Pienoismallit.net

Yak-1B

ArmA Hobby Yak-1B.

Puolalainen mallinvalmistaja ARMA Hobby on minulle uusi tuttavuus ja ainakin valujälki antaa odottaa laadukasta sarjaa, Pikku erikoisuutena kapiinin ja renkaiden maalausmaskin mallit on painettu ohjeen reunaan josta ne saa kopioida maskiteipille. Molemmat lasiosat ovat kirkkaita ja vailla purseita. Loput osat on ahdettu yhteen harmaaseen valurunkoon. Muovilaatu on pehneäähköä. Siirtokuvat on kolmelle koneyksilölle, yksi puolalainen ja kaksi neuvostokonetta.

Tämä oli sitten varsin vastoinkäymisrikas rakentelusessio. Onnistuin liimaamaan sarjan oman kannuspörän rungon sisälle. Se ei asettunut kunnolla kohdalleen ja hunpsahti sitten näkyvistä. Kaksi miljonalaatikosta kaiveltua pyörää vei carpet monster. Lopulta minun piti ottaa AZ Mersupaketista ylimääräinen kannus. Kaiken lisäksi toinen päälaskuteline piti korjata kun se katkesi kaiken ähellyksen keskellä. Ja aivan loppumetreillä katosi kojetaulun yläreunaan kuuluva kaareva osa koneen sisuksiin.Näm vähän söivät intoa…

Värisävyt perustuvat AK Interactiven tekeniin värimalleihin kirjassa WWII Real Colors, Aircraft. Vertailin omia värinäytteitä kirjan painettuihin värinäytteisiin ja tähän päädyin. AMT-4 oli varsin tarkasti Xtran FS34201. AMT-6 käytin Xtran Britisn Night ja AMT.7 sotkin Hu47 ja Hu48 väreistä.

Itse sarja on mielestäni laadukasta tyltä. Osat istuivat toisiinsa varsin hyvin. Valukanavien kohdat kannattaa kuitenkin putsata hyvin. Tämän totesin kantapään kautta kun parin sauman kanssa tuli soviteongelmia. Toleranssit on sen verran tarkat, että mitään ylimääräistä ei saumaann saa jäädä.

Yritin käyttää niitä rakennusohjeeseen painettuja maskeja, eli kopioin ne liimasin maskiteippiin ja yritin keikellä maskeja. Kopioidut paperit eivät suostuneet liimautumaan EriKeeperillä maskiteippiin. Maskiteipin palat taas liimautuivat sinne tänne. Ei onnistunut.

Siirtokuvat toimivat ihan ok, ainakin ne mitkälaitoin. Ohjeen mukaan valkoinen 23 kuului Senior Lieutenant Lydia Litvyakille, Huhtikuussa 1943 Krasnyi Luchissa. Ensimmäisen kerran minulle kävi niin, että sivellin söi siirtokuvan. Pienehkö tekstinpätkä imeytyi harjasten väliin ja jäi sinne. Siirtokuvien laitttaminen päättyi siihen kun huomasin kertalleen irronneen laskutelineen osan pudonneen jonnekin. Lattialtahan se lopulta löytyi, no ainakin rengas ja suojaluukku. Sisänvetotanko jäi sille tielleen. Eikä löytyneet osat asettunut enää kunnolla paikoilleen.

Melkoiseksi kämmäilyksi meni tämä projekti. Melkein jätin homman kesken. Kuvat otettu salamaa käyttäen.

E-P

Kommentit

Sarjahan on aivan loistava. Itsekkin aloitin sen (expert peketoinnista) täällä talvilomalla. Laitan siitä ehkä työvaihekuvaa kohtapuoliin. Tässä et ole valitettavasti E-P onnistunut ihan parhaiten, kuten itse totesitkin.

PS.
Nyt löytyy "Mitä työn alla" kansiosta oma keskeneräinen repostukseni.
Hyvä, kun jaksoit tehdä Yakin loppuun saakka kaikennäköisistä vastoinkäymisistäsi huolimatta. On tuokin hävittäjä aika liukkaan näköinen. Vaikuttaisi siltä, että ohjaaja on suhteellisen matalalla ohjaamon reunaan nähden, ja siksi voisi kuvitella katvealueiden olevan varsin laajat. Oliko Yak-1B lentäjiensä suosiossa?
Moi Mika ja Juha

Mallisarja on osiltaan ja valujäljeltään todellakin hienoa työtä. Harmittaa vieläkin ne omat kämmäilyt. Pitää varmaan hankkia toinenkin saman valmistajan malli.

Omasta hyllystäni ei paljoa tietoa Yak-1 koneesta löytynyt. Ainut tietolähde on Erik Pilawskiin Neuvostohävittäjien maalauksia käsittelevä kirja. Sen mukaan Yak-1B oli konetyypin epävirallinen nimitys. Tyyppimerkintä oli kokoajan Yak-1 kehitys versiosta riippumatta. 1B oli kuitenkin kehityksen huipentuma, joka tuli käyttöön vuoden 1943 alussa. Kirjan mukaan se oli suoritusarvoiltaan ylivoimainen Bf-109F ja G malleihin nähden. Ilmeisesti lentäjät pitivät 1B tyypistä. Se oli klassinen kaartotaisteluun soveltuva kone, luja, helposti käsiteltävä ja anteeksiantava. Pilawskiin kirjassa käydään tarkemminkin läpi Yak-1 koneen historiaa ja eri kehitysversioita joita oli kaikkiaan kahdeksan. Yak-1 kokonaistuotanto oli noin 8670 konetta.

E-P