, Mika. Kaverilla on todellakin jäänyt jotain hampaan koloon.

Nykyvalokuvaus on julman tarkkaa. Näyttöpäätteelle saa suurennettua minkä tahansa yksityiskohdan ja pienikin pensselivedon virhe tulee näkyviin. Käytän tuota ominaisuutta myös hyväkseni. Otan mallistani kuvia ja tarkastelen niitä suurennettuna. Sitten palaa maalauspöydän ääreen ja saan jopa poistettua mokiani. Kaikkea ei kuitenkaan tule huomattua.