Pienoismallit.net

Fokker Dr.I

Fokkerin punainen kolmitaso ei suurempia esittelyjä kaipaa. Fokker Dr.I oli suora vastaus brittien Sopwith Triplanelle, joka aiheutti päänvaivaa saksalaisille vuoden 1917 alkupuolella. Malli esittää Manfred von Richthofenin konetta Maaliskuussa 1918.

Malli oli taattua Eduardin laatua ja meni kasaan ilman suurempia ongelmia. Laskuteline meni vähän vinoon, enkä ryhtynyt korjailemaan sitä enää kesken kuvausprosessin.

Kommentit

Perushyvä malli. Pari kommenttia (joista osa johtuu puutteellisista Eduardin reakennusohjeista): Mainitsit laskutelineen menneen vinoon - onko laskutelineakselin peittävä muotosiipi myös tullut hivenen väärään kulmaan, takareuna taitaa tulla jo liian alas? Tässäkin Dr.I:ssä on kovasti vähän takilointia ja laskutelineen ja ylätason tukijänteet näyttävät hyvältä, mutta kuvien (tai silmieni) epätarkkuuden perusteella en saa tolkkua, onko mallissa siiveke- ja peräsinohjausvaijereita? Eduardin takilointiohjeesta kylläkin puuttuvat siivekevaijerit rungosta ylätasoon. Entä jätitkö tarkoituksella pois alatason päissä alapuolella olevat tuet? Näitähän ei ollut aivan ensimmäisissä koneyksilöissä, mutta tuotantosarjan koneissa kylläkin.

Tällaisten yksiväristen koneiden ongelma on monesti värityksen monotoonisuus, mutta tämän koneyksilön kohdalla se kuuluukin asiaan. Tästä Richthofenin koneesta asiantuntijalähteet mainitsevat, että se oli hyvin todennäköisesti maalattu ruiskulla jo tehtaalla ja koneesta on kuvia siistissä kunnossa. Ja taas poiketen Eduardin ohjeista tuolla punaisella värillä olisi voinut ohuesti peittää rungossa olevaa sarjanumeroa.
Siiveke- ja peräsinohjausvaijerit jätin laittamatta, saatan laittaa ne tulevaisuudessa jos muistan/jaksan. Tuo värien monotonisuus mietitytti itseäni kun ryhdyin maalamaan. Mietin vähän pitäisikö kokeilla jonkunlaista värimodulaatiota yläsiivissä, mutta päätin jättää kokeilun toiseen malliin. Kiitos vinkeistä ja kritiikistä!
Hienoa, että saatiin se kenties tunnetuin ensimmäisen maailmansodan kangaspuu mukaan ryhmikseen. Mielestäni väri ei ole lainkaan monotoninen vaan aiheeseen sopiva. Ovatko muuten korkeusperäsimen tuet jääneet myös asentamatta? Itse asiassa niitä ei vissiin kannatakaan asentaa ennen perän ohjausvaijereiden asentamista. Kaikkiaan tyylikäs malli.