Pienoismallit.net

Hansa-Brandenburg W.12

Sylt, 1918

Tarkempi kuva zoomailua varten: i.imgur.com/MRBGDGS.jpg

Ernst Heinkelin suunnittelema Hansa-Brandenburg W.12 oli saksalainen vesitasohävittäjä, jonka jatkokehitelmä W.29 on hyvin tuttu Suomen ilmavoimien historiasta. Tämä vanhempi W.12-kaksitaso otettiin palveluskäyttöön heinäkuussa 1917. Valmistettujen koneiden määrä oli vähäinen: 135 Saksassa ja sodan jälkeen 35 Hollannissa. Alankomaiden meri-ilmavoimat käyttivät konetta vuoteen 1933 asti.

Mallisarja on tyyppilistä Wingnut Wings -laatua: tarkkoja yksityiskohtia, paljon tekemistä ja rakentamisen kannalta erinomaisesti suunniteltu: kaikki menee oikein, kunhan kiinnittää huomioita ohjeisiin. Sovitteet ovat paikoin tarkkoja, joten kaikkea kannattaa sovittaa paikoilleen ennen liimaamista.

Kommentit

Hieno on!
Kyllä näillä WNW:illä onnistuu. Pikkasen ehkä voisi säistää enemmän erityisesti moottorisektoria, mutta ihan hyvä näinkin.
Kyllä tästä Mikko olisi tyytyväinen.
Moi! Pidän kellukkeista. Saaneet suolavettä. Sehr gut!

Pidän konekivääreistä. Oikein onnistuneet.

En pidä potkurista, liian yksinkertainen (vain kolme kerrosta) laminointi.
Kiitos palautteesta ja varsinkin parannusehdotuksista. Ensi kerralla kiinnitän näihin enemmän huomiota.
Paljon hienoja yksityiskohtia! Olen samoilla linjoilla kuin Mika ja Sakari. Erityisen ristiriitaisena pidän vajavaisena maalauksen viimeistelyä vanhentamalla (hienot "merivettä nähneitä" kellukkeet, mutta hohtavan valkoiset ristien rajauksia siipien ala- ja yläpinnoilla ja pakoputkiston siisti maalipinta).
Tyylikäs Hansa on hyvä lisä ryhmikseen. Kellukkeiden onnistunut rähjäisyys on asia, jonka tahdon itsekin nostaa esille.
Kiitos edelleen kommenteista. Tätä on tarkoitus käyttää tänä vuonna mallikilpailussa, joten pitää varmaan tarkistaa säistämistä muutaman kuukauden kuluttua, koska se tuntuu olevan selkeä puute.
Hieno ja näyttävä malli. Noiden aikaisempien säistyskommenttien lisäksi minulta pari pilkun viilausta:

Runko-Spandau näyttää hyvältä, mutta tähystäjän Parabellum oudon mattapintaiselta? Puuttuuko kelluketelineestä tukijänteet, joiden kuuluisi olla telineiden alapäiden välillä ristiin vedettynä.

Potkurista: Pasin antaman kuvalinkin tarkemman kuvan perusteella potkurin laminoinnissa näyttäisi olevan neljä kerrosta. Tyypillisesti (saksalaisissa) potkureissa oli 7 laminointikerrosta ja Wingnut Wingsin tämän sarjan ohjevihkosessa on etuviistokuva juuri tästä koneyksilöstä, josta silmäni tulkitsevat 7 kerrosta.

Onko kuva nro 5 otettu käyttäen eri valolähdettä kuin muut kuvat? Siinä esim. siipipintojen ja pakoputken sävyt poikkeavat merkittävästi muiden kuvien sävyistä.

Ja viimeisenä ehkä enemmän filosofinen kommentti koskien kangaspintojen värejä (joka ei liity Pasin mallin laatuun): noista saksalaisten kankaiden väreistä on varmaan monenlaista tulkintaa, mutta "isot pojat" ovat sitä mieltä, että Wingnut Wings ei ole tämän laivastokangasversion värien kanssa onnistunut. Ja varsinkin moitteita on tullut vaneripäällysteisten osien dekaleista (siis takarungon yläpuoli ja korkeusvakaajan yläpinta). Näissähän ko. kangas on sitä samaa kuin siipipinnoilla, mutta sen sävyt ovat hivenen muuttuneet kun kangas on lakattu kiinni vaneriin. Ja tämän tulkinnan mukaan WnW:n valitsemat värisävyt poikkeavat liian paljon siipipintojen sävyistä.
Kiitos myös pilkunviilauksesta. Kiinnostavaa luettavaa. Kuvat 5 ja 6 on otettu eri kameralla ja läheltä, joka selittää värien eron. Sama valaistus kaikissa kuvissa. Totta, kellukkeista puuttuvat tukijänteet. Ne jäivät huomaamatta ohjetta lukiessa.