Pienoismallit.net

Mayflower

"Munankuori"

Emäntä nimesi tämän munankuoreksi, johtuu varmaan pyöreistä muodoista.
Pari pientä paikkausta jouduin keulan jyrkimpiin kohtiin tekemään kun hiotessa menivät puhki asti, mutta puuta on helppo jatkaa liimamalla paikka ja hiomalla. Terva sivelyn jälkeen en enää itsekään löytänyt korjauskohtia.
Valkoiseksi maalattua vesirajan alapuolta en hionut ja kitannut aivan sileäksi, en tiedä olisiko kuulunut, halusin puumateriaalin tulevan hieman esille.
Jos näitä puualuksia lähtisi vanhentamaan panssarikaluston tyyliin niin vesirajan alapuolelle pitäisi varmaan laittaa kotiloita ja levää… no ihan vitsinä heitin.
Seuraavaksi kannenpäällisiä rakenteita koska mastojen ja takiloinnin jälkeen ei meikäläisen nakkisormille jää paljon tilaa.
Yksityiskohtaiset ohjeet loppuivat rungon kasauksen jälkeen ja loppu on ainoastaan muutama skannattu kuva puolivalmiista ja valmiista aluksesta. Tästä tulikin yksi kysymys mieleen: eikö tämän kokoluokan aluksissa ankkurissa ole ketju eikä köysi? (kuvista ei saa varmuutta). Ja miten on peräsimen käyttö, kettinki?

Kommentit

Hyvältä näyttää. Olen itsekin jättänyt pohjaan ja kylkiin hieman "rakoja" ja puun "virheitä" näkyviin, ettei tulisi liian muovisen näköinen.
Tuosta Mayflowerista on muuten erinomaisia kuvia netissä esim. googlen kuvahaulla.
Tuosta ankkurikaapelista:1600-luvulla ei varmaankaan noin pitkiä ketjuja juuri valmistettu (ainakin ne olivat kovan työn takana). Lisäksi ketju olisi rikkonut klyyssit, se olisi myös vaatinut rautaiset ankkuripelit ja lisäksi se olisi ollut kovin painava. Sama koskee peräsimen kettinkiä. Melkein sanoisin, että kyllä ne olivat köyttä - ankkurikaapeli vahvaa touvia.
Hienosti etenee,ankkurit oli köysillä ja niitä oli tuplaten molemmin puolin.Hätätilanteessa katkaistiin kirveellä köydet poikki ja avattiin purjeet.n.s.äkkilähtö, sitä ennen käännettiin laiva tuuleen.Ketjut tulivat vasta 1800 luvun lopulla.
Esko Rusi 21.2.2020 19:13 Vastaa lainauksella
Kiitos vastauksista Kai, Anne ja Marko laitan ankkuriin köyden. Mallin mukana tuli vain yksi ankkuri (muovinen), taidan askarrella itse pari ankkuria niin ovat lähelle saman malliset.
Otin tämän muovisen ankkurin esille ja sovitin laivan keulaan, näyttää hieman ylisuurelta suhteessa pituutta n.4m.
Taidan tehdä hieman sirommat.
Heh, muistan kun rakennettiin vrouw Mariaa.Annelta lähti kengän nauhat suoraan jalasta.käsittelin ne mustassa maalipurkissa, pyyhin sormilla ylijäämää pois ja kun oli kuivunut, vedin mehiläisvahan läpi,terva on hieman turha,kun se tuppaa pölyttymään myöhemmin.Me laitetaan tervaa vasta kun malli on valmis ja sisärakenteisiin.Siitä jää hyvä tuoksu, eikä kerää pölyä.On kuin kärpäspaperia myöhemmin.
Sata vuotta vanhemmassa Mary Rosessa oli suurimillaan nelimetriset ankkurit, mutta uppoumaa yli kaksinkertaisesti. 60 vuotta uudemmassa La Bellessä oli suurin neljästä ankkurista vähän yli kaksi metriä pituudeltaan, mutta uppoumaa vain neljännes Mayflowerista. Ankkureita oli yhdessä laivassa useita, ne olivat eri kokoisia käyttötarkoituksen mukaan ja määrä riippui ainakin laivan koosta.
Esko Rusi 22.2.2020 17:26 Vastaa lainauksella
Kun sovittelin mukana tullutta muoviankkuria niin näytti jotenkin liian suurelta. Taidan askarrella n. kolme metriset ankkurit Raimon tyyliin kun löytyy sopiva messinki tai kupari plootu.
Kun laiva jää tänne omaan hyllyyn/vitriiniin niin ajattelin tehdä sellaisen joka omaa silmää mielyttää.