Pienoismallit.net

1957 Chevrolet Bel Air

Street & 1/4 Mile Machine

AMT:n Stingaree kiihdytysauton tekniikkaa ja runkoa hyödyntäen väsätty katuraaseri. Chevyn pohjapeltejä piti leikellä rankalla kädellä, jotta runkorakenne saatiin istumaan. Alustan, rungon ja sisustan pakettia koriin liimatessa tapahtui jonkinlainen moka kun sisusta alkoi kanittaa eikä mennyt paikoilleen. Rakenteluvaiheessa ennen maalauksia kaikki osat sopivat moitteettomasti toisiinsa, vaan eipä enää. Jos olisi alkanut purkuhommiin, olisi vaarana ollut ns. laajempaa hajoamista. Sitä en kuitenkaan halunnut, joten olkoon malli sitten valmis vaikkei lopputulos olekaan ihan toivotun kaltainen. Uudelleen rakentaminen jäi harkinnan asteelle. Takarenkaat oli suunniteltu täyttämään pyörän aukko täysin, nyt siellä on turhan iso rako ja sisälokasuoja paistaa tietyissä kulmissa ikävästi. Tällä kertaa tällainen luomus, ja uutta mallia työpöydälle…

Epäonnea tämän kanssa oli muutenkin: ensimmäinen valkoisen päälle vedetty sininen candy meni kiville. Kloriittikylvyllä maalit pois, ja sininen metallihohto tilalle. Se lähti valumaan, ja eikun lisää hapettavassa lipeässä uittoa. Kolmas maalaus onnistui, joskin katto oli kärsinyt maalien poistossa. Se oli onneksi helppo fiksata 2-väritoteutuksella kun ensin oli hoidettu epätasaisuuksia hiomalla ja sitten pohjamaalilla. Samalla tarjoutui mahdollisuus vetää ”boordit” katon reunaan.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Hauska häristin! Harmi kun sisus kanitti vastaan, mutta toisaalta isot dragslicksithän laajenee kumipoltossa, joten eipä hankaa lokarin reunaan. Eipä se monestikaan ole kuin joku pieni reunus mikä nappaa kiinni ja sit ei mikään istu kohdilleen. Tuttu juttu silloin, kun on enempi muokattu malli kyseessä. Sitkeällä sovittelulla siitä yleensä selviää.

Nätti maalipinta ja monenmoista muokkausta. Jännä tuo vihreä sävy ahtimessa ja venakopissa. Mistäpä nuo kevyen oloiset etuvanteet ovat peräisin? Niin ja tuo poranterävalikoima? Mistä semmoisen saa hankittua?
Kiitos, Ismo.
Oli pakko jättää sovittelut melko minimiin, sillä tuo Tamiayn akryylilakka ei kestä kourimista. Pohjakappaleen ja korin pitää mennä pienellä painamisella paikalleen jollei halua ikuistaa käpäliensä jälkiä mallin pintaan.

Eturengassarja: Fujimi 9134 1/24 BRS BI0 18" wheels & Pirelli P-Zero tyres (KPRT:ltä 6 euroa satsi).

Amazon.co.uk:n sopimusmyyjä Amazingdeal365 myi poranterät: 150pcs/Set 0.4mm-3.2mm Precision Micro Bit Twist Drill Set Mini HSS Drill with Case. Kymmenen punnan paketti, ebaystä saa halvemmalla. Laatua en voi kehua, ja penteleet tuppaavat ruostumaan aurinkoisen kesämme aikana. Onhan niitä 5 per koko, ja tulkitsen hinnan hyväksi suhteessa mallailun edistymiseen.
Nätti biili! Kuvat voisivat olla vähän valoisampia, nyt hirmu tummia (valon puute kuvauksissa?)
Kiitti, Jean!

(Kuvauspäivä oli pilvinen ja jostain syystä olkkarin kattokruunu ei valaissut tarpeeksi. Seuraavaan projektiin tullee kuviin valoa enempi.)