Pienoismallit.net

Junkers Ju87G-2 Stuka

Obstlt. Hans-Ulrich Rudel SG2 Unkari syksy 1944

Vuodenvaihteen malli III ryhmärakentelun kohteeksi valikoitui Hans-Ulrich Rudelin Stuka. Lentäjä ja konetyyppi lienevät suhteellisen tuttuja sivuston seuraajille,joten ei niistä sen enempää. Hasegawan sarja oli valmistajan vanhemmille sarjoille tyypillinen sisältäen melko vähän osia ja puuttuvia detaljeja. Hankin sarjaa varten Eduardin fotoetsisetin,RB-Modelsin tykin putket ja Quickboostin pakoputket. Rakentelussa ei ilmennyt mitään ihmeellistä. Aivan laatikkoa ravistelemalla tosin ei tämäkään kasaan mennyt. Tykkigondoleihin lisäsin niistä kokonaan puuttuvia johdotuksia ja runkoon puuttuvat lisäpanssaroinnit. Maalasin mallin pääasiassa Mr. Hobbyn akryylimaaleilla. Hieman meinasi tulla kiire saada malli valmiiksi ennen ryhmärakentelun takarajaa,mutta ehdin sentään. Lisää ja parempia kuvia joskus tulevaisuudessa.

Kommentit

Hieno malli taas. ja vaikka tuo Hasen malli ei maailman paras olekaan, niin kyllä se hakkaa kaikin puolin Monogrammin vastaavan.
Matti M 8.1.2020 17:29 Vastaa lainauksella
Hieno Stuka, maalaus ja viimeistely taas laadukasta työtä.
Kiitoksia kommenteista Tapio ja Matti. Paremmat kuvat toivottavasti jossain vaiheessa tulossa. Ei riittänyt aika ennen ryhmiksen takarajaa parempiin. Livenä nähtävissä Tikkakoskella 25. päivä kuluvaa kuuta…
Hieno Stuka, joka kokonaisuutena miellyttää silmää. Toivon sinun tosiaan laittavan lisää kuvia, koska esim. minulle Jyväskylän tapahtumaan osallistuminen ei kerta kaikkiaan onnistu…

Missähän vaiheessa koneen historiaa ne ujelluspropellit poistettiin laskutelineiden etusuojista?
Juha Savola kirjoitti:
Missähän vaiheessa koneen historiaa ne ujelluspropellit poistettiin laskutelineiden etusuojista?
D-1 malleissa niitä "Jerikon sireeneitä" vielä näkee, eli se kaiketi oli viimeinen versio johon ne asennettiin, eli ajallisesti 1941-42 valmistuneiden koneiden jälkeen niitä ei enää laitettu. Noissa alkupään D-sarjan koneissa näkee myös yksilöitä joissa tuo itse sireenin runko kyllä on, mutta ei propelleita. Ilmeisesti se ujeltava ääni syöksyssä ei sodan myöhemmissä vaiheissa ollut enää tarpeen, tai jopa ei suotavaa.

Niin ja nätti Stuka Veli-Matilta, siistiä työtä kuten aina. Kyllä näitä Stukia mielellään katselee, on se sen verran persoonallinen ja mainetta niittänyt kone.
Kiitoksia palautteesta myös Juhalle ja Markulle.