Pienoismallit.net

Imperial Star Destroyer

ISD Friendzer

Tässä jälleen yksi minikokoinen malli. Mukana kahden euron kolikko, jotta koko tulee esille…
"Asiakas"työ, pyydetty pääväriksi turkoosia ja "jotain kivaa pirteää".

Kaikki tuntee Star Warsin, kaikki tuntee legendaarisen kolmionmuotoisen Tähtituhoajan. Tässä kuitenkin hieman speksejä asiaan vähemmän vihkiytyneille;

Valmistaja: Kuat Drive Yards
Pituus: 1600 metriä
Moottorit: 3 * Kuat Drive Yards Destroyer-I ionimoottori
Moottorit (hätäkäyttö): 4 * Cygnys Spaceworks Germon-4 ionimoottori
Voimanlähde:
Huippunopeus ilmakehässä: 975 km/h

Aseistus:
60 * turbolaserkanuuna
60 * ionikanuuna
10 * vetosädeprojektori
72 * TIE-luokan aluksia (Fighter, Bomber, Interceptor)

Maataisteluvarustus:
9700 * Stormtrooper-iskujoukkoja
20 * AT-AT-talsija
30 * AT-ST-talsija

Lisäksi erinäköisiä sukkuloita ja pudotusaluksia nopeaan maahyökkäykseen.

Miehistö: 9235 upseeria, 27850 matruusia, 275 tykkimiestä
LÄHDE: Wookiepedia ja wikipedia

Itse mallista:
Kiva kasata ja tehdä. Tein kasaustyöt nopeasti, rungon puolikkaat oli ahtaita laitella paikallensa eikä meinannut millään upota pohjaan saakka. Tuntui hieman Click&Play-setiltä, johon on lisätty muutama liimapintaan vaadittava tasainen kolo? Myöskin moottorien levy katkesi itselläni, se oli hyvin hyvin huteraa tavaraa.
Liimalla kasaan uudestaan ja maalia päälle.

Värityksenä on pääväriltään Revellin 055, vaalean vihreä. Lähestulkoon turkoosi tuli, Model Masterin Gray Primerin päälle tehtynä. Väristä tuli erittäin mieluisa ja vahvasti "tilaajan" toivoma sävy. Tämä malli oli siis pikainen ystävänpäivälahja :)

Moottorit on värjätty Model Masterin Fluorescent Redillä sekä Arctic Blue Metallicilla, plus hieman Vallejon Electric Bluella. Punainen sävy on Sinellin Art Metal Lava Red, joka meni ja kuivahti täysin. Tätä väriä en saanut mitenkään kunnolla henkiin, mutta maali tarttui kuitenkin malliin.
Aluksen pohjassa ja suojageneraattoreissa värinä on joko Revellin 030 (Orange) tai tuo Fluorescent Red, mutta en nyt muista ulkoa varmaksi.

Hauskoja nämä pienikokoiset mallit ja tuovat oman haasteensa matkaan. Valaistus on vähän vieläkin hakusessa, pahoittelut siitä - tämä on mitoiltaan btw. vain hieman isompi, kuin edeltänyt Republic Gunship, jonka tein.
Pitää jatkossa muistaa tuo parieuronen laitella näiden oikeasti pienempien mallien kyytipojaksi…

Kommentit

paavo p. 17.2.2020 16:28 Vastaa lainauksella
Todella upeaa työtä :-) ! Jäisi minulla noin pieni tekemättä.
paavo p. kirjoitti:
Todella upeaa työtä :-) ! Jäisi minulla noin pieni tekemättä.
Kiitos! Tuo oli ihanan haasteellinen tapaus. Maalipinta onnistui kyllä erittäin hyvin kauttaaltaan (moottoreiden yksityiskohdat on hieman epäsiistit).
Silti, mielestäni tämä on jopa vähemmän siisti kuin tuo mun Gunshippi, mutta lie tuo kaksieuronen tekee sen eron? Näkee suoraan et nyt on pieni härveli. Noh, kaikkea ei voi saada tai tajuta heti :p

Suosittelen kyllä kokeilemaan, tarpeeksi ohuella maalilla saa nämä pienet vehkeet asettumaan oikein kivasti. Jopa pensseleillä sutien!