Pienoismallit.net

Spitfire FR XVIIIe

AZ Modelsin Spitfire FR Mk XVIIIe

Spitfire FR XVIII kehitettiin Mk XIV pohjalta joten moottorina oli RR Griffon. Tämä alatyyppi ei käytännöllisesti katsoen ehtinyt lainkaan mukaan toiseen maailmansotaan. Noin 300 XVIII yksilöä rakennettiin joista noin 200 oli FR (fughter-reconnaissance) loppujen ollessa F-tyyppiä (fighter) XVIII oli käytössä RAF riveissä varsin lyhyen ajan. Osa koneista päätyi valmistuttuaan suoraan vaastoon.

Paketissa oli merkinnät neljälle eri koneyksilölle josta päädyin kannessa esitettyyn vaihtoehtoon. Sarjan laatikosta tai ohjeista ei löytynyt mitään tietoja mallin esikuvasta TZ233. E.B. Morganin & E. Shackladyn kirjan Spitfire, The History, mukaan TZ233 otettiin käyttöön Joulukuussa -45 ja poistettiin Joulukuussa -51. Viimeinen kayttäjä oli 208 Laivue (1949-1951), mikäli tulkitsin kirjan hieman kryptiset historia merkinnät oikein. Ainakin laivueen historian mukaan ja pari netti löydöksen perusteella arvaus voi pitää paikkansa. Samaan viittaa myös laatikonkannen taustamaisema.

Vaikka AZ tarjoaa merkinnäksi FR niin kameraikkunaa/ikkunoita en laatikosta löytänyt. Käytin kahta hopeanharmaata siirtokuvapalleroa kuvaamaan kameraikkunoita.

Osien sopivuus ei ollut parhaasta päästä eli hiomista ja sovittamista riitti. Valupurseita oli aika paljon.Kohdistustappeja ei ollut. Osien yhdennäköisyys ohjeen kanssa oli sinne päin. Eli ohjetta ja osia vertaamalla ei kunnolla selvinnyt miten päin esim siipien alle tulleet radiaattorit piti asentaa.

Mallissa oli kahdet erilaiset renkaat mutta ei mitään vihjettä mitkä kuuluivat millekin yksilölle. Joten piti tehdä valistunut arvaus.

Rakennettu suoraan laatikosta AZ rakennus- ja maalausohjetta seuraten, Perusväri on Hu81 jonka päälle sudin yläpinnoille Hu29 ja Hu31 sekä alapinnoille Hu165. Pohja piti maalata useampaan kertaan sillä juoksecaksi ohennettu harmaa väri peitti perusväriä heikonlaisesti. Ainakin tarkoitus oli käyttää Hu29 väriä mutta purkin sisältö paljastui paakkuiseksi puuuroksi, josta en saanut sopivaa koostumusta aikaiseksi. Yhden kerroksen onnistun sivelemään joka sekin jäi osittain karkea pintaiseksi. Joten päätin korvata seuraavan värikerroksen Molakin vastaavalla sävyllä. Pikkusen piti maalausta paikkailla sieltä sun täältä. Siirtokuvien alle tuli Humbrolin Gloss Cotea. Viimeistely Akanin mattalakalla. Sotkut pääasiasssa AK Interactiven tuotteita. Potkurin lapojen kärjet jätin mustiksi kun maalausohjeessa ei keltaista mainittu. Toisaalta, löysin netistä pari mallin kuvaa, joissa keltaista oli.

Jonkin aikaa arvuuttelin, että minkäköhän värinen mahtaa olla alue heti penkin takana kuplakuomun alla. Profiilikuvasta voisi arvata, että se on mustaa mutta missään ei ollut vahvistusta, joten piti yrittää onnea googlaamalla. Muutama mallinkuva tuli saaliiksi ja niissa kyseinen alue oli maalattu suojaväreillä. Joten sillä sitten mentiin.

Kansallisuustunnukset ja oyrstöraidat korvattu XtraDecalin tuotteilla kun AZ omien merkintäjen väritys oli hieman haalea, Luinko ohjeen väärin vai oliko niissä painovirhe, mutta vaikuttaa siltä, että rungo ja siiven alapuoliset tunnukse menivät ristiin.

Tämä nyt oli tämmöinen pikku kiireessä kasaan lyöty malli ja se näkyy myös lopputuloksessa. Paremminkin kasaantuvia malleja on tullut vastaan. Ei voi suositella nopeasti rakennettavaksi projektiksi mutta kyllä tästä kelpo mallin saa jos malttaa panostaa rakentamiseen. Mallista tuli kaiken lisäksi hieman sotkuisempi kuin oli tarkoitus. Valokuvat on otettu salamaa käyttäen.

E-P

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!