Pienoismallit.net

1957 Chrysler 300 C

Iso Paha Susi

Melko maltillisella kustomoinnilla toteutettu maantiekiitäjä tällä kertaa. Listat ja mallimerkit on sheivattu, ja etu- sekä takavalojen umpiot moldattu koriin kiinni. Umpiot ovat kokokromisia osia, ja kromit umpioiden sisäpinnoilla sai pysymään maalauksen ajan muotoon leikattujen suojateippien avulla.
Konepellin istuvuutta maskin muotoihin piti parannella styreeniliuskoilla ja kittauksilla. Muutoin valu ja osien yhteensopivuus ovat hyvää tasoa - selkeästi tämä on niitä AMT:n parempia rakennussarjoja.

Yksi millimetri 1:25-mittakaavassa vastaa yhtä tuumaa luonnollisessa koossa ja tällä matematiikalla esitettynä etu- ja takaripustusten madallukset ovat 4 ja 5 mittayksikköä, tässä järjestyksessä. Ja kun renkaiden halkaisija on hieman vakioversiota pienempi, saatiin ajokki riittävän lähelle asvalttia. Vanteiden kromia on hillitty puolikiiltävällä lakalla.

Muita muutoksia varsin tarkasti AMT:llä detaljoituun rakennussarjaan ovat: etusisälokasuojien poisto, ohjaussimpukan asennus, levyjarrut eteen, vaihdekepin ja vilkun vipujen teko rautalangasta sekä hihnapyöräpaketin separointi hihnasta ja hihnapyöristä, joita detaljoitiin syövyteosilla. Moottorin apulaitteiden kiinnitykset on tehty uusiksi ja urahihna leikattu mustaksi maalatusta paperista. Ilmanputsari on custom-osa. (Itse asiassa se on vuotta vanhemman 300 C:n vakio-osa.)

Maali on Tamiyan kiiltävän mustan ja asemetallin seos. Saman firman akryylilakkaa on ruiskutettu puolenkymmentä varvia – välissä hiontoja (karkeusasteet 1500 – 3000). Puskureista on kromit liuotettu Kodin Putkimiehellä, hiottu valupurskeet ja suihkittu puolikiiltävä musta pintaan.

Kommentit

Kyllä tuolla kelpaisi lipua luu ulkona pitkin Stadin kujia ja katuja. Jännä korin muoto, on kuin banaani selällään, ne on noi isot siivet kun tekee sen. Konehuone on siisti ja maali kiiltää. Ajatus vie Christine elokuvaan, vaikka väri on eri. Samankaltainen uhkaavan oloinen ulkonäkö.
Merci, tackar & Danke!
Tässä on Christineä joku prosentti ja jonkin verran jostain scifihenkisestä (jonkun entisen punkkarin kirjoittamasta? ) kirjasta, jossa mustalla Malibulla ajeltiin ilman valoja ja terrorisoitiin tiellä liikkujia. En muista kirjan enkä kirjoittajan nimeä, mutta sieltä jostain 90-luvun lopun lukuhetkistä se pomppasi päähän aiheuttamaan rakennussarjaan tehtävät muutokset. Tämähän on kromilistoineen hieno auto ja taipuu monenlaiseen customointiin. Ja rakennussarja on kerrassaan mainio.