Pienoismallit.net

FW-190D-9

Airfixin pikku Dora

Airfixin FW-190 Dora

Oikea kansiokin löytyi, se vaan ei ensin näkymyt kun mit''n ei kansiossa vielä ollut.

Malli on vanhaa Airfixia eli 190D alatyypin toinen tuleminen vuodelta 1979. Mallissa ei todellakaan ole turhan montaa osaa.

Malli perustuu Jerry Crandallin 190 Dora vol1 esitettyyn profiilipiirrolseen ja tietoihin III/JG26 yksilöstä keltainen kahdeksan. Sattumoisin samasta koneyksilöstä on profiilipiirros myös Richard Carunan FW190D kirjassa , mutta hieman erilaisin yksityiskohdin. Eroa oli esim värimäärityksissä ja werkrnummerissa.

Tein rungon lahes valmiiksi ennen siipien liittänimstä. Pienempiä kokonaisuuksia on helpompi sutia kuin kokonaista mallia.

Itse sarja ei kummoisia tarjonnut. Ohjaamon ainoa varustus oli penkki kun jätin ukkelinkuvatuksen pois. Vyöt tein maskiteipistä. Valupurseita piti hieman hioskella.

Yleisväri on perinteinen RLM74/75/76. Värirajat noudattelevat Crandallin kirjan yleisohjetta 600-sarjan koneille. Väreinä oli pääasiassa Lifecolorin värit. Lakattu Micro Scalen satiinilakalla ja siirtokuvat pintaan. Rajoja on korostettu Tamiyan harmaalla litkulla, joka ei mielestäni tuottanut auvan halutunlaista lopputulosta. Paikoin tuntui että Tamiyan tuote söi allaolevat värit. Pahimmat paikat piti paikkamaalata Pakokaasu- ja ruutivanoissa AK n litkuja sekö pigmenttejä.

Noin yleisesti ottaen ei paha rakennettava parista omasta mokasta huolimatta. Varsin karu ja pelkistetty sarja nykytason mukaan.

Valokuvat on otettu sekavalossa (luonnonvalo ja hehkulamppu) ilman jalustaa. Ei aamuaurinko jaksanut valaista aivan tarpeeksi.

E-P

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!